Last news in Fakti

31 Май, 2012 10:02 1 896 0

Брюксел може да следи Гриша Ганчев

  • гриша ганчев-
  • николай кокинов-
  • евелин банев-
  • брендо-
  • таки-
  • ек

Брендо е знаел повече, отколкото се предполага

Брюксел може да следи Гриша Ганчев - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Гриша Ганчев вероятно ще попадне в списъка на знаковите дела, които Брюксел наблюдава, очаква градският прокурор на София Николай Кокинов. Обвинителят не коментира развитието на разследването срещу шефа на "Литекс",  който стана клиент на специализираната прокуратура по две обвинения – измами с ДДС в захарния сектор и закана за убийство на шефа на НАП Красимир Стефанов.

На Ганчев е наложена гаранция от 500 хил. лв. - рекордна за страната.

Обвинителят няма информация какъв ще е летният доклад на Европейската комисия. Брюксел ще направи преглед на 5-годишното ни членство в съюза. Докладът е резултат от Механизма за сътрудничество и проверка в областите „правосъдие“ и „вътрешен ред“. Понякога някои факти се коментират по един начин, но в съдебната зала се оказва друго, намекна Кокинов и изрази готовност да се учи от градивна критика.

97% са осъдителните присъди за миналата година, но всички се вторачват останалите 3-те процента . „Всички са вторачени в закъсняващите влакове. Релсите понякога се изкривяват, личният състав понякога се разболява ... Релсите са хванати, нужна е по-висока скорост на локомотива“, заяви прокурорът.

„Трудно е да се каже, че ми е нещо по-напрегнато. Работата е ежедневно напрегната. Очаквам, както всички българи, докладът да бъде положителен“, заяви Кокинов. Отпадането на механизма за наблюдение той определи като страхотно признание, признавайки че не е приятно да бъдеш под мониторинг.

Днес Софийската градска прокуратура ще поиска от съда да приведе в изпълнение искането на италианските власти да им бъде предаден задържаният преди дни Евелин Банев - Брендо.  Италия иска да обвини Банев в трафик на наркотици, а в България той е подсъдим за пране на пари.

Кокинов съобщи, че прокуратурата стеснява кръга на заподозрените за изтичане на класифицирана информация към Банев за мерките, които службите в няколко страни са набелязали преди 4 години за пресичане на дейността му.

Вероятно Брендо е разполагал с много по-голяма информация, стана ясно още от думите на Кокинов, който намекна за „огромен теч“. В колата му е намерен документ за ареста му в Италия.“Когото заловим Брендо, ще го питаме защо задържа цели 4 години този документ”, заяви той.

Кокинов изрази надежда, че съдът на Обединените арабски емирства ще постанови екстрадирането му, тъй като между двете страни няма договор за правна помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА