Last news in Fakti

2 Октомври, 2018 11:28, обновена 2 Октомври, 2018 14:25 7 019 21

Спипаха 18 бежанци в гора край "Тракия" и 36-ма в Свиленградско (ОБНОВЕНА)

  • тракия-
  • бежанци-
  • мигранти

Задържани са и двама каналджии

Спипаха 18 бежанци в гора край "Тракия" и 36-ма в Свиленградско (ОБНОВЕНА) - 1
Илюстративна снимка

Властите у нас са заловили 54 нелегални бежанци само за няколко дни.

18 нелегални мигранти са задържани в района на 64-и километър на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Рано тази сутрин (2 октомври) местен жител сигнализирал, че е забелязал група чужденци в гориста местност в непосредствена близост до 64-ти километър на автомагистрала „Тракия“ в посока за София. Веднага натам бил насочен екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик, патрулиращ наблизо.

Униформените установили на място 18 чужденци – 14 мъже и 4 деца, а при предприетата проверка станало ясно, че те се придвижвали без документи за самоличност. Към района били насочени и служители на РУ - Септември и група „Миграция“.

Предстои отвеждането на чуждите граждани в ОДМВР - Пазарджик за установяване на тяхната самоличност, както и от коя държава идват и как са влезли на територията на страната ни. Ще им бъде извършен и първичен медицински преглед.

Други 36 незаконни мигранти и двама каналджии са задържани в землището на село Мезек, Свиленградско, допълниха малко по-късно днес (2 октомври) от МВР.

О „Гранична полиция“- Елхово и Смолян и ОДМВР-Хтасково са узнали за опити за незаконна миграция през българо-гръцката и българо-турската граници, установяване на чужди граждани, незаконно пребиваващи в граничната зона на област Хасково.

Операцията е осъществена при интензивен обмен на данни между трите структурни звена на МВР. За целта били излъчени гранични полицейски наряда от ГПУ-Ново село за наблюдение на държавната граница, а съвместни екипи предприели проверки на лица и автомобили, хотели, хостели, заложни къщи и селскостопански постройки, бунгала и други места, където е възможно укриването на незаконни мигранти.

Вечерта на 26 септември в село Мезек е засечено незаконно преминаване на държавната граница. В района униформените забелязали два автомобила, движещи се към вътрешността на страната – Mercedes и Ford Galaxy. След кратко преследване автопатрули на ГПУ-Ново село и ОДМВР – Хасково спрели Mercedes-а в землището на село Сива река и задържали водача – 33-годишен старозагорец. В автомобила били установени 17 чужди граждани – мъже, жени и деца, по техни данни иракски граждани.

При последващите оперативно-издирвателни действия е установен и задържан като съпричастен към случая и вторият водач – 23-годишен мъж от гр. Гълъбово. Във Ford-a му били открити още 19 чужденци, които също се представили за иракчани.

Двамата шофьори и нелегалните чужди граждани са задържани. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рали

    55 5 Отговор
    ГРАНИЦАТА ВСЕ ОЩЕ Е РАЗГРАДЕН ДВОР ДОКАТО СУДЖУЦИТЕ И БАНДИТИТЕ УПРАВЛЯВАТ ТАЯ ДЪРЖАВА
  • 2 333

    28 4 Отговор
    Започва се!
  • 3 Трън

    40 4 Отговор
    Видяхте ли. Бойко е прав няма натиск на границата ни. Има из горичките на магистралата.
  • 4 Живко циганина

    43 1 Отговор
    те преминават тразит през България ,какво да правят в тази престъпна гладна държава
  • 5 Простак

    32 1 Отговор
    някой им прибрал парите , и ги е изоставил там ,,те не се натискат да останат в България
  • 6 Гербераст

    27 4 Отговор
    Те бягат от глад ,,какво ли да правят в гладна държава , като България
  • 7 Pesho

    29 0 Отговор
    Привидяло ви се е бе. Тея са духчета на магистралата. Баце каза че през оградата не могат да минава никой и че и пиле не може да прехвръкне.
  • 8 Дедо Грую

    40 5 Отговор
    14 мъже и 4 деца, а къде са майките на тези деца? Сигурно са ги купили. И не са бежанци, а нашественици, незаконно нахлули в държавата. Лобут , съд, депортиране - това е рецептата.
  • 9 Питащ

    24 1 Отговор
    Откога АМ Тракия е гранична бразда (освен фронтова линия с много загинали и пострадали)?

    Коментиран от #10

  • 10 Отговарящ

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Питащ":

    Откато са заловени орките, незаконно навлезли в държавата ни. А ти г@дж@лино не задавай нелепи въпроси. Или си джендърясала сороспия?
  • 11 ivan4o

    6 0 Отговор
    Някой знае ли къде ги държат че имам определени сърбежи пхахахах
  • 12 Белчо

    16 0 Отговор
    Тц, туй не и вярно!
    Валерката нали съди Йончева,дето показвала на "бежанците" ,от къде да минават !
    Аз си мисля, че това е фалшива новина, ще чакам Винету да каже!!!
  • 13 Bahti

    12 1 Отговор
    На Браздата се СТРЕЛЯ без предупреждение.

    Коментиран от #18

  • 14 Премълчаната истина

    7 0 Отговор
    А тези, които са в района зад халите в София, в непосредствена близост до миграционната полиция кой ще ги лови или те си плащат..
  • 15 Чичо

    8 0 Отговор
    Ако шофьорите получат по 20 години затвор ще видим после кои ще се наеме да ги вози маимуняците !!!!
  • 16 ХанкоБрат

    3 1 Отговор
    Стига лъжи бре в България няма грам мигрант. Където се обърна все виждам бели хора, макар някой да са с бурки......
  • 17 Станимир

    12 0 Отговор
    Добре че са момчетата от военния съюз и БНО Шипка иначе полицаите никой няма да хванат. Че то най-висшите в МВР взимат пари от трафика. Те знаят къде по границата няма граничен патрул нали те одобряват графиците за дежурства.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ъйхх

    4 0 Отговор
    закривай
  • 20 аката

    1 0 Отговор
    нали е сигурна границата,маи само къде плащат пари на валерката за КОЗИЯТ РОГ.
  • 21 Пламен

    0 0 Отговор
    Зима иде, в тези палатки си еб%ло ветера. Колко години стана, те Меркел ще вземат да катурнат вече. А и ще вземат да я изчистят тази Сирия от терористите?! Виж немско общежитие с централно отопление: лежжжжж до обяд, дечурлигата чуруликат, мъжо го чеши. Абе друго си е!