Last news in Fakti

8 Юни, 2019 18:42 2 704 4

"Шаманка" върна над 12 000 лева на семейство

  • шаманка-
  • магия

За всички съвети, които му давала по телефона мъжът плащал

"Шаманка" върна над 12 000 лева на семейство - 1
Снимката е илюстративна

През месец май 2016 година 85-годишен мъж от Шумен попаднал на обява във вестник, в която жена от Русе предлагала помощ на хора с проблеми - врачувала, разваляла магии и давала съвети за щастие и семейна хармония.

Възрастният мъж се свързал по телефона с нея и споделил, че в семейството му има проблем. Жената казала, че може да му помогне, като за целта ще трябва да събере вода от седем енергийни извора, част от тях били в Турция. Той се съгласил. За всички съвети, които му давала по телефона мъжът плащал.

Първият консулт струвал 150 лева, като от този момент сумата за всяко следващо обаждане и "оказване на помощ“ ставала все по-висока. Последователно били пратени още 200, 220, 300 и 500 лева. Когато започнала да събира вода от чудодейните места поискала 2000 лева. След това казала, че е в Турция и трябва да вземе лек от енергийно място. Парите не стигали да бъде развалено проклятието и мъжът трябвало да ѝ даде още пари.

Така за "разваляне“ на семейната прокоба взела още два пъти пари - един път 5 000 лева и друг път 4 000. Въпреки дадената дума, че ще помогне на семейството резултат нямало. "Магията“ трябвало да падне за два месеца. През това време, в периода май- юни 2016 година са дадени общо 12 730 лева. В РУ- Шумен била депозирана жалба и през месец февруари 2018 година след приключила проверка е образувано досъдебно производство за измама.

В хода на разследването са разпитани свидетели, изготвени са експертизи. На 5 юни 30-годишна от Русе е привлечена като обвиняема и е задържана. Напълно е възстановена взетата в размер на 12 730 лева сума на възрастното семейство от Шумен. Тя е осъждана за измама.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    17 3 Отговор
    тая и всички като нея ги вкарвайте в затвора за минимум от пет години! същото се отнася и за разни астролози, звездобройци,........, и всекакви там, дето звездите им говорят!
  • 2 Гост

    21 0 Отговор
    За съжаление баламите не свършват
  • 3 Един

    22 0 Отговор
    Как може да има толкова прости хора,да пази Бог.
  • 4 Краси

    17 0 Отговор
    Докато има балъци ще има и хитреци...