Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 16:36 4 163 4

Обвиниха шестима наркоразпространители от софийския жк. "Дружба"

  • дружба-
  • наркотици-
  • дрога-
  • организирана престъпна група-
  • софия

Групата, заловена на 31 януари, е била следена от служители на ГДБОП около шест месеца

Обвиниха шестима наркоразпространители от софийския жк. "Дружба" - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми шестима души за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в София. Те са задържани на 31 януари 2019 г. при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в столичния жк. „Дружба“. Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че групата е била сформирана на 1 август 2017 г. Всеки от участниците е изпълнявал строго определени функции по доставянето, разфасоването на дози и разпространението на наркотичните вещества – предимно кокаин, амфетамини и марихуана.

По време на специализираната операция са претърсени 14 адреса, ползвани от участници в групата. В 13 от тях са намерени и иззети различни количества наркотици, както и електронна везна. Двама от обвиняемите складирали и съхранявали готовата за продажба разфасована дрога в противопожарните табла на междуетажните стълбищни площадки в жилищните си блокове.

Групата е била следена от служители на ГДБОП около шест месеца. В хода на разследването са разпитани (в т.ч. пред съдия) множество свидетели, сред които и наркозависими купувачи.

На 2 февруари 2019 г., по искане на Специализираната прокуратура, Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от шестимата обвинени. Съдът прие, че е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Определените мерки за неотклонение могат да бъдат обжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простак

    10 0 Отговор
    от един квартал на София са задържани 6-ма души , направете си сметката, още колко души има за здържане в другите квартали на София и в Парламента
  • 2 Язък

    3 0 Отговор
    Ама и в Парламента ли има?
  • 3 BG FEN

    3 0 Отговор
    предложение за заглавие на статия в понеделник:

    "Пуснаха срещу гаранциа шестимата задържани от Дружба"

    не, не ми благодарете "Факти" просто помагам.......
  • 4 Гост

    2 2 Отговор
    Спрели са да се отчитат и те така