Last news in Fakti

4 Февруари, 2019 18:13 3 060 3

3 години затвор за фалшификаторката, прикривала пияни шофьори

  • лаборатория-
  • пияни шофьори-
  • йорданка димитрова-
  • проби-
  • алкохони проби

Съучастникът ѝ получи 2 години и 6 месеца "лишаване от свобода"

3 години затвор за фалшификаторката, прикривала пияни шофьори - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив осъди подсъдимата Йорданка Димитрова на три години "лишаване от свобода" и глоба в размер на 5000 лева, а подсъдимия Вълко Захариев на две години и шест месеца "лишаване от свобода" и глоба в размер на 4000 лева. Това споделиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

Двамата са признати за виновни в това, че в периода от юни до септември 2017 г. в град Раковски, в село Мокрище, област Пазарджик, на територията на община Септември – между селата Ветрен и Братаница, област Пазарджик, в град Хасково, в град Чепеларе, град Асеновград, в село Крумово, област Пловдив, в град Пловдив, в съучастие помежду си, подсъдимата Йорданка В., като извършител, в качеството си на длъжностно лице – ръководител на „Специализирана химическа лаборатория“ при УМБАЛ „Пловдив“ АД, а подсъдимият Вълко З., като подбудител и помагач – умишлено е склонил и улеснил подсъдимата Йорданка Д. да поиска и приеме подкуп, за това, че като длъжностно лице, в кръга на службата си, е съставила официален документ – протоколи за химическо изследване, в които е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани тези документи пред надлежни органи на властта като доказателства.

Освен това Йорданка Д. е призната за виновна и в това, че през същия период в Пловдив, като длъжностно лице – ръководител на „Специализирана химическа лаборатория“ при УМБАЛ „Пловдив“ АД, в кръга на службата си е съставила протоколи за кръвни проби, в които е удостоверила неверни обстоятелства, с цел да бъдат използвани пред сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив като доказателства за тези обстоятелства – престъпление по чл. 311 ал.1 вр. чл. 26 ал.1 от НК, за което на подсъдимата е наложено наказание от една година лишаване от свобода.

За двете деяния, извършени от Йорданка Д., е наложено едно общо най-тежко наказание от три години "лишаване от свобода", към което е присъединено и наказанието глоба в размер на пет хиляди лева.

По отношение на подсъдимия Вълко З. съдът е постановил да изтърпи изцяло и отделно наказание от една година лишаване от свобода, наложено му от Районен съд – Пазарджик през март 2017 г., чието изпълнение е било отложено по реда на условното осъждане.

Подсъдимите ще следва да изтърпят наложените наказания ефективно, като за подсъдимата Йорданка Д. е определен първоначален общ режим, а за подсъдимия Вълко З. първоначален строг режим.

Освен това подсъдимата Йорданка Д. е лишена от правото да заема длъжността ръководител на „Специализирана химическа лаборатория“ за срок от четири години. Тя е осъдена и да заплати сумата в размер на 4400 лева, представляващи равностойността на неправомерно получените парични средства.

Присъдата не е окончателна и подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 0 Отговор
    ПРисъдата не е окончателна,,,,,,Изникнаха по време на делото други обстоятелсва и клиента е невинен
  • 2 Без други обстоятелства

    3 1 Отговор
    Това значи, че присъдата може да се обжалва бе пич.
  • 3 Ако можеше

    2 0 Отговор
    Вкарайте мишкарите а полисмените си живеят .кога вкарахте ченге в затвора .Циганизация