2 Февруари, 2018 15:40 2 027 3

Осем гранични полицаи на съд за подкупи

  • гранични полицаи-
  • подкупи-
  • малко търново

Подкупи са искани и получавани от пътуващи при нередности в документите им

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем гранични полицаи от ГКПП „Малко Търново“ за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи от преминаващи границата български и чужди граждани.

Участниците в групата са привлечени към наказателна отговорност на 31 януари 2018 г. по приключило разследване на ДАНС и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР под надзора на Специализирана прокуратура.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата действала от декември 2016 г. до декември 2017 г. Граничните полицаи са искали и получавали от преминаващи границата неголеми суми в лева и други валути – средно между 20 и 60 лева. Парите били събирани в „обща каса“, най-често при конкретен началник на смяна, а след края на работния ден са били разпределяни помежду участниците.

Подкупи са искани и получавани от пътуващи при нередности в документите им – например при извеждане на деца от един родител, без пълномощно от другия. Стюарди на автобуси и шофьори на чужди камиони са плащали, за да минат по бързо бариерата, в т.ч. за да не бъдат проверявани обстойно багажите и товарите.

Специализираната прокуратура е поискала отстраняване от работа на обвинените гранични полицаи. С прокурорски постановления на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАНИЦА

    5 0 Отговор
    ХА ХА ХА И АС ДА СЪМ НА ТЯХНО МЯСТО ЩЕ ВЗЕМАМ ЗДРАВАТА КАТО ВСИЧКИ ВАС
  • 2 иса

    5 0 Отговор
    на малко търново автобусите си плащат и прекарват много незакона стока за ТЪРГОВИЩКАТА автогара
  • 3 СпасЪ

    2 0 Отговор
    Някой да е виждал камион да минава през ГКПП Малко Търново? За първи път чувам.