Last news in Fakti

3 Март, 2019 15:13 2 487 3

Арестуваният във Варна испанец със "сериозен ранг" в наркотрафика

  • испанец-
  • наркотици-
  • варна-
  • младен маринов

Окръжният съд в морската ни столица е разрешил екстрадирането на престъпника

Арестуваният във Варна испанец със "сериозен ранг" в наркотрафика - 1
Снимка: БГНЕС, изображението е илюстративно

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира новината, че в България е задържан един от най-издирваните испански наркотрафиканти. В интервю за предаването "Неделя 150" на БНР той каза, че случаят показва каква е „силата на европейските механизми за противодействие на престъпността“.

Сигналът за него е получен на 12 февруари пред европейската мрежа за активно издирване на бегълци.

„Незабавно е направена организация от колегите във Варна… Реално задържането е станало на 17 февруари, като на 26-и е изправен пред Окръжен съд Варна, който е разрешил предаването му на испанските власти. Надяваме се това да се осъществи на 13 март“, каза министърът.

На базата на начина на издирване и подадена информация, че лицето възнамерява да напусне ЕС и да се укрие в трета страна, Младенов допусна, че задържаният има „сериозен ранг“ в наркотрафика.

„Ползваме се с доверие пред всички партньори и оправдаваме това доверие с тези незабавни действия. При всеки един такъв сигнал се действа незабавно“, каза още той коментирайки случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рер

    6 1 Отговор
    Сигурни ли сте че е престъпника?Да не се окаже пак обикновен гражданин?
  • 2 529

    8 0 Отговор
    ТИМ са му набили шута. - Не им трябват външни за групата.
  • 3 ГЕРО

    3 0 Отговор
    Имат цяла държава на разпложение, но защо някои се екстрадират?
    А останалите ?