12 Април, 2019 20:00 2 619 8

Осъдиха 7 души, ощетили бюджета с милиони

  • бюджет-
  • данъчна измама

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана

Осъдиха 7 души, ощетили бюджета с милиони - 1

Седем лица са осъдени по обвинение за участие в група за данъчни измами, ощетила бюджета с 2 779 186 лева, съобщиха от Спецпрокуратурата.

Две ефективни и пет условни присъди наложи Специализираният наказателен съд . Съдът уважи в пълен размер гражданския иск на министъра на финансите в размер на 2 779 186 лева спрямо ръководителя на групата, извършил данъчните престъпления.

Седем години лишаване от свобода наложи съдът за организатора на групата Пламен И. Тригодишна ефективна присъда определи за участника в групата Георги Г. Останалите членове на престъпното сдружение са осъдени на различни срокове "Лишаване от свобода" с отлагане на изпълнението.

Групата бе неутрализирана на 14 октомври 2014 г. Тя е действала в продължение на 11 месеца - от септември 2013 г. Участниците организирали внос на месо в страната от името на дружества, регистрирани на малоимотни лица, и избягвали установяването и плащането на ДДС чрез продажба на вносната стока без документи или чрез минимизиране на данъчните задължения с включване на фактури за нереални доставки в дневниците за продажби на контролираните дружества.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния специализиран наказателен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    13 0 Отговор
    С кеф да крадеш при тия закони!

    Коментиран от #4

  • 2 Оруел

    2 1 Отговор
    След окончателната приватизация на и концесии преди това, от там ще има пари - вероятно ще компенсират внеслите пари за пенсии, или ще ги внесат в частния ти пенсионен фонд, или ще приватизират вноските и ще стане като здравната каса - но частни. Приватизация на пътищата, тротоарите, училищщата, полицията и армията, всичко ще е частно. Тодор Живков и БКП подписаха Вашингтонският консенсус,. БКП се раздели на много партии, за да изпълни консенсуса. 40 години след НРБ ще има БВП равно на сегашни 200 милиарда лева. Няма да има осигуровки към държавата и държавни услуги свързани с това. Държавната издръжка ще е 10% от БВП. Пари само за армия, полиция и Безусловният базов доход. ББД тогава ще е 250 лева сегашни, 13 пъти в годината, или 60 лева седмично. 5 милиона български поданици. 100% частни услуги. И собственост. ПЪЛЕН СВОБОДЕН ПАЗАР НА ТРУДЪТ! тоест доход 250 месечно от държавата и заплата от частнкът 100 лева - или по-малко или повече.. ПАЗАР НА ТРУДЪТ!!! ни пенсии от държавата ни нищо. Всичко ще се плаща, бонус малка армия и полиция плюс пети клас читмо писмо, с 3,333% от БВП, 6,666% ББД - безвъзмезден базов доход. 6% ддс, 6% дод, 6 данък фирми.. или 10%ддс и 1% от бвп дял от новите евро банкноти. После чип на челото със знакът на диктаторът на планетата, за да се купува и продава, а и роботи ще работят и шоубизнесът ще е единствена работа.
  • 3 Октопод

    6 5 Отговор
    Как пък не чух една новина циганин да краде милийони ! Парите отиват при българите а се лае с/у циганите ! Затова съветвам циганите да крадат милийони като интегрираните българи !!!

    Коментиран от #6

  • 4 Октопод

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bubbles":

    Крадците съдят крадци ! Съдебен панаир!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 факти

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Октопод":

    иван костов ви засенчи всичките и ви засрами за столетия напред, така че по кротко с циганската невинност
  • 7 Лорд

    2 0 Отговор
    Няма имена?Чакаме и другите?!
  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Нечухте ли,че това е само на първа инстанция,после могат да изникнат "други обстоятелства и факти" и да ги пуснат