Last news in Fakti

17 Януари, 2012 08:57 4 304 4

Камионът със 130-те кг хероин „оборудван“ в България

  • камион-
  • хероин-
  • австрия

Накротикът е предназначен за дилърите в Западна Европа

Заловеният от австрийските митнически власти български хладилен камион със 130 килограма хероин е управляван от български гражданин и е бил специално „оборудван“ на територията на България, съобщава полицията в Австрия.

Камионът е бил задържан на 11 януари в провинция Горна Австрия. Наркотикът бе скрит в български ТИР и управляван от български гражданин. Камионът е бил специално „оборудван“ на територията на България. На тавана в ремаркето са открити 230 пакета с хероин. Общото количество на хероина е 130 кг. Стойността на хероина се изчислява на около 50 млн.евро.

Според полицията във Виена специалните тайници са били изготвени в България. Хероинът е бил предназначен за дилърите от Западна Европа, съобщава от своя страна вестник "Ное кронен цайтунг".

Според изданието българският шофьор е имал неадекватно поведение и това е предизвикало австрийските митничари да направят щателна проверка на ремаркето. С помощта на мобилен ренген те са открили, че в него има специално приготвени тайници, които са изпълнени с неизвестна стока. Тайниците били толкова добре укрепени, че на митничарите се наложило да ги пробият с бормашина за да вземат проба, която доказала наличието на хероин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    да,наи-лесно е че това е шофъора а в същност никои не търси истинските виновници за,които сигурно се знае кои са те ама при нас в абсурдистан .вси4ко свършва както е удобно на мутрите.
  • 2 г.с

    0 1 Отговор
    И как решиха ,че точно в България е оборудван камиона ,там сигурно е писало "made in BG''
  • 3 Димитър Итов

    0 0 Отговор
    ve4e n9ma mytri, ima dobre oble4eni biznesmeni
  • 4 Димитър Итов

    0 0 Отговор
    ve4e n9ma mytri, ima dobre oble4eni biznesmeni