Last news in Fakti

10 Януари, 2012 09:08 4 741 0

Тръгва делото за двойното убийство в Кърджали

  • джунейт шефкет-
  • кърждали-
  • убийство

Джунейт Шефкет ще отговаря за смъртта на майка си и братчето си

Делото за умишленото убийство на 36-годишната Невджин и на 6-годишния Енис от 22 януари 2011 г. в Кърджали започва днес в Окръжния съд, предаде БГНЕС. Обвиняем за причинената двойна смърт по особено жесток и мъчителен за жертвите начин е синът на Невджин – Джунейт Шефкет.

Вчера той беше докаран от старозагорския затвор и въдворен в следствения арест в сградата на областната дирекция на МВР в града. Младежът навърши пълнолетието си зад решетките на ареста и после беше преместен в затвора.

Ако днес той признае вината си, възможно е казусът да бъде решен с единствено заседание, посочи председателят на 3-членния съдебен състав Деян Събев. В противен случай ще трябва да бъдат разпитани 33 свидетели, 22 са вещите лица по делото.

Кървавото престъпление бе извършено в нощта на 21-и срещу 22-и януари миналата година в семейния апартамент в блок в центъра на града. Тогава ученикът от местната езикова гимназия, нанесъл с нож 25-30 разкъсно-контузни рани по цялата глава на 36-годишната Невджин, която по-късно умира от кръвоизливите.

Братчето Енис, което се оказало неволен очевидец на ужаса, е било задушено с парчета от пижамата, натъпкани дълбоко в гърлото му. По-късно детето е изнесено върху покрива на жилищния блок.

Уличеният в двойното убийство Джунейт беше с постоянна мярка за неотклонение в затвора в Стара Загора. Обвинението срещу младежа е за престъпление, извършено при пряк умисъл и в съзнание за обществено-опасния характер на деянието.

Причина за извършването на престъплението е породилото се у обвиняемия съзнание за неговата недооцененост и пренебрегването му в семейството, грубото незачитане на неприкосновеността на личността му, се посочва в обвинителния акт акта.

Според прокуратурата престъплението е умишлено, извършено е по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Сроковете за досъдебното производство бяха удължавани няколко пъти. Извършени са 17 експертизи, сред които комплексна седморна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична, както и петорна такава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА