27 Септември, 2018 13:40 1 484 4

12 г. затвор за Христо, който закла майката на детето си

  • макариополско-
  • христо м.-
  • сгъваем нож

Състав на Търговищкия окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода при строг режим подсъдимия Христо М. за предумишленото убийство на жената, с която живеел на семейни начала и от която има син.

40-годишният подсъдим е бил предаден на съд.

Присъдата е постановена при условията на съкратено съдебно следствие. Заради процедурата съдебният състав наложил 18 години лишаване от свобода на Христо, след което намалил размера на наказанието му с една трета.

Убийството е било извършено на 26 юли тази година в село Макариополско. 33-годишната жертва и Христо живеели на семейни начала в друго търговищко село от три години. По време на съжителството им, белязано от побоища и насилие, младата жена родила син на подсъдимия.

След поредния побой с овчарска тояга 33-годишната жена напуснала дома на Христо и се изнесла при сестра си в село Макариополско. Възнамерявала да вземе сина си и да заживее завинаги в селото, далеч от своя насилник. В нощта на убийството подсъдимият отишъл в дома на сестрата на съжителката си, провел разговор с нея, но тя отказала да се прибере при него.

След отказа Христо решил да я убие. Взел 9-сантиметров сгъваем нож и се върнал в къщата на сестрата на жертвата. Когато му отключили, под предлог че иска цигара, той се насочил към спалнята и забил ножа в сърцето на съжителката си. 33-годишната жена успяла да каже само, че умира. Смъртта ѝ настъпила бързо от остра кръвозагуба, причинена от прободно-порезното нараняване на сърцето.

След убийството Христо изхвърлил ножа и останал да спи при свой роднина в селото. След задържането му назначената съдебно-химическа експертиза установила 1,54 промила алкохол в кръвта.

С присъдата съдът е уважил и граждански иск в размер на 80 000 лева за детето на жертвата и подсъдимия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Klal

    2 0 Отговор
    Мария, моля те да си свалиш очилата и да си припомниш значението на думите и тяхното правилно използване. Крайно време е...

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аамет

    0 0 Отговор
    Само 12??