Last news in Fakti

11 Април, 2018 09:22 1 678 12

Радев: МВР не е виновно за бягството. Не сме там, за да ги пазим

  • валентин радев-
  • бягство-
  • мвр-
  • затвор-
  • владимир пелов-
  • радослав колев

Вътрешният министър се надява Владимир Пелов и Радослав Колев все още да са на територията на България

Радев: МВР не е виновно за бягството. Не сме там, за да ги пазим - 1
Снимка: БТА

„Надяваме се, че затворниците не са напуснали страната. Затворихме София бързо, но разстоянието до границите не е голямо. Продължаваме издирването". Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред "Канал 3".

"Получените сигнали са над 100. Нямаме такива, които да ни водят директно до тях. Резултат има, но пряко към бегълците все още нямаме следи. Ако те са извън пределите на страната има партньорски служби. Отчитаме, че грешката на службите е обща. Изясняваме защо се е стигнало до бягството и не бива да избързваме със заключенията. По-голямата отговорност е на затворите, които е трябвало да ги спрат физически. Трябва да се знае защо и как е внесен пистолет. Трябва да се гледа целият сектор сигурност” , категоричен беше той.

„Не е важно колко затвори и затворници има. Няма по-добър начин да се справим с това от пари за образование. Децата от малцинствата ако не влязат да учат, те стават престъпници. Продължаваме силен натиск там. Убеден съм, че най-важната мярка е това”, каза още Радев.

„Отговорността за бягството не е на МВР. Ние не сме там да ги пазим, за да ги изпуснем. Веднага заградихме столицата и ще стане ясно колко бързо е било това. Те са подготвени. Може би имат сменени номера. Автомобилът не е установен още. Събрани са най-добрите издирвачи. Дадени са достатъчно пари, за да се установят бегълците. Даваме достатъчно пари, за да могат службите да си вършат работата, но хората искат резултати. Най-опасното е да хванем някой и да се окаже, че не е той. Тук слагам и убийството на Петър Христов, както и отвличанията”, заяви вътрешният министър.

„Ако забравим по-глобалната картина и погледнем само ситуацията с миграните, можем да кажем, че се справяме много добре. С пазенето на границите се граничните полицаи се справят повече от прекрасно. Кадрите с разрушените граници са бедствие, но ние имаме 200 км огради и се случват такива неща като разрушаване на някаква част. Добрите отношения с Турция помагат за това , каза още в предаването „Денят на живо” министърът на вътрешните работи Валентин Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    11 2 Отговор
    Виновни сте за всички които са осъдени и не сте ги намерили да са в ЗАРВОРА.
  • 2 Чиста и свята република

    10 2 Отговор
    Родната полиция ни ... "ПАЗИ" ! ххахахахахаха
  • 3 Иванчо

    12 1 Отговор
    Ясно е, че тоя министър няма грам акъл, ама няма ли някой покрай него, който да му каже по-добре да не говори пред обществото, че само глупости говори.
  • 4 19078

    5 5 Отговор
    Айде бре децата на малцинствата ставали престъпници!
    -Кой окраде България?
    -Кой приватизира?
    -Кой окраде пенсиите?
    -Кой краде от банкоматите?
    -Кой хакерства с данните на хората?
    ДЕЦАТА НА МАЛЦИНСТВАТА ЛИ????
    -Кой извършва банкови грабежи и разбива банкомати????
    - Кой разпределя дрога по Черноморието????
    ДЕЦАТА НА МАЛЦИНСТВАТА ЛИ?????
    -Този дето е продавал части за самолетите и той ли е дете на малцинства???
    Или така е най-добре има си отдушник и вечен виновник????
    НЕ БИВА МИНИСТЪР ДА ГОВОРИ ТАКА???
  • 5 Съседа

    13 2 Отговор
    МВР когато стачкуват за високи заплати се организират бързо, а за двама затворника ги няма никакви. Кой трябва да пази престъпниците? По думите на Радев ние данъкоплатците трябва да ги пазим, ако избягат трябва пак ние да им съдействаме. За какво са ни тез полицаи само да получават заплати и да дебелият? Достатъчно са охранени няма що. И последно да се надяваме по думите на министъра да са избягали извън България защото там службите били по-добри щели да ги заловят. С една дума по добре да закрият МВР и със средствата които спестят от там да увеличат заплатите на чистачките в затворите, а с останалите средства да награждават случайни граждани които съдействат за залавяне на престъпници.
  • 6 ......

    15 2 Отговор
    И такъв малоумник не бяхме имали досега, но...ей на - вече си имаме.
  • 7 неутрален

    12 0 Отговор
    Този и Бъчвата - бъркаща Борша избиха цацата , като миистри на това министерство. ТОЛКОВА МАЛОУМНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ - НЯМА ДА СЕ НАМЕРЯТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 8 5358

    12 2 Отговор
    Не сте там, за да ги пазите, не пазите и нас..... Е, за какво сте тогава?
    Само да лапате и да трупате стаж. Няма по - некадърна, мързелива и корумпирана полиция от българската.
  • 9 Гост

    7 1 Отговор
    „Отговорността за бягството не е на МВР. Ние не сме там да ги пазим, за да ги изпуснем.
    Ето това изречение от устата на министъра обяснява всичко, те не знаят по кой въпрос са в МВР.
  • 10 ГРАЖДАНИН

    7 0 Отговор
    Много бързо забрави случая на Айрогара София където Гранична полиция пропусна призимен самолет с пътници престигащи от Париж без да ги проверят .Всъщо време директора на ГДГП все още ена поста си и никой няма наказан .Що става за оградата не е вината в бедствията а в некачествения строеж .
  • 11 служител

    5 0 Отговор
    По отношение на охраната на границата това ръководство на ГДГП е част от онази схема на Георги Костов .Когато гвори за Гранична полиция МВР Радев Аз съм дал информация до него и съм се подписал лично .Това на летище София е тежко престъпление .Тук проблема е опира до непрофесионалната подготовка на служителите .
  • 12 Бай Благой

    5 1 Отговор
    Не били виновни те...ами кой тогава?
    Лелее...направо мислех че има някаква грешка в заглавието...а пък той верно го е казал...Бастун! ОСТАВКА!
    И на онази кукумявка Цецка Цачева и за нея оставка....