Last news in Fakti

25 Април, 2019 09:39 3 804 17

Марковски: Справедливи ли са 30-те години за "звяра" Северин Красимиров?!

  • марин марковски-
  • северин красимиров-
  • виктория маринова

Адвокатът сподели, че над 50% от всички затворници у нас са цигани

Марковски: Справедливи ли са 30-те години за "звяра" Северин Красимиров?! - 1
Снимка: БГНЕС

В България трябва да има доживотна присъда без замяна за всички убийства по член 116, разбира се, не задължителна, а по преценка на съда. Не би трябвало за определен тип престъпления да има възможност за замяна. Това коментира в сутрешния блок на БНТ адвокатът Марин Марковски по повод присъдата на убиеца на журналиста Виктория Маринова - Северин Красимиров, който получи присъда от 30 години, а не доживотен затвор.

"Това е човешко същество на външен вид, но се поставя въпроса дали има човешка природа, защото има зверско блудство, зверско изнасилване, мъчително убийство. Представете си само чувствата и мъките на това хубаво момиче, излязло да тича на алеята, когато този звяр го е нападнал... и погасения живот. Законът задължава съдиите, когато определят доживотна присъда, ако подсъдимият е признал всички факти на обвинителния акт, тази доживотна присъда да бъде заменена с 30 години, това е задължително. Разбира се, стои по човешки въпросът справедливо ли е това?", коментира адвокатът.

"Този текст на закона е свързан с правилата на Европа - че не трябва да има изключително тежка репресия. Когато обаче един обвиняем признае престъплението, той съдейства на съда, а при Северин е доказано категорично, че той е извършил това престъпление, прокуратурата си е свършила работата", допълни Марковски.

"Тук стои и деликатният въпрос за ромската престъпност, например в българските затвори над половината са роми", подчерта правозащитникът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    19 2 Отговор
    Законите не се пишат от цигани и трябва да се спазват!!!:):):)Може да се разбере точно Кой и Кои са писали всеки конкретен закон и член,за да се знае Защо се е стигнало до тук!!!:):):)Всяка грешка може да се поправи,само желание и действия трябват!!!:):):)
  • 2 Главата не е за украса

    20 6 Отговор
    Точно тоя адвокат да говори за човечност и правилни присъди е лицемерие, и престъпление. Винаги е защитавал най-големите престъпници и отрепки.
  • 3 гост

    16 0 Отговор
    И този 20 годипен, като го пуснат след 20г. той ще е е живял, хранил, спал на издръжка на хората, които е нападнал. Детето на неговата жертва ще плаща данък, с който този да се храни и да живее, макар и в затвор. След това на 40г. ще излезе и понеже няма да знае нищо друго освен да напада, убива и насилва, той пак ще направи същото. Или държавата и нейните закони спомагат за благоденствието на киминалните типове. Добре, да го задължават съда за замяна, но той присъдата да е 100г. В САЩ може да събереш 300години присъда, какъв е проблема да е висока и у нас? Дайте му замяна, но не мижава, защото така се приравнява с присъдата на Иванчева.
  • 4 ДДРОнег

    9 0 Отговор
    Справедливостта в България не се налага от Българския съд, освен ако не си платиш подобаващо ...
  • 5 Адолф

    19 0 Отговор
    И сега кво.....30 години трябва да го храним тоя маймун, тъй ли....?Баси държавата! Да го вързват в един чувал с 5-6 павета вътре и да го хвърлят в Дунава.Кви години, кви доживотни присъди, кви 5 лева....

    Коментиран от #12

  • 6 Галина Дочева

    23 0 Отговор
    не 30 години а смъртно наказание. Не само за това че е ром. Присъдите трябва да са еднакви за всички. След като си убил и си признал, а пък си се и гаврил с жертвата, смъртното наказание е задължително. С тези 30 години той ще излезе след15-16 и пак ще убива и пак ще се гаври с някое друго човешко същество.

    Коментиран от #11

  • 7 333

    12 0 Отговор
    ЖАЛКО ЗА ДЪРЖАВАТА ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ...НЕ МРАЗЯ СЪДИЙТЕ И ПРОКУРОРИТЕ...СЪЖАЛЯВАМ ГИ, ТЕ СА ПО-ДОЛНИ И МРЪСНИ ОТ ТОВА БЕЗГРЪБНАЧНО ПОДОБИЕ НА ЧОВЕК !!! ВСЕ ПАК ВЪПРОСА КЪМ ТЕЗИ БОКЛУЦИ МИ Е...ГОСПОДА ПРОДАЖНИ БОКЛУЦИ, В КАКВИ СЛУЧАЙ ДАВАТЕ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА !!!! ЩОТО АКЪЛА НЕ МИ ГО ПОБИРА...

    Коментиран от #9

  • 8 ЙООО

    3 1 Отговор
    ТО ЕДИ АДВОКАТ С ХУМИКАЛ ДА ГО СОЧИШ
  • 9 Враг

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "333":

    Може би когато изнасилят и убият на някой съдия дъщеря му !!!???
  • 10 Патран Папилков

    1 1 Отговор
    Много са 30 години ,Трябва да лежи по малко ,
  • 11 Патран Папилков

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Галина Дочева":

    Трябва да излезе на свобода Незабавно .
    Хвала на убиеца
  • 12 Петран Папилков

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Адолф":

    Ще го храним и поим .
    Който неще да го храни да гласува за Незабавно пускане на свобода!!!
  • 13 Иванова

    1 0 Отговор
    А не можеше ли докато се води до съдебното производство, през това време да бяха променили този закон за намаляване с една трета, имаха шест месеца,след като е извършено такова без прецеденто и гнусно престъпление, и този сега щеше да е до живот
  • 14 Явно

    2 0 Отговор
    и Марковски има някаква останала доза морал,макар че не му се получава.
    Относно рома-циганин Селяйдин би му прилягало и той да бъде избран за Евродепутат в Брюксел,допринесъл и той,като другите сргашни кандидати за убиването малко или много на България.
  • 15 Щирлиц

    0 0 Отговор
    Много ми е смешно когато адвокат започна да говори за правда.
    Марковски не беше ли защитник на мафиозите които избиха сума ти народ. Пледоария как всеки е човек и трябва да му се дава шанс
  • 16 Коце

    2 0 Отговор
    Аз не вярвам че този е убиецът.
  • 17 А дали го мисли?

    0 0 Отговор
    Марковски е фурнаджийска лопата,по негови дела за убийства съм слушал точно противоположна песен да пее,медиен адвокат,а в съдебна зала никой не го бръсне....даже имам чувството ,че магистратите не го приемат и насериозно вече.