19 Декември, 2017 12:16 56 549 44

Зеленчуков бос гръмнал данъчния шеф

  • данъчен-
  • ивайло стаменов-
  • прострелян

Скандално известен бизнесмен с интереси във вноса на зеленчуци е сред основните заподозрени за покушението срещу данъчния шеф Иво Стаменов. Това разкриха пред "България днес" запознати с разследването на зловещия атентат.

Стефанов бе издебнат от килърите вчера рано сутринта в центъра на София. Малко след 8,30 служителят на НАП пътувал към работа с джипа си БМВ. Заради големите задръствания по бул. "Дондуков" Стефанов решава да мине по-слабо натоварената ул. „Дунав". Там вижда свободно място и с бавна скорост опитва да паркира автомобила си.

През това време към него се приближават двама маскирани мъже и откриват огън с пистолети почти от упор. Един от куршумите го ранява леко, но вторият се забива между дясното рамо и гърдите. Раната е изключително тежка заради засегнатите големи кръвоносни съдове. Пристигналата линейка моментално откарва данъчния във Военномедицинска академия с опасност за живота.

Там са му направени няколко спешни операции, но състоянието му още не е стабилно. Междувременно килърите успяват да се измъкнат с чакащ ги наблизо автомобил "Рено". Няколко часа по-късно колата бе открита от ченгета, а проверка показа, че предния ден е открадната.
Минути след стрелбата районът е отцепен от полиция. Разследващите веднага обявиха, че става дума за опит за умишлено убийство. Версии обаче не бяха обявени официално.

Запознати с разследването твърдят, че основният мотив, по който работят криминалисти, е свързан с работата на простреляния. Иво Стефанов е дългогодишен служител в Икономическа полиция към СДВР. По това време сред колегите си е известен като съвестен полицай, който няма общо с тъмни афери. Наскоро напуска работа и веднага е назначен за шеф на отдел "Фискален контрол" в НАП. Ръководената от него дирекция осъществява физически контрол върху движението на стоки с висок фискален риск. Сред тях са плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца към списъка бяха добавени и горивата. Дирекцията беше създадена в началото на 2014 г. с цел борба с измамите с ДДС, обясниха колеги на Стефанов.

При разпитите им от ченгета те обявили, че най-вероятната причина за стрелбата е свързана именно с контрола около вноса на зеленчуци от Гърция. Стефанов и подчинените му сериозно разследвали няколко схеми. Освен спестявания на дължимите мита чрез тях се източвало и солидно количество ДДС.

Аферите се реализирали чрез стоковото тържище в столичния кв. "Слатина", обясниха запознати. За целта стоката се обявявала по границата на занижени цени, а след това препродавана многократно по-скъпо на дребни търговци без касови бележки.
Като бос на схемата се сочи известен в миналото крими тип, сочен за близък до тогавашната ВИС-2. Впоследствие името на евентуалния поръчител изплува и около скандали с дрога в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буко Баламата

    182 8 Отговор
    Какви мита ви гонят от Гърция.
  • 2 Коко

    195 14 Отговор
    Докато народа не ЗЕМЕ пушките и изгрее тая измет от 89 та така ще бъде
  • 3 Каквото си надробиш туй ще сърбаш

    124 32 Отговор
    Свети Петър приема и данъчни.........
  • 4 прехода продължава

    138 5 Отговор
    Много добре знаят кои са бандитите, но нищо не правят, все още разни "босове" от групировките се разхождат на свобода, вместо да търкат наровете по затворите.
  • 5 Юбряяяяяя

    105 44 Отговор
    ...джипа си БМВ... Ми то мафиотите се дрънкат на такива возила! И що требе да ми дреме за него - един изедник по-малко...
  • 6 Нгонго

    55 3 Отговор
    Мда Стаменов, Стефанов все тая май за новините.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 джержински

    76 18 Отговор
    дано човека да е бил честен ,но хората като знаят каква измет управлява България,не им се вярва на честни думи и сълзи,пък как момчето със мизерна държавна заплата е карало джип БМВ-?????

    Коментиран от #10

  • 9 лошия

    93 22 Отговор
    Гърмете ги тяхната семка,всеки да си купи оръжие и да ги гърмим.В България стана така или Те или Ние
  • 10 Гост

    72 11 Отговор

    До коментар #8 от "джержински":

    Джипът не е негов, на приятел е, дал му го е само да го кара...
  • 11 РЕКЕТ

    41 12 Отговор
    Взимат законни 50% колко ли мо е искал !
  • 12 Патриот

    70 6 Отговор
    1. Зеленчуков бос е гръмнал данъчния. Собственоръчно ли го е направил?
    или
    2. Или е наел някого да свърши работата
    3. Или за момента е заподозрян. А дали е той или не, дали е поръчител или не съдът трябва да каже.

    Българска журналистика! Какво да се прави?

    Коментиран от #38

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 jambazina

    57 38 Отговор
    Всички дето виждате само джипа в цялата работа, искам да ви открехна, че тоя жип струва 10-15 бона, и е съвсем нормално, човек, който работи някаква нормална работа.
    Възможно е да плюете по един от малкото хора, които съвестно си вършат работата, и може да плати за това с живота или здравето си.
  • 15 Густо Майна

    102 18 Отговор
    Данъчен, бивш полицай. Гаранция, че е наследник от партизанско котило. Един час не е хванал истинска работа - производство или добавяне на стойност, на продукт! Или някакъв съзидателен интелектуален труд. Такива хора в администрацията ни е.б.ха м.м.та през изминалите близо 30 год. - незапознати и неразбиращи същинската дейност на сектора, който контролират, а и нехаещи относно некомпетентността си! Спуснати по наследство и гонещи тотално лично облажване във всякакво състояние и измерение!
    Как човек на заплата се е сдобил този джип?! Не е хюндай, киа, та дори дребен модел хонда или тойота! Имайте в предвид, че семеен човек трудно спестява 10-15 к лв., когато е на заплата! А знаете ли на Х5-цата, колко кинти са и само гумите? А разхода на гориво? Поддръжката и въобще. Пуснаха по ТВ-то негови семейни снимки, според мен от доста далечна дестинация, където едно семейно пътуване гони 10 бонбона! Не смятате ли, че ни дължат обяснения?!
    Един мазен данъчен навремето и той със същата фамилия - че и беше шеф на НАП, ходи на Световно в ЮАР! Помните ли. И ако помните пука ли ВИ въобще?!
    От чисто човешка позиция му желая пълно възстановяване! От все сърце!
  • 16 Боримир

    74 18 Отговор
    А колко ли хора е разплакал и изнудвал преди това,това бившо ченге?
  • 17 ГГГГГ

    15 3 Отговор
    Четох до България днес и ми стана ясно, че от този "жълт" парцал достоверна информация няма само клюки и интриги
  • 18 Гого

    46 8 Отговор
    Забележете служител на НАП с джип на БМВ как ли се изкарват толкова пари с една заплата. Вижда се че корупцията е на всички нива и никой не прави нищо за това Румъния ще има икономически растеж 8% а България едва крета до 3%

    Коментиран от #19, #27

  • 19 Бат Саше

    38 43 Отговор

    До коментар #18 от "Гого":

    Бай Ганьо като чуе "джип" и "бмв" и със селското си комплексарско мислене му се струва като личен самолет и почва да плюе. Ама няма значение, че БМВ-ето струва 2000 лева.....за Ганьо е направо друга вселена. Този "Джип" е на една камара години и струва 10 000 лева, колкото моето старо комби. Изчистете си комплексарските глави от подобни предразсъдъци (мутри, джипове, бмв-ета, фараони и милиони). Иначе щом са го стреляли, явно има за какво, но колата му най-малко може да даде информация за причината.

    Коментиран от #20, #33, #40

  • 20 Патриот

    58 7 Отговор

    До коментар #19 от "Бат Саше":

    Нека не забравяме, че автомобила не е само да го купиш. Сигурно вече евтино да са купи, но подръжката. Едва ли го е купил вчера да го продаде след 2 седмици.
    А знаем, че при БМВ евтино нямя - нито разход, нито части. А влезеш ли в сервиз оставяш една читава голф тройка за добро утро.
    Няма как да не си мислим, че е сериозно финансово подплатен.
  • 21 гост

    23 2 Отговор
    КОМУНИЗЪМ , това е !
  • 22 Да бе

    32 5 Отговор
    Да бе, зеленчуци... Може и швепс!! Да не са били случайно некои миячи на прозорци от светофара на околовръстното?? Да им е искал някога касов апарат....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бачо

    24 10 Отговор
    Тоя като е на държавна заплата откъде има пари за Х5.
    Бой, с..с и сръбска музика.
  • 25 Чичо Ангел

    31 9 Отговор

    До коментар #13 от "Ревизоро":

    Вуйчо, ти като си честен и нормален, какво работиш и каква кола караш?
    Знаеш ли как се поддържа Х5 с държавна заплата??????????
  • 26 Петко

    19 3 Отговор
    А БЕ кви пищови бре,Цацата рече с карабина са пуцали бре
  • 27 Бачо

    34 7 Отговор

    До коментар #18 от "Гого":

    Даже не знаеш колко си прав.
    В Румъния, в Букурещ, на паркинга на парламента/бивш дворец на чаушеско/ колите са основно дачия, шкода, хюндай.
    Е ? за какво говорим....

    Коментиран от #28

  • 28 Роман дизел

    31 4 Отговор

    До коментар #27 от "Бачо":

    Власите имат страх от народа щото видеха края на Чаушеску.
  • 29 Bingo

    31 9 Отговор
    Наистина ли има все още хора в тази държавичка, които вярват че във време на упрвление на ГЕРБ може да съществува некурумпиран човек на такава ръководна длъжност, дори и първокласниците знаят че това е невъзможно. Колата няма да я коментирам, защото много хора предпочитат да ходят с празни джобове и скъсани чорапи но да карат въпросната марка.
  • 30 Серван

    25 2 Отговор
    Каквото и да драскате и оплювате човека гръмнали са го. Гърмят набелазания, а за да го гръмнат ма си причина. Де да се намеряр и такива да гърмят и управниците ни, че те крадат повече и нямат насита.
  • 31 ончо

    22 6 Отговор
    Все ченгета?А иначе пробвайте с 2000 заплата да подържате въпросният джип!
  • 32 гост

    16 1 Отговор
    Какви двама килъри с питолети бе,нали един бил с карабина
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Бургас

    15 1 Отговор
    Щом са го гърмяли няма да е за ракията която пие вечер.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Един наивник на средна възраст

    17 1 Отговор
    "15-годишно момиче избяга от насилниците си
    Малко след като е открита тийнейджърката са арестувани трима мъже
    Томас Баркър, 32 г., Джошуа Холби, 31 г. и Стивън Пауърс, 20 г. Срещу тримата са повдигнати обвинения за сексуално посегателство и нападение от висока степен." (Има и техни снимки).

    Препращам сведение за трима престъпници в САЩ. Много неща копираме от тях, но не и това. Кога и у нас ще се публикуват пълни сведения: имена, възрасти, снимки. Така престъпниците като се видят (като в огледало) със сигурност резулатът ще е по-друг.
  • 37 Голям прос

    11 2 Отговор
    Във вестника пише, че са го стреляли с пушка са слонове. Ако някъде пише, че са го гръмнали с гаубица, моля, споделете!
  • 38 Само питам

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Патриот":

    А какво стана с месния бос?А с Иван Танев?А петролен бос нямаше ли замесен?Въобще я попитайте в Пожарната.Там най са осведомени.
  • 39 BMW джигит

    5 8 Отговор
    Първо: BMW X5 с година на производство 2001-2003 се предлагат на цена от 6000-9000 лв.
    Второ:BMW X5 дава градски разход 11-14 на 100 и извънградски 7-9 на 100.
    Разхода е за 3000 кубика дизел.
    Трето: Основно обслужване зависи от сервиза които ще обслужва автомобила,но средна цена от 1000 до 2000 лв.
  • 40 Иво

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бат Саше":

    Ганчо естествено проблема не е джипа тук проблема е произхода манталитета и професията.
  • 41 Раде

    3 4 Отговор
    Варианти защо е застрелян:Първи: взе парите,но не свърши работа-много вероятен!. Втори: пусна неговия човек,нашия санкционира-силно вероятен! Трети:Без причина дигна двойно мизата на подкупа-много вероятно!Четвърти:стриктен държавен служител-вероятност-колкото е вероятно Кончита Вурст да е жена!!
  • 42 Ивка

    2 3 Отговор
    Много сте гнусни на право! Хем ревете за справедливост, хем нападате хората, които се борят за нея! От далече личи, че зеленчуковия бос е гнил
  • 43 бай село

    2 2 Отговор
    Един въпрос към Българския народ! Някой може ли да отговори на въпроса , защо за 28 г , няма убит нито един депутат ,политик , министър , или приближени на тях лица?

    Коментиран от #44

  • 44 Шопа

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "бай село":

    Сещам се за Андрей Луканов.
    Но може и да е случайност.