24 Януари, 2018 12:20 2 713 2

Задържаха голямо количество контрабандни парфюми

  • контрабандни парфюми-
  • лесово

Иззетите общо 1901 контрабандни парфюма са в опаковки от 75 до 100 ml

1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Лесово. Контрабандните парфюми са открити при съвместни проверки на два микробуса с чуждестранна регистрация, влизащи в страната от Турция. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Първият микробус е пристигнал на ГКПП Лесово на 22 януари 2018 г. около 9 часа сутринта на трасе „Входящи леки автомобили". Шофьорът на микробуса - молдовски гражданин е заявил, че не внася нищо за деклариране и превозва само лични вещи. По искане на Гранична полиция е извършена съвместна проверка на микробуса от митническите и гранични служители. При проверката, между лични вещи на шофьора са открити 948 опаковки дамски и мъжки парфюми с лога на световноизвестни марки.

Още 953 недекларирани парфюма с лога на световни марки са иззети от друг микробус, управляван от молдовски гражданин, при съвместна проверка. Микробусът е пристигнал на ГКПП Лесово от Турция около 12.00 часа, също на 22.01.2018 г. Недекларираните парфюми са открити в товарното помещение между лични вещи, след като шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране.

Иззетите общо 1901 контрабандни парфюма са в опаковки от 75 до 100 ml, с лога на различни световноизвестни марки, между които D&G, DIOR, BULGARY, CHANEL, GIORGIO ARMANI, HUGO BOSS, LANCOME, VERSACE и др.

Срещу двамата шофьори - молдовски граждани, с адресна регистрация в едно и също населено място, са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани и официалните правопритежатели на съответните търговски марки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг Молдованец

    2 0 Отговор
    И сега к'во - край на еФтините парфюми ли....?:)
  • 2 Хомофоб

    2 0 Отговор
    То па едни парфюми като се напръскаш и до входната врата вече няма помен, ама за 5лв. толкоз.