Last news in Fakti

5 Май, 2012 17:30 1 031 0

Арести заради изхвърления токсичен фосфин

  • фосфин-
  • арест-
  • токсично вещество

Управителката на фирма за почистване и неин служител са задържани за допуснати груби нарушения при боравене с токсични вещества, съобщиха от МВР. На двамата са наложени 72-часови мерки за задържане. Специализирани екипи са транспортирали фосфина, открит край столичния кв. „Хаджи Димитър“, в обособено за целта хранилище.

След като на 3 май вечерта, в района на столичния кв. „Хаджи Димитър“ бе открито изхвърлено токсично вещество, ръководството на СДВР разпореди проверка на всички предприятия в района.

Вчера преди обяд, в двора на мелничен комплекс, специализираните полицейски екипи, служители на ГДПБЗН и представители на Столичната община откриха изхвърлен контейнер за смет, съдържащ прахообразно вещество - фосфин.

В хода на разследването е установено, че фирмата извършваща почистването на халетата и бункерите за съхранение на зърното, е допуснала груби нарушения. Не са били спазени условията след употреба на веществото, то да бъде съхранено, изнесено и унищожено, съгласно изискванията за боравене с него.

Специализираните екипи са транспортирали контейнер с токсичното вещество до хранилище, обособено за целта.

Иззети са веществени доказателства. Назначени са експертизи.

Тази нощ в СДВР са задържани управителката на добричка фирма за почистване - С.Г. /34 г./, и Д.В. /38 г./, служител в същата фирма.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на двамата са постановени 72-часови мерки за задържане. Повдигнати са им обвинения по чл. 352, ал. 1 от НК за допуснато замърсяване на почвата и въздуха.

Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА