Last news in Fakti

24 Септември, 2019 18:43, обновена 24 Септември, 2019 21:48 1 735 4

Делото срещу Баневи тръгва по същество на 21 октомври

  • баневи-
  • евгения банева-
  • николай банев

Самата Евгения Банева заяви, че не разбира обвинителния акт срещу нея

Делото срещу Баневи тръгва по същество на 21 октомври - 1
Снимка: БГНЕС

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгва по същество на 21 октомври с разпити на свидетели. Това реши Специализираният наказателен съд. Във вторник спецмагистратите проведоха разпоредително заседание по делото срещу бизнесмена, съпругата му и майка му.

Съдебният състав не установи съществени нарушения на процесуалните правила, които да накърняват правата на обвиняемите и техните защитници. Потвърди и наложените им мерки за неотклонение. Съдът отхвърли искането на задържания под стража Николай Банев за определяне на по-лека мярка, както и искането на Мария Банева за отмяна на наложената ѝ забрана за напуска пределите на страната. Мария Банева остава с мярка за неотклонение „Парична гаранция“, а Евгения Банева - с „Подписка“, след като първоначалната ѝ мярка „Задържане под стража“ бе изменена от Специализираната прокуратура заради влошеното ѝ здравословно състояние.

"От обвинителния акт конкретно за себе си нищо не мога да разбера. Аз не го разбирам", заяви Банева пред журналисти, цитирана от БГНЕС. Тя каза още, че за нея най-голямата тежест на казуса идва от факта, че на делото се даде изключителна публичност.

Припомняме, че прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт в края на август. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    3 1 Отговор
    Тия Баневи ако не бяха афро-българи досега щяха да са на доживотна.
  • 2 Възмутително

    0 0 Отговор
    Къде е Хелзинския комитет, за Полфриман се съдраха?
  • 3 Онзий

    2 0 Отговор
    Поредния ТЕаТЪР на държавата където всеки вече си е купил билетче, а тези ще ги пуснат на свобода днес или утре.
  • 4 Наруто

    1 0 Отговор
    Такива хора в Коноха ги хващахме с нинджутцу и бой, бой!