Last news in Fakti

5 Май, 2012 21:16 2 095 1

Хванаха банда за въоръжени грабежи

  • опасните-
  • престъпна група-
  • въоръжени

Престъпната група е била задържана след извършен обир на заложна къща

Хванаха банда за въоръжени грабежи - 1
Снимка: БГНЕС

Задържана е престъпна група за въоръжени грабежи в София и страната, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Стартира специализирана полицейска операция „Опасните” за лица, които от октомври 2011 година до този момент са участвали във въоръжените грабежи на златарски ателиета и магазини на територията на София и страната. С оперативната работа, която беше свършена от Криминална полиция, СДВР, Областна дирекция на МВР – Перник и при разработения оперативен план се взе решение да бъдат включени в задържането на групата и служителите от Специализирания отряд за борба с тероризма”, каза министърът.

В хода на операцията са задържани шестима мъже и една жена. Сред задържаните има един служител на МВР и един военнослужещ. Издирва се още едно лице, което е успяло да се укрие при преследването на територията на кв. „Сухата река” и ж.к. „Дружба”.

Престъпната група е била задържана след извършен обир на заложна къща в кв. „Сухата река” в столицата, каза министър Цветанов. Според свидетелски показания на очевидци групата е влязла в заложната къща с два автомата и пистолет.

В момента продължават процесуално-следствените действия на изоставените автомобили от групата и всички последващите действия спрямо задържаните лица. В момента са обезпечени общо 15 адреса, на територията на София и Перник, като на тях цяла нощ ще се извършват действия по претърсвания и изземвания на доказателства, съотносими към престъпната група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уестия

    0 1 Отговор
    Абе те и Цецо крадецо хванаха,ама какво от това?!