12 Юни, 2018 17:35 2 450 6

Принца получи 7 години за убийството на готвача Кольо

  • кирил христов принца-
  • принца

Той ще трябва да плати и 400 хил. лева кръвнина

Състав на Бургаския окръжен съд, с председател Катя Господинова, призна за виновен в умишлено убийство бизнесменът Кирил Христов по прякор Принца, съобщи "Флагман".

Магистратите постановиха 7 години затвор при първоначално строг режим за хотелиера. Той трябва да плати и 400 хил.лева кръвнина на семейството на готвача Никола Колев - 140 хил. лева на съпругата му Стоянка, и по 130 хил.лева на синовете на Кольо - Венелин и Георги.

Освен това Кирил Христов ще трябва да поеме и разходите от погребението от 2300 лева, както и 15 хил. лева - разноски по делото.

Кирил Христов получи и още две години ефективна присъда за непристойно деяние, нарушаващо обществения ред в нощта на убийството - безразборната стрелба, по думите му по саксия. Според действащото законодателство обаче той ще изтърпи най-тежкото наказание. В случая - 7-те години за убийство.

Кирил Христов остава на свобода, засега, защото съдът няма право да му измени мярката, тъй като наказанието му на първа инстанция е под 10 години. За да не избяга зад граница обаче му е наложена съдебна забрана да напуска пределите на страната.

Наблюдаващият прокурор Красимира Кателиева бе доволна от присъдата и изрази удовлетворението си, че съдът не се е повлиял от тезата на защитата - че убийството е по непредпазливост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 0 Отговор
    т.е ако не чуем нищо в следващите месеци да не се окаже че е на карибите и си мисли за вашата съдебна забрана да напуска страната?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не е истина

    16 0 Отговор
    За убийство само 7 години!!!!!!!!!
  • 4 Така така!

    7 0 Отговор
    Значи,който реши отнема живот и лежи 7г,за добро поведение 3г и хоп навън!!!в Африка са по строги законите!
  • 5 ИВАН

    1 0 Отговор
    Еее, има хора, има и още по-хора - тука на Земята е така, но има и Височайше Възмездие, ама някои хора го забравят, или не вярват, че ще си платят.
  • 6 българина

    7 0 Отговор
    Убиваш умишлено човек и лежиш 7 години има ли друга държава по света с такива наказания,тогава синовете на убития и него да очистят и да си разделят наказанието по 3,5 години е тогова ще се оправи сметката нема да се остане никой никому длъжник,зъб за зъб с тези закони.