Last news in Fakti

2 Март, 2012 17:58 1 625 1

250 шофьори са санкционирани за употреба на алкохол и трима - за наркотици

  • софия-
  • шофьори-
  • санкционирани-
  • алкохол-
  • наркотици

Резултатите са от проверки на столичната „Пътна полиция” от началото на годината. Софийският районен съд е осъдил ефективно пиян шофьор на три месеца лишаване от свобода

250 шофьори са санкционирани за употреба на алкохол и трима - за наркотици - 1
Снимка БГНЕС

При проверки за шофиране в нетрезво състояние или след употреба на дрога, служители на „Пътна полиция” заловиха над 250 нарушители. Пробите на 80 от тях са показали концентрация 1,2 промила, 145  са тези, чиито проби са под 1,2 промила, като голяма част от тях са отказали да бъдат тествани с дрегер, съобщи МВР.
Най-солидно почерпен шофирал С.Х. /34 г./, спрян от автопатрул на Второ районно управление на бул. „Мария Луиза” на 18 февруари. Пробата му за алкохол отчела рекордните 3,19 промила. Друг негов колега шофирал също добре почерпен, установили пътни полицаи. На 13 януари около 5.00 часа служители спрели за проверка управлявания от Р.Л. /42 г./ лек автомобил „Фолксваген Голф”. Мъжът бил видимо неадекватен и последвалата алкохолна проба показала 2,84 промила. Нарушителят отказал кръвна проба. Пиян водач бил спипан да управлява возилото си с 2,77 промила. 45-годишният Д.Д. е проверен на 27 февруари следобед от автопатрул на Четвърто районно управление. Друг случай е регистриран на 23 януари вечерта. Е.К. /38 г./ се движел по ул. „Ст. Тошев” с лек автомобил „Волво”. След пътен инцидент с друго возило, Е.К. избягал от местопроизшествието. Екип на Шесто районно управление задържал нарушителя на бул. „Братя Бъкстон” и го довел в районното управление. Мъжът категорично отказал да бъде тестван с дрегер. Затова, че избягал от мястото на инцидента, бил санкциониран с три месеца лишаване от правоуправление и 100 лева глоба, а за отказа да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол – с 18 месеца лишаване от правоуправление и 100 лева глоба.
Пиян шофьор бе осъден на три месеца лишаване от свобода след като бил спипан да управлява колата си солидно почерпен. На 19 февруари рано сутринта в района на ж.п. надлез - с. Казичене полицаи спрели за проверка лек автомобил „Опел Калибра”, шофиран от М.П. /33 г./ от с. Кривина. Последвалият алкотест показал 1,5 промила. Мъжът имал присъда по чл. 343 Б ал.1 от НК от Районен съд-Елин Пелин, влязла в сила на 13 ноември 2008 г., установила проверката.  
Трима младежи, шофирали в неадекватно състояние след употреба на наркотици,  били заловени от пътни полицаи.
На 22 януари след полунощ на ул. „Гурко” автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Рено Меган”, управляван от В.Р. /19 г./. Шофьорът бил тестван за алкохол и дрога, като наркотестът се оказал положителен – показал употреба на амфетамин и канабис. Срещу нарушителя било образувано досъдебно производство.
На 13 февруари вечерта в центъра на София патрулиращи полицаи от Пето районно управление проверили водача на БМВ Г.Д./22 г./. Младежът бил в явно неадекватно състояние и наркотестът потвърдил това – пробата се оказала положителна за наличие на марихуана. Това не е първият случай, при който нарушителят е заловен да шофира под въздействието на дрога – на 8 май миналата година той отново е санкциониран за същото нарушение. Мъжът е известен с многобройните си нарушения на Закона за движение по пътищата – над 25.               

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    0 0 Отговор
    Браво! :)