Last news in Fakti

18 Януари, 2012 13:35 2 247 0

13 години затвор за убийцата от Мездра

  • надежда вълкова-
  • нели панова-
  • мездра

13 години и четири месеца затвор даде състав на Врачански окръжен съд на обвинената в убийство на 15-годишната Надежда Вълкова - Нели Панова от Мездра. 23-годината Нели  трябва да изтърпи наказанието при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие.

Съдът призна за виновна Нели Петкова за това, че на 24 март 2011 година умъртви 15-годишната Надежда Вълкова от София. С четири удара с нож, един, от които е прерязал сънната артерия, тя е убила момичето. Нараняването е довело до масивна кръвозагуба, в резултат на което е настъпила смъртта.

Подсъдимата трябва да заплати на майката на убитото момиче Снежана Вълкова, 151 310 лв., от които 150 000 за неимуществени вреди.

Деянието е извършено напълно умишлено, е становището на експертите. „Според експертизата Нели може да носи отговорност, разбирала е свойството и значението на извършеното, дори и поведението след убийството е доста подредено, но това са неща, които ще бъдат отбелязани към мотивите на присъдата“, уточни съдията по делото Иван Маринов.

Определеното наказание е до 20 години лишаване от свобода, но тъй като подсъдимата се е признала за виновна и е приела съкратено съдебно следствие, съдът определя с 1/3 намаляване на наказанието.

„Съдът следва да се съобрази с това дали направените по делото самопризнания, се подкрепят от останалия доказателствен материал по делото. Също така и да се съобрази с разпоредбата на чл. 58 а от НК, тоест да намали наказанието с 1/3“, поясни още Маринов. Майката на убитото момиче не бе доволна от решението на съда.

Тялото на 15-годишната Надежда Вълкова от София беше намерено около обяд на 24 март 2011 г. в градския парк на Мездра. Смъртта на детето е настъпила от кръвозагуба, след като й били нанесени четири прободни рани в шията.

Разследването разкри като заподозряна в убийството Нели Панова, с която жертвата се е познавала добре. Според криминалистите, причина за тежкото престъпление са лични отношения между двете момичета.
Пред съда обвиняемата не е признала, че е извършител на престъплението, но е направила самопризнания в хода на досъдебното разследване.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок, реши съдът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА