Last news in Fakti

16 Май, 2019 15:49 4 703 48

Фермерът, сгазил циганин: Обират ме редовно, изгориха ми къщата

  • димитракис пирелис-
  • болярино

Жители от 5 села защитават кипъреца Димитракис Пирилис в съдебната зала

"Ако исках да убия, щях да нося оръжие. Дори телефон не носех, само фенер. Когато видях тримата, се уплаших, тъй като са роми и бяха с ножове. Исках да се кача в колата, за да ги видя кои са. Те ме обират редовно, загубих хиляди, повече от 150 крави са ми крали. Обадих се за помощ от полицията и те ми казаха кои са тези лица. Аз как да ги позная?. Преди 4 години ми изгориха къщата, загубих хиляди. Получавам субсидии, но заради кражбите не ми остават пари и за кафе", обясни днес в съдебната зала 60-годишният бизнесмен от Кипър Димитракис Пирилис, който е обвинен в убийството на Петър Гаджанов - крадец, нахлул в имота му в село Болярино. Пирилис беше цитиран от изданието TrafficNews.

"Искам на свобода", сподели Димитракис, възползвайки се от правото си на последна дума.

Прокурорът Владимир Вълев поиска най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Като мотиви изтъкна факта, че според всичките протоколи общо 6 на брой, огледи на мястото и на трупа, както и oт свидетелските показания на 7 лица, се сочи, че именно Димитракис е автор на деянието.

Защитникът на бизнесмена, адвокат Давчев, контрира тезата, определяйки показанията на свидетели като лъжливи. Той посочи, че половината от разпитаните лица са именно крадците, нахлули в имота на Димитракис. По неговите думи те са дали коренно различни данни за това какво се е случило.

"Заявили са, че са влезли, за да косят люцерна, но при огледа са намерени въжета, с който са били връзвани кравите. Намерена е и каруцата за теглене. Клиентът ми разказа, че е видял крадците и тръгнал след тях. Стигнал до кравите първо, а след това продължил след апашите. Блъснал мъжа, който паднал пред колата, а след това минал през него. Той дори не е разбрал какво блъска. Продължил напред, но когато не намерил другите лица се върнал и намерил трупа. После се прибирал и викнал линейка и полиция. Напълно е съдействал. Автотехническата експертиза сочи, че клиентът ми е карал с 20 км/час. Няма данни да е минавал втори или трети път върху трупа", заяви Давчев.

Адвокатите на Димитракис Пирилис допълниха, че мъжът не е видял крадеца Петър Гаджанов, тъй като люцерната е била висока и е било много тъмно, предвид че действието се е развивало в полунощ.

"Видял е как му разбиват оградата, бутат заграждението и крадат 5 крави. Той е искал да си върне добитъка, а не да убива", заяви Узунов.

За това престъпление се предвижда затвор до 20 години, което го класифицира като тежко по смисъла на закона. Прокурор Вълев посочи, че има реална опасност кипърецът да се укрие, тъй като в края на месец април е изтекла картата му за временно пребиваване в България. Димитракис обаче се защити и каза, че е подал документи за нова отдавна, но процедурата е тромава и не зависи от него кога ще бъде финализирана.

Жители на 5 села в района са декларирали подкрепата си към кипъреца. В съдебната зала днес е представена подписка, в която се настоява кипъреца да остане на свобода, тъй като осигурява препитанието на хората, живеещи в близост до фермата. В полза на доброто име, с което се ползва мъжа, бе представена и грамота с благодарности от жителите на Гранит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайл

    150 1 Отговор
    Наградете човека.правилно е постъпил
  • 2 Не е вярно!

    84 5 Отговор
    Според Борисов всичко е супер и процъфтяващо.
  • 3 Тъп

    80 3 Отговор
    Клети ми ,клети Пирилис.СЕга правосъдната система ще те смачка заради единчовешки отпадък.Мода може да трие пак.Истината винаги ще остане.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Господин Никой

    101 0 Отговор
    Това, за което разказва човекът е картина от Ада ... Адът е в България! Господа управляващи от прехода, ето това направихте с тази прекрасна страна!
  • 6 Киро

    71 1 Отговор
    Така се действа.Жалко че ще осъдят.
  • 7 Гост

    87 1 Отговор
    Браво на кипъреца! Награда за смелостта му да гони сам банда озверели цигани.
  • 8 Българина

    74 1 Отговор
    Що за съдебна система да взема под внимание показания бандата обираща човека?!?! Тия всичките в кауша до живот, за съучастие в предумишлено убийство, защото не са спрели умрелия от извършване на деяние, което щеше да спаси живота му! Закриване съдебната система и прокуратурата и наемане швейцарската такава!

    Коментиран от #30

  • 9 Някои си

    58 0 Отговор
    И според прокурора е трябвало баничка да им даде като ги хване да крадат? Един срещу трима ? Само трепане на таз сган!

    В земята черна да гниете мръсни крадци!
  • 10 освободете човека

    41 2 Отговор
    Нямаше да ги гази,ако притежаваше законно един "Мосберг"и всичко в частта за неизбежната отбрана бе прието,както се предлага сега.

    Коментиран от #25

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Георги

    44 1 Отговор
    Убиеш един 1/3 човек, щото те краде и после те съдят и затвор! Ако обаче грозния циганин беше убил кипъреца нищо никъде нямаше да се чуе! Тихомълком щяха да минат нещата и я камилата я камиларя.....Но не ром е убит!!!! Независимо че е крал в чужда собственост!!!!! Хора вече само се надявам за гражданска война!!!!!!! Да ни тикнат по-едно АК в ръцете и да се борим сами за държавата си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 Алфа Ромео

    37 0 Отговор
    Адаш ако се измъкнеш от лапите на корумпираната прокоратура плюй си на петите и да те няма, махай се от това миризливо тресавище.
  • 16 КОЗЛОДУЙ

    28 1 Отговор
    РОМИТЕ ИЗНАГЛЯХА
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 0 Отговор
    ПУСНАХА УБИЕЦА НА УЧИТЕЛКАТА ОТ ВИДИН СИГУРНО И СЕВЕРИН КОЙТО ИЗНАСИЛИ И УБЕ ДАМАТА ОТ РУСЕ ИДРУГИ ГИ ПУСКАТ ТОВА ПРАВОСЬДИЕ ЛИ Е
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    28 0 Отговор
    Хората се застъпват за него, а държавата за циганите-крадци. Същото правят и с лекаря от Пловдив, който при самозащита уби крадец, при него пак хората зад него, държавата го съди. И аз се прибрах от чужбина в тази държава?!?
  • 20 БЪЛГАРИНЪТ

    22 1 Отговор

    До коментар #18 от "Уроди":

    това не е даржава като нашата няма справедливост срещу циганите правят си каквото искат с нас а ний не можи да се защитим като хората в другите страни аз ако сам на мястото на този човек и да влязат одомами да крадат и полошо да те нападнат живи няма да ги оставя правилно е постапил човека какво да направи да ги остави да го затрият СВОБОДА ЗА ТОЯ ЧОВЕК ДИМИТРАКИС...!!!
  • 21 Виновен е !

    12 1 Отговор
    Той намалява електората на МАФИЯТА ! Кой му разрешава това ? Сега как ще агитераме ГЕТОТО да гласува ,? А ?
  • 22 Циганора - Винаги вот за Мафията !

    12 0 Отговор
    Та те са ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ЕДНО ЦЯЛО ! Плъховете живеят там където са МРЪСОТИИТЕ - МАФИЯТА !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 художника

    12 0 Отговор
    Ще го осъдят човека, помнете ми думата! Крадците се защитават един-друг.
  • 25 125

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "освободете човека":

    Предлага се, да! Но само се предлага!... То и Марешки предлага 300 лв. минимална пенсия, ама не вярвам да гласуваш за него! На второ четене законът ще бъде осакатен. Вижте как само скочиха срещу него т. нар. топ адвокати! Те нямат полза от ясни и точни формулировки! Колкото е по-неясно и мъгливо, толкова е по-добре за адвокатите! Иначе как месеци, че и години ще смучат парите на някой нещастник, който е дръзнал да защити живота си или имуществото си!!!
  • 26 Йозеф

    24 1 Отговор
    Откраднали са му 150 глави добитък, и прокуратурата нищо. Единия циганин е осъждан за кражба на крави от същата ферма и същия човек, но въпреки това изглежда нищо не може да му попречи да краде отново добитък и то от същото място. В Тексас крадци на добитък няма, защото там се стреля на месо, трепеш го като койот и с малко усилие може да осъдиш роднините му да платят патрона и загубата на време, че си отстрелял някаква отрепка. Държавата не защитава правата и неприкосновеността на гражданите, а само на циганското малцинство. За 150 глави добитък може да купиш цяло село в Мозамбик заедно с момите! Ако стопаните не защитават поминъка си сами, защото няма кой, какво да правят? Да гледат от страни как цигани разграбват собствеността им, за да може после от циганската маала до ранни зори да кънти мазна чалга, не е лесно да изядеш и изпиеш 5 крави. 1500-1700 лв. е една крава, циганина вместо да работи предпочита да краде и държавата толерира това.
    Пиралис е невинен, даже много е търпял човека.
  • 27 Защо ЗАСЛЕПЯВАТ чрез Чуждици ?

    4 0 Отговор
    Защо се внедри ОМБУДСМЕНТ ? За да затрие израза НАРАДЕН КОНТРОЛ ! Защо въведоха КОНЦЕСИЯ ?Що е то ?
  • 28 кучето

    13 0 Отговор
    Браво на човека ! Поне да беше убил повече от тези орки!
  • 29 Усмивката

    6 0 Отговор
    Според статистиката на ГЕРБ инвистициите в България са в невиждан скок.Пък желаещите да се завърнат в родината напуснали страната наши емигранти се тъпчат на Дунав мост .Едни го взимат наплуване.Трети си правят саморъчни салове.Но....какво е животът в сравнение с това ,да си български гражданин!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Българина":

    Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Мъртвият престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.
  • 31 Монтана е за ОТРАВЯНЕ на Храната, а

    6 0 Отговор
    За ЗАПАДНИТЕ Ценности и Джендъровата ориентация за РАЗЛАГАНЕ СЪЗНАНИЕТО НА НАЦИЯТА ! За това ще се плаща скъпо !

    Коментиран от #32

  • 32 МОНСАНТО е за Отравяне на храната.

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Монтана е за ОТРАВЯНЕ на Храната, а":

    А туй ще е в учебниците на децата е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ! Ще търсим СМЕТКА !
  • 33 НЯМА ДЕМОКРАЦИЯ !

    6 0 Отговор
    Има РАКОВА АДМИНИСТРАЦИЯ - убиваше НАРОДА И Бълга.ската НАЦИЯ по Западен Модел
    и Щампа. ЗЕМЯТА ни искат а НАЗ ИЗПИСВАТ ! ЩЕ СТАВА ЛОШО ! Па.ламенти, П.авителства, Президенти са все ДУШМАНИ НАРОДНИ !
  • 34 Култу.ато и Образованието е за

    9 0 Отговор
    ИЗКРИВЯВАНЕ СЪЗНАНИЕТО НА НА.ОДА ! Събуди се народе ! О о о неразумний Юроде НИМА ще допуснем тези УРОДИ ДА НИ ЗАТРИЯТ ?
  • 35 Що е КОНЦЕСИЯ ? Келепир ? ФАЙДА ?

    7 1 Отговор
    ДА ! Но за ЧУЖДА ФИРМА И СТРАНА ! НАС НИ разпродават бавно но системно ! Нима стана тъй че да се в.ъщаме в РОДИНАТА СИ БЕЗДОМНИ ? Та ние вече не сме и УРТАШКА ДЪРЖАВА - нас Брюксел ще ни притежава - ТОЛОВЕ , МИНИ, ЕЛЕКТРО ЦЕНТРАЛИ, ПРИСТАНИЩА АЕРОПАРТИ - всичко е КОНЦЕСИЯ ? Това е НАЦИОНАЛНА ПОГРЕБА
    НА ПРОЦЕСИЯ ! КЪДЕ Е НАЦИОНАЛНОТО НИ СЪЗНАНИЕ ? В ИСТАМБУЛСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ или е чиста полит проституция без морал и свян ?
  • 36 Чуждици ? Вагина или Вежинов ?

    3 0 Отговор
    НА пръв поглед нищо общо но по функция - абсолютно еднакви първото в размножението а второто в полит демагогията и разложението. Слушал ли си го когато п.иказва, п.иказва а НИЩО НЕ КАЗВА ! ВАГИНА И ТО ПРОФЕСИОНАЛНА !
  • 37 The TRAPPER

    6 0 Отговор
    НЕВИНЕН !!!!
  • 38 1234

    9 0 Отговор
    Българският народ се гордее с този човек,и срамува от политиците,пуснете човека,който го осъди защитава крадците,народа казва пуснете човека,
  • 39 Дългия

    7 0 Отговор
    Пуснете човека не ви е срам да го съдите! Той си е пазил имота и семейството, не виждате ли какво са му причинили, и продължават? Къде бяхте по време на предишните кражби и палежи? Ако си бяхте свършили работата тогава нямаше да се стигне до тук ! Освободете го!
  • 40 Освободен

    7 0 Отговор
    Единственото нещо което обединява нас Българите, е безумното ни търпение и непреходният ни робски манталитет. Отдавна съм се убедил, че сме силни само на маса и зад екрана на компютъра! Ако това се беше случило където и да било другаде по света, цялото общество щеше да ИЗЛЕЗЕ да защити собствените си интереси. Защото утре циганите ще дойдат и за вашите крави, ще влязат и при вашата баба. Тогава какво ще направите братя Българи? Спете робския си сън, и продължавайте да умувате на маса и зад монитора, там ви е силата.
  • 41 3333

    5 0 Отговор
    Човека си кара колата в собствената нива. Няма никаква вина че там се разхождат цигани. Да не би да искат да кажат , че трябва да постави пешеходни пътеки в нивата.
  • 42 Хасан4о

    2 0 Отговор
    Това си е чисто ПТП на личната поляна . Жалко ,че тримата не са били на куп. Но късно се случват нещата .Още при първите крави и други неща е трябвало да продаде всичко ,да замине за някъде другаде и от време на време да се връща там за да намали тази зган . Ей така ,от благодарност . Вече е на 60 години . Вярно ,че може да има още 10 тина години живот ,но това живот ли е с такива същества около теб. Не -това е наказание приживе. Наказание за това ,че работиш и правиш всичко за да си гледаш семейството по закон общочовешки. Сбъркал е човека мястото и това дето прилича на държава. Сигурно го е яд ,че не е завлякъл повече с него към ада. Жалко ,но тук живота му свършва и всичко като труд се обезмисля.
  • 43 Гост

    1 0 Отговор
    Разбрахте ли защо държавата ви е калпазанска и защо от честен човек престъпник прави. Бързата писта в тази държава е за престъниците. На умника дай да диша, на глупака бърза ниша. България десетилетия вървеше в обратна посока от това, което се очакваше и катастрофата вече е налице. След десетина година ще обрасте в бърени и българите ще се опитват да запазят териториално поне Софийска област.
  • 44 Мда

    0 0 Отговор
    Прокурор Вълев на сапун!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ножаров

    0 0 Отговор
    липсата на правоцъдие , е причина за случилото се . не избивайте платените избиратели те са "техни", и имат права........
  • 47 незнайко

    0 0 Отговор
    Още ли не са осъдили доживот кродците ? Това не е истина !!! Идва момента когато всички ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ трябва да се опълчим на тази СГАН и ПРАВОСЪДИЕТО което защитава ЦИГАНИТЕ !!!
  • 48 ргргф

    0 0 Отговор
    За съжаление с подписка няма да стане.Референдумът остана глас в пустиня, та какво остава за някаква подписка. Само бунт пред съда може да оправи нещата.