Last news in Fakti

6 Май, 2012 09:14 2 531 3

Операция „Опасните“ в София

  • опасните-
  • боксьора

Задържани са членове на организирана престъпна група, извършвала въоръжени грабежи на територията на столицата и страната

Както ви съобщихме още снощи, в столицата се провежда операция "Опасните", при която беше задържана престъпна група специализирала се във въоръжени грабежи.

Криминалисти от сектор „Грабежи“ към СДВР, заедно със свои колеги от ОДМВР-Перник влезли в следите на групата преди около 2 месеца. Според събраната информация, членовете й се занимавали с извършването на въоръжени грабежи на територията на столицата и страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.


В хода на разследването били установени участниците в престъпната група – лидерът Върбан Борисов /31 г./, известен с прякора Боксьора, познат на органите на реда за въоръжени грабежи; А.Р. – Кулата /24 г./, също регистриран за въоръжени грабежи; Д.Д. – Джипси /44 г./, регистриран за грабежи и осъждан за същото престъпление, 22-годишната И.Л.; И.И., който е служител на Министерството на отбраната; 35-годишният И.М., служител на столичното Първо РУП, Х.М. – Ицко Малкия, криминално проявен за въоръжени грабежи, противозаконно отнемане на автомобили и кражби, всички жители на София, и перничанинът Д.М. /22 г./, известен с прякора Малкия Боксьор.

Боксьора е успял да избяга и се издирва от полицията.

Около 18.50 тази вечер, маскирани и въоръжени, членовете на групата проникнали в заложна къща в столицата, откъдето откраднали 300 грама златни бижута и сумата от 1300 лева. При извършване на престъплението се придвижвали с противозаконно отнет „Фолксваген Пасат“.

В резултат на съвместните действия на служители от СДВР и Специализирания отряд за борба с тероризма седмина от членовете на групата са задържани. Продължава издирването на лидера на бандата, успял да се укрие при преследването.

Продължават процесуално-следствените действия и претърсвания на четири автомобила, ползвани от престъпната група, както и на различни адреси, обитавани от задържаните.

Операцията се провежда под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Действията по разследване на цялостната престъпна дейност на групата продължава.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GolfaForevar

    0 0 Отговор
    zna4i dobar e bil izbora na kulata ama pasat ne e bil nuzen ako bqha s golf nqmase da stane taka
  • 2 тотев

    0 0 Отговор
    аман от гладни мафиоти няма ли отърване от тях бе
  • 3 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    da gi sudqt i da im dadat po 10 godinki da se nau4at