2 Май, 2019 20:24 9 718 4

Задържаха дъщерята на шеф във "Винпром - Карнобат"

  • винпром карнобат-
  • миню стайков

Според предварителната информация, в центъра на измамата е бизнесменът Миню Стайков

Задържаха дъщерята на шеф във  "Винпром - Карнобат" - 1
Снимка: БГНЕС

Дъщерята на търговския директор на "Винпром - Карнобат" Емил Пилев е сред задържаните при днешната акция на Спецпрокуратурата, ДАНС и МВР по повод разследвани измами с европари, раздадени по програмата "Млад фермер".

Според предварителната информация, в центъра на измамата е бизнесменът Миню Стайков. Той е в ареста от септември 2018 година, когато му беше повдигнато обвинение за производство на цигари без платен акциз.

Още тогава от прокуратурата казаха, че името му е свързано и със злоупотреби с европари по земеделски програми. А днес прокуратурата тръгна по следите на тази схема. Преди половин година обвинението даде информация как е действала схемата за източване на пари по програма "Млад фермер".

Миню Стайков ги е прибирал, но задочно - чрез подставени лица, които са деца на негови служители. Те се регистрирали като еднолични търговци, кандидатствали по програмата. След одобрение, получавали финансиране, което впоследствие предоставяли на Стайков.

„Както знаете сумите не са малки, към момента сме установили 7 млн. Следователно да участват в обратни писма, в които предявяват, че придобитите от тях суми, ще бъдат предадени на Стайков”, обясни прокурорът Димитър Петров.

Според адвокат Ина Лулчева обаче няма данни за тези обвинения. По време на днешната акция бяха претърсени различни адреси и офиси. Най-много полиция беше изпратена в Карнобат.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарантирано от ГЕРБ

    30 4 Отговор
    "Участват", защото иначе следва уволнение и глад и мизерия ! Това е държавата на герберастите, само схеми и точене !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кои

    13 0 Отговор
    са органите одобрили тази както се разбира далавера? Кои органи не са упражнили ефективен и своевременен контрол?
  • 4 Голям прос

    5 0 Отговор
    Един прокурор гледал през прозореца как минават хората по улицата и казал: - Всички са виновни, само че аз нямам доказателства да ги обвиня