Last news in Fakti

19 Септември, 2018 10:55 3 038 5

МВР: Обир в Роженския манастир не е имало

  • роженски манастир-
  • обир-
  • монах
МВР: Обир в Роженския манастир не е имало - 1

Обир в Роженския манастир не е имало. Това съобщиха криминалисти от Областната дирекция на полицията в Благоевград. От манастира не е откраднато нищо, уточняват от полицията. Нападателите, чийто брой все още не е уточнен, са влезли и са завързали заместника на игумена, който по това време е бил в манастира. След това са започнали с инструменти да разрушават една от стените на Роженския манастир, припомня БНР.

Основната версия, по която работи МВР: Става въпрос за легенда, че в тази част на манастира има скрито някакво съкровище от миналото. Полицията не изключва и версията манастирът да е бил под наблюдение от нападателите, защото има информация, че още преди дни хора са питали кога се затваря манастирът и до колко часа има хора.

По-рано днес беше съобщено, че неизвестни лица са извършили грабеж в Роженския манастир "Рождество Богородично".

В интервю за предаването "Преди всички" кметът на Сандански Кирил Котев съобщи, че свещеникът е в добро общо състояние. Кметът отказа да коментира факти, свързани с разследването, но уточни, че в момента Роженският манастир е затворен за посетители.

По първоначална информация, маскираните мъже са търсили антики в манастира, но в крайна сметка са взели само телефона на свещеника, за да не потърси той полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Числото - 6 - е числото на Дявола това е Дяволска Работа.
  • 2 Валя

    0 4 Отговор
    Те тия мързеливите обитатели вътре са си нещо като обирджии , продават нещо което не можеш да видиш , да пипнеш , да померишеш или да разговаряш с него или каквото и да е , а да не говорим че това ,,нещо,, дори не би трябвало да е за продан според Исус например
  • 3 До Валя

    1 0 Отговор
    Стига би, жена! Ти си по-лоша и от джихадист! Теб някой обижда ли те постоянно, че само говориш лошотии! Почва да омръзва от теб!

    Коментиран от #4

  • 4 Валя

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "До Валя":

    Е защо според вас е лошо човек да сподели реалността , какво лошо съм казала освен че подражавам на Исус , нали е казал че храма не е за търговия , вие измамните попове ли подкрепяте или Исус в крайна сметка ?
  • 5 Валя

    0 0 Отговор
    Много сте интересни вярващите , уж следвате ученията на Исус и признавате проповедите му а всъщност правите нещата на обратно , не се ли притеснявате че е грешно да си купувате молитвите например или кръщенетата или венчавките или друго свързано с църквата това на теория са си грехове ???