Last news in Fakti

30 Май, 2019 08:15 4 893 34

Зайков се самоубил след престрелка с полицията

  • стоян зайков-
  • чане-
  • долна баня

Чане открил огън по униформените, те отговорили с предупредителна стрелба

Зайков се самоубил след престрелка с полицията - 1
Снимка: БГНЕС

Издирваният за две убийства Стоян Зайков е бил засечен в района на Долна баня. При полицейска операция е бил обграден от сили на Специализирания отряд за борба с тероризма, Главните дирекции „Гранична полиция” и „Национална полиция”, Жандармерия и отряда „Кобра” при СДВР.

При опит да бъде задържан е открил огън по полицаите. Те са отговорили с предупредителна стрелба, според инструкциите. Чул се е изстрел, с който най-вероятно Зайков е отнел живота си, съобщи на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

"Искам да благодаря на колегите, които 20 дни не се прибираха и бяха в гората денонощно. Доволен съм, че в крайна сметка никой от тях не пострада. Разбирам, че гражданите бяха под страшен стрес, но вече могат да си отдъхнат", заяви Маринов.

Той уточни, че в операцията по издирването на заподозрения Стоян Зайков са били предприети различни издирвателни действия с технически средства, фотокапани, направен е бил анализ на движението на беглеца. На тази база са били предприети действия по отвличане на вниманието му.

"На мястото е извършен оглед, след което под юрисдикция на прокуратурата и следствието ще се изясняват всички обстоятелства. Трябва да се изчакат и резултатите от множеството назначени експертизи", допълни Маринов, като отбеляза, че към този момента няма данни някой да е помагал на Зайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости

    56 13 Отговор
    Този не е убийец. Въртяли са 3-мата дрога. Заедно с високопоставени полицаи и магистрати. Станали са неудобни и са ликвидирали двамата. Този е набеден. И погнат. Защо за други убийци и крупни престъпници и рецидивисти не хвърлиха толкова енергия и средсрва?! Просто трябваше бързо да го "самоубият". Чане нищо не е подготвял. Защото ако беше, нямаше да разбива вили, а щеше да има няколко бърлоги и консерви и ... т.н.
  • 2 Ай стига бе

    65 7 Отговор
    Мдааа, очакван край. Винаги се самоубиват. Иначе могат да разкажат много неща. Още от първия ден беше ясно, че ще завърши така. Чудех се само защо се бавят 20 дена.

    Коментиран от #4

  • 3 СссереМ

    15 22 Отговор
    Абе важното е че вече хората в района няма да треперят дали някой не се крие на тавана,и няма да храним близките 30 години един убиец.
  • 4 гост

    35 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ай стига бе":

    Да минат изборите, затова. Неудобните се самоубиват. Разиграват театри, повдигат обвинения, които падат след това и всичко е добре известно. Кой би искал да се остави в системата на съда, вероятно никой.
  • 5 Бойко Борисов

    32 6 Отговор
    Убихме Зайков много неща знаеш
  • 6 СссереМ

    13 29 Отговор
    Държавата спести 460 000 лв. от издръжката на тоя в пандиза.
  • 7 PifFf

    12 1 Отговор
    Тва не го ли писахте вчера ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Щайнер

    36 7 Отговор
    Къде са доказателствата, че е имало престрелка, никой не вярва на полицията
  • 10 123

    12 14 Отговор
    Открили предупредителна стрелба, според инструкцията! Ха ха, аматьори, затова ще ви бият наляво и надясно всякакви! Наместо да надупчат сградата, и кой оцелее, оцелее, тия 'демократи' искат да го хванат със сватбарски изстрели във въздуха! УжасТ! Навремето Батко направо с гранатомети ги лекуваше!

    Коментиран от #26

  • 11 Спас

    23 0 Отговор
    Бог да прости убитите! Това беше най-добрата развръзка, като се има предвид българското правораздаване!
  • 12 Яки масали

    14 8 Отговор
    На всички е ясно че е самоубит. Не че не си го заслужава........
  • 13 Простак

    21 4 Отговор
    другарите от Д.С си знаят работата , иначе Зайков ще изпее всичко....
  • 14 Хорейшио

    31 3 Отговор
    За тоя не знам обаче оня с шесторното убийство самоубийството му беше мегасъмнително . Убийствата извършени с Валтер 22 ,той обаче се самоубил с Берета . Почти клошар ,но ще има арсенал за 4000 лв +. А и що народ се изреди да лъже каквото му попадне включително министъра на отбраната.
  • 15 сектант

    4 4 Отговор
    признайте си бе, хора, няма нищо срамно, даже бихме се радвали.. как се самоубиват хора в гърдите хахаха

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Byg

    8 19 Отговор
    Много конспиратори тука в клюкарника . Вместо да кажат браво на властите , браво че имаме 100% разкриваемост на убийствата от година насам , тука почват да се драскат едни глупости от агата кристи. Самоубиецът 20 дена бяга , 20 дена не е спал бих казал че се е зомбирал от цялата ситуация . Идва момента в който изпада в паническо разтройство , мисълта за сина му който остава сирак, чувството за вина и най вече постоянния страх от всеки шум и сянка , знаейки къде ще отиде и за колко време ще бъде там след залавянето му най вероятно са го подтикнали за самоубийство. Намирането му и осъзнавайки че вече няма накъде просто са последната капка , която го кара да сложи край на нещастния си живот.

    Коментиран от #22

  • 17 пишман български политици

    13 3 Отговор
    Абе цел месец го търсят. Сума народ са ангажирани.
    Защо?
    Убил? Откраднал дрога-Колко?
    Само за дрога се гони толкова дълго.
    Като холивудски екшън стана всичко.
    И най - накрая гл. герой се самоутрепва.
    Слушайте коментарите и се гордейте , че "живеем" и сме "част" от голямата територия на Европа.
    Всичко се казва с половин уста да не кажа , че изобщо не се казва.
    Защото ценностната система на човек я обърнаха на наопъки и, че 10 -те Божии заповеди отдавна са девалвирали при тукашните "политици" и техните "Божии" гласоподаватели.
    Много баби, хилаво дете.
  • 18 Byg

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "сектант":

    С ловджийска та пушка винаги в гърдите се самоубиват , дълга е , натискат спусъка с палеца на крака докато я държат с две ръце , рядко и в устата , но тогава не остава много от главата
  • 19 robin

    14 6 Отговор
    Самоубил се както и убиеца от Нови Искър,както и Пелов...Тия смотани полицаи направо ни обиждат!Полицейска сган!!
  • 20 robin

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "сектант":

    ...по няколко пъти...
  • 21 PANCH5

    4 5 Отговор
    ЧАНЕ ГО УДАРИХА
  • 22 759

    6 4 Отговор

    До коментар #16 от "Byg":

    20 дена бяга и стигна чак до Долна баня, че и кучето чакаха да го надуши...

    Коментиран от #24

  • 23 Голям прос

    5 4 Отговор
    Що така направиха тия полицаи? Взеха хляба на толкова съдии, прокурори и адвокати. Ако го бяха хванали, колко много дела щяха да му завъртят. И ако го бяха вкарали в затвора, за надзиратели щеше да има работа. А те, с едно парче метал за стотинки и решиха проблема
  • 24 Byg

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "759":

    Ти "бяга" буквално ли го тълкуваш, недей , то и средно с каква скорост е бягал трябва да пресмятаме по тая логика.
  • 25 ЪРП

    19 3 Отговор
    СЛУЧАЯТ ДОСТА ПОКЪРТИТЕЛНО ПРИЛИЧА НА ТОЗИ НА РОСЕН АНГЕЛОВ С ШЕСТОРНОТО УБИЙСТВО В НОВИ ИСКЪР!!!
    ДИРИХА ГО СЕДМИЦИ ВСИЧКИТЕ СПЕЦЧАСТИ НА ПОЛИЦИЯТА И ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ ,КАКТО И ВОЕННИ СПЕЦЧАСТИ И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА ,ЧЕ ТОЙ БИЛ НАМЕРЕН САМОУБИТ В СЪСЕДНА КЪЩА, НА МЕТРИ ОТ УБИЙСТВАТА (НИЩО ,ЧЕ ВСИЧКИТЕ КЪЩИ БЯХА ИЗРЪШКАНИ МНОГОКРАТНО) ..., ТА БИЛ ПРЕДИ ТОВА ЛЕГНАЛ НА ЗЕМЯТА (ВЕРОЯТНО ДА НЕ СИ УДАРИ ГЛАВАТА ДОКАТО ПАДА МЪРТЪВ) И "СИ ТЕГЛИЛ КУРШУМА".....!!!
    АЗ, СЕ ЗАМИСЛЯМ ,ЗАЩО НЕ СЕ ХВЪРЛИ ТАКЪВ ПОЛИЦЕЙСКИ РЕСУРС И УПОРИТОСТ В ИЗДИРВАНЕТО ЗА УБИЕЦА, КОЙТО ИЗБЯГА ОТ ПАНДИЗА С ПЕЛОВ, А СИ ГО ОСТАВИХА ДА СИ ЖИВУРКА НА СВОБОДА????????
  • 26 7/8

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Ами ако наистина е невинен, а целият театър е за отвличане на вниманието! Аз познавам и други случаи, когато при преследване, беглеца се " Самоубива" ! Интересно ще е да се чуе медицинската експертиза! Може да намерят в него някой " рикуширал" патрон, или повече от един!

    Коментиран от #30, #34

  • 27 Голям Слон

    11 0 Отговор
    Мдаа, самоубил се с два изстрела в гърба и един контролен в главата. Така писах още на първия ден от драмата. Явно много хора изпитват сериозни съмнения относно системата в България. Поне този път се надяваме да е по-достоверно. Въпреки, че за "достоверност" има достатъчно продажници.
  • 28 Бай Мъдурко

    7 0 Отговор
    Бе що не кажете ясно че са го САМОУБИЛИ че да не им лъснат некадърните мотаници толкова време!
  • 29 762

    13 0 Отговор
    Чане, Чанее, така става, като се бъркаш в бизнеса с наркотици на ченгетата! 20 дена те търсят, за да те самоубият...
  • 30 123

    1 8 Отговор

    До коментар #26 от "7/8":

    Аха, невинен, може! Защо изчезна? Защо се крие? От какво се крие? Защо стреля по полицията? Защо не се предаде на втория ден с адвокат? И все такива интересни въпроси.....
  • 31 Гербаджийски кавал

    4 1 Отговор
    НЕЩО КАЗА ЛИ НЯКОЙ....?!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Лъжат

    4 0 Отговор
    Не им вярвам. Прикриват убиеца. Не виждам ранени полицаи.
  • 34 Centurion

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "7/8":

    Кое му е интересното,зависими хора правят експертизи,и вземат хонорари.Задържаха трупа половин година,и по схемата всяко чудо за три дни,всичко се тушира и отива в земята!
    Не мога да съм сигурен ,че не е съмоубит, даже залагам по голям процент на вероятност ,че е застрелян,при опит да се измъкне!
    Зарков не е осъден от съд, няма присъда,но така е по лесно, за прокуратурата и полицията.Казват, че е убиец,медиите са впрегнати в кампания и тъпият народ мига на парцали. Просто се чудя как не му зашиха още няколко подобни случая,че да отчетат дейност!!!