Last news in Fakti

29 Юли, 2018 14:52 23 162 21

Ето кой е последният хит сред крадците това лято

  • крадци-
  • обир-
  • райски газ

Неофициално близо 4 млн. лева годишно потъват в джобовете на крадците, съобщава Нова тв. Последният хит са обирите, в които могат да ошушкат дома ви буквално докато спите, с помощта на райски газ.

"Продават се балони с райски газ, макар и незаконно. Той предизвиква замаяност, понякога и халюцинации. Има сладникав мирис и в момента е последният хит на морето.", разказват запознати.

От полицията предупреждават, че през лятото се увеличават домовите кражби, в които се влиза през прозорците на приземните етажи. Възможно ли е обаче райският газ да ни упои толкова дълбоко?

Веществото се използва от години в хирургията и стоматологията, но лекарите са категорични - обирите с райски газ са по-скоро градски легенди.

„Райският газ не въвежда в дълбок сън, не се губи напълно съзнание. Това, което чух, че се използва райски газ с цел обир, на мен наистина ми се струва като градска легенда”, коментира д-р Цветелина Дучева.

Теорията за упояване при обири на домове се споделя и сред криминалистите. От полицията обаче казват, че такива доказателства трудно се събират и подозренията на потърпевшите още по-трудно се потвърждават.

„СДВР няма регистрирани случаи, при които потърпевши от кражби са били упоявани, за да бъде извършено престъплението. Някои от пострадалите, поради факта, че не са се събудили, докато извършителите не са били в къщите им, остават с измамно впечатление, че са били манипулирани с такова вещество”, обясни Николай Нитов, началник сектор „Кражби в Столичната дирекция на полицията.

През лятото не само ние, но и крадците се местят към морските курорти. Именно по морето се предлага свободно и райският газ, въпреки че продажбата на веществото е незаконна. Има приятна миризма и леко сладникав вкус. При вдишване предизвиква чувство на еуфория. Това е и причината да се продават балони, пълни с райски газ, които замайват, а може да предизвикат и халюцинации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тони

    15 3 Отговор
    Ако имах власт щях да построя поне още една магистрала с тези.............
  • 2 СссереМ

    17 2 Отговор
    Това едно време го правиха на тираджиите да им източат нафтата без да се събудят,в кабината им пускаха райски газ.

    Коментиран от #21

  • 3 Как сме живяли при СОЦА, БОЖЕ ?

    45 8 Отговор
    Че то туй ДЕРМОкрацията било ЦЕННОСТИ УМ да ти ЗАЙДЕ ! За овците , чума и ВИНЕТКИ а за тези с кръглите муцуни село без кучета, разградено лозе, БУСТАН без пъдар. Слепи ли сме, че ПРИМКАТА е на врата ни И че МЯСТО на масата за нас няма? Има ли ден без ЗВЕРСТВА и кой създава предпоставката за тях - СИСТЕМАТА ЗА ДЪРЖАВНО ФУНКЦИОНИРАНЕ. Партиите са като професионалн отбори във А -футбола група. Който и отбор да е шампион - ФУТБОЛ НЯМА.

    Коментиран от #4, #11

  • 4 Динята

    4 13 Отговор

    До коментар #3 от "Как сме живяли при СОЦА, БОЖЕ ?":

    "бустан" ???

    Коментиран от #5, #6, #8, #9

  • 5 Коврнер или гомнар

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "Динята":

    Ти по-съ упраяш по тез работи виждам. Кое е прави
    но? Ние КОМЕНТИРАМЕ полит проституцията а те се задяваш къде се слага запетая? Бетон си но кирпич- БЕТОН. Хак ти Дермокрацията и ценностите. Ти сам не разбираш че си листна въшка еднодневка, подлежаща на ликвидиране.

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БЪЛГАРСКИ ДУМИ

    8 2 Отговор
    Тюфлек, чаршаф, хасър, гювендия, биля, АСЛЪ, Имам баялдъ, тюрлю гювеч, катък, разчел, дувар, оджак, кебап, ямурлук и още много българско родно слово . Разбира ли ве КЕРАТА ? Боюк кафалъ.
  • 8 НЕЩАСТНИК и НАИВНИК но ЩАСТЛИВЕЦ

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Динята":

    Умен юркек ! Дните в България са ти преброени, но ти си щастлив, защото хал хабер/бълг. дума/, нямаш. На никому в ЕС не си нужен.
  • 9 ТЪПИЧЪК СИ ПО РОЖДЕНИЕ

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Динята":

    Но си самонадеян и с голо самочувствие.
  • 10 Смолата

    4 1 Отговор
    Наско ментата и шушана е новият хит сред крадците
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 не знам не чух

    12 2 Отговор
    Те полицията все нищо не знаят,много ограбени хора изобщо не подават жалби защото нямат вяра и доверие в полицията,но това не пречи полицайте да имат високи заплати и привилегии напълно не заслужени.
  • 13 дано

    7 0 Отговор
    От обирджиите спасени е с тази полиция няма но поне да обират богаташите а не бедните работещи по гетата наречени жк.,това е надеждата.
  • 14 onq s konq

    5 6 Отговор
    Гадни кумунисти

    Коментиран от #17

  • 15 hahah

    3 0 Отговор
    Това е фейк нюз.. купувал съм си райски газ в бутилка... и си напълних стаята с него, но кЪр не става само гласа ти става смешен :Д
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Baba Gica

    4 1 Отговор
    Съгласна съм с динята, не можеш да се правиш на българин, а да допускаш правописни грешки. Патриоти сме само на маса!
  • 19 Heavenandhell

    2 1 Отговор
    В Ада който живеем този "райски газ" си направо път към рая
  • 20 Бай Благой

    0 1 Отговор
    Упояването с райски газ не е никаква "градска легенда".
    Моя колежка да я упоявали в апартамента в който спи заедно с още 3 момичета. - след това боли глава!!
  • 21 аналитик

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Сега е по-лесно да се краде. Обявяваш общественна поръчка, печели я определения играч и ти киха 30% от заделеното. , 5 млн., за реклама на туризма ни? Това в първия платен туристически сайт струва 200-250 лева.