Last news in Fakti

11 Май, 2019 14:51 4 676 15

Влезе в сила присъдата на Северин за убийството на Виктория Маринова

  • виктория маринова-
  • северин

Красимиров можеше да обжалва 30-годишната ефективна присъда в 15-дневен срок след нейното произнасяне

Влезе в сила присъдата на Северин за убийството на Виктория Маринова - 1

Влезе в сила присъдата на Северин Красимиров, виновен за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе, съобщиха от Окръжния съд в Русе, цитирано от "Фокус".

На 7 май изтече законовият срок, в който Северин можеше да обжалва присъдата, дадена му от Окръжния съд в дунавксия град за извършените от него тежки умишлени престъпления на 6 октомври миналата година - блудство, изнасилване и убийство.

Красимиров можеше да обжалва 30-годишната ефективна присъда в 15-дневен срок след нейното произнасяне. В деловодството на съда обаче не постъпи нито жалба, нито протест. Следователно присъдата влиза в сила считано от 8 май тази година.

На проведеното съкратено съдебно гледане на 22 април съдът определи виновният да изтърпи едно общо наказание за трите си престъпления - лишаване от свобода за срок от 30 години при първоначален строг режим. Към присъдата ще бъде приспаднат и периодът, в който той е бил предварително задържан - от 9 октомври 2018 година до 8 май 2019 година.

Виновният трябва също така да заплати на всяко едно от трите пострадали лица сумата от 150 000 лева обезщетение за нанесените неимуществени вреди от смъртта на Маринова. Северин трябва да заплати и сумата от 9 000 лева държавна такса върху уважените граждански искове и 7 000 лева за разноски по делото.

Припомняме, че жестокото престъпление беше извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена беше открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия беше арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Той ще избегне най-тежкото наказание доживотен затвор, след като се призна за виновен и делото тръгна по съкратената процедура.

На 22 април състав на Окръжния съд в Русе призна Красимиров за виновен в извършването на три престъпления - умишлено убийство, изнасилване и блудство и го осъди на 30 години затвор при първоначален строг режим.

Според присъдата Северин Красимиров трябва да заплати и 450 000 лева кръвнина на семейството на Маринова. На Областна дирекция МВР-Русе Красимиров трябва да заплати 7015 лв. и 9000 лв. държавна такса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЗЛОДУЙ

    14 4 Отговор
    В ЗАТВОРА ДА ГНИЕ ДАНО

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    ТРЯБВА КРУМОВИ ЗАКОНИ ГОСПОДА РОМИ СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА
  • 4 12345

    1 25 Отговор
    а за вас гявури какви закони трябват а... изроди такива...

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 град козлодуй

    7 0 Отговор
    ромите изнагляха вече
  • 8 Sis

    7 2 Отговор
    Лично аз, не вярвам да бъде намерен извършителя,камоли поръчителят!
  • 9 Боклук

    7 1 Отговор
    Мисля че на северин тепърва ще му влиза от засада в затворническата баня.

    Коментиран от #11

  • 10 Жан

    7 1 Отговор
    От тук нататък го чака бляскава кариера като кавалджия.
  • 11 СЕДНИМИ НАКУРА

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Боклук":

    мангала отдавна го отнесе анално още за добре дошъл
  • 12 Гост

    3 0 Отговор
    На сапун
  • 13 Моряк

    0 3 Отговор
    На този, най вероятно са му дали да я изнасили докато са я държали другите съучастници ,но кой я е убил после........там не се знае.
  • 14 Ванката

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    На дръвника с топора и да му измият тиквата и да я набучат на кол !!!
  • 15 А ХИТЛЕР

    1 0 Отговор
    НЯМА ЛИ НЯКОЙ КИПЪРЕЦ С ДЖИП НАБЛИЗО ?