24 Февруари, 2012 10:04 1 322 0

Задържаха нападателя от НАТФИЗ в годечко село

  • натфиз-
  • нож-
  • борис зафиров

Арестуван е мъжът, който намушка с нож студент в сградата на НАТФИЗ, съобщиха от пресцентъра на МВР. След двудневна работа криминалисти от сектор „Издирване” и групата за специализирани полицейски операции „Кобра”-СДВР задържаха обявения за общодържавно издирване Петър Василев на 31 години.

Инцидентът се случи във вторник. Десетки студенти са били в сградата на Учебния куклен театър на НАТФИЗ, но никой почти не е разбрал какво се случва, включително и охраната на учебното заведение. Нападателят е успял да избяга през задния вход и едва тогава студентите видели, че жертвата е Борис Зафиров, който учи театрознание и е четвърти курс, е потънал в кръв.

Мотивите за нападението са свързани със жена, която двамата обичали. Борис успял да види своя нападател и казал името му на полицията, преди да го откарат в "Пирогов". Той е бившето гадже на неговата любима Борислава. Според позната на пострадалия, нападателят скоро е излязъл от психиатрична клиника.

Преди да установят местонахождението на укривалия се 31-годишен мъж, служителите на реда проверили много адреси в столичните квартали „Гео Милев”, „Студентски град”, „Надежда” и в Банкя. Междувременно до полицията достигнала информация, че вчера към обяд издирваният най-вероятно се покрил в наследствена къща на дядо му в годечкото село Комщица. Късно снощи, със съдействието на РУП-Годеч полицаите задържали Петър в имота.

Той е отведен в столичното Първо районно управление. По случая се води досъдебно производство по чл. 129 от НК - за нанасяне на тежка телесна повреда. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура. Разследващият екип продължава работата по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА