Last news in Fakti

17 Май, 2012 18:52 1 813 1

Велчев подписа молбата за екстрадация на Таки

  • екстрадация-
  • таки-
  • христофорос аманатидис-
  • прокуратура

На  14 май 2012 г.,  в Прокуратурата на РБългария постъпиха официално документите от Обединените арабски емирства относно задържането на Христофорос Аманатидис – Таки на 09 май 2012 г. , съобщиха от Прокуратурата.

Той е  издирван по линия на Интерпол. Към момента е приведен в затвора в Дубай докато се  изчакват документите от българска страна и решението на компетентните органи  там,  дали да бъде предаден на българските власти. Във връзка с това,  днес ,  главният прокурор Борис Велчев подписа молба за екстрадицията на Аманатидис от Обединените арабски емирства и заедно с необходими документи тя  е депозирана в Министерство на правосъдието на РБългария за придвижването й по установения ред до Министерство на правосъдието на Обединените арабски емирства.

           Оставаме в очакване на решението на компетентните им органи. Редът, по който ще продължи наказателното производство срещу него в РБългария, зависи от това дали ще бъде предаден, коментират още от прокуратурата.

Факти.бг припомня, че на 8 май Таки се предаде, само два дни след като той бе обявен за издирване от Интерпол.

Още през 2008 година България издаде европейска заповед за арест срещу Таки, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян с прякор Ицо Исуса, е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Снимка и кратко описание на Таки бяха поместени в секцията с издирвани лица в списъка на службата. В съобщението на Интерпол е записано, че Таки се издирва в България за престъпления, свързани с разпространението на дрога.

Аманатидис е сочен за една от знаковите фигури на подземния свят, името му се свързва и със силовите групировки. Според някои информации той е наследник на бившата силова групировка ВИС на Георги Илиев. Легендите в подземния свят разказват, че той контролирал дилърите на наркотици, чрез наказателната бригада, известната като "Бандата с чуковете".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    NIAMA DA GO EKSTRADIRAT.CHARSHAFITE SHTE MU IZMAKNAT NIAKOI DRUG MILION I TOLKOZ.