Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 17:22 1 472 10

Автошколи обучавали фиктивно курсисти

  • автошколи-
  • пътна полиция

Тече разследване

Автошколи обучавали фиктивно курсисти - 1
Снимка: Shutterstock

Автошколи в Пловдив са провеждали фиктивно обучение на курсисти, докато те са в чужбина. Това е установила проверка на „Икономическа полиция“, Националната агенция за приходите и „Автомобилна администрация“ в Пловдив при проверката на 20 центъра за обучение на шофьори в града, съобщи инспектор Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция“, цитиран от „Фокус“-Пловдив.

Материалите от проверките вече са докладвани на прокуратурата.

„Автошколите са водили по списък курсисти на теоретично обучение, без те реално да са присъствали на него. В една от школите е установено още, че работи без фискално устройство“, каза инсп. Гиргинов.

Според него, когато курсистите не присъстват, не се обучават реално, те излизат неподготвени като шофьори, а това е предпоставка да стават толкова много катастрофи.

Проверките, които започнаха преди месец продължават и ще обхванат всичките над 60 автошколи в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    15 3 Отговор
    И после се чудим що майничките са едни от най-наглите и некадърни шофЕри...
  • 2 боцмана

    13 0 Отговор
    Сефте!
  • 3 Професионален

    13 1 Отговор
    Вие сега ли го разбрахте? В БГ около 30% са шофьорите, изкарали курс по правилата и закона. Другите са с купени книжки или карат въобще без такива, па се чудите, че няма място за една добра новина, защото черната хроника е ежеминутна.
  • 4 Шофьор

    18 0 Отговор
    Да попитам -Кой от вас е виждал някога ром в учебна кола?

    Коментиран от #5

  • 5 На ромите не им трябва да учат

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шофьор":

    Раждат се в каруца, живеят на пътя, мечтаят за каляска, и умират в БМВ!
  • 6 Чук

    7 0 Отговор
    Принципът е ясен, но как заради това стават толкова катастрофи, след като фиктивно обучаваните са в чужбина?

    Коментиран от #7

  • 7 Просто обяснение

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чук":

    По простия принцип на оборота. Едни се записват в школата и като изтече срокът на обучение се прибират, взимат си документите и на тяхно място се записват други . През времето ,в което са тук правят годежи сватби, кръщенета, или просто се черпят, че са взели книжка и са си купили "нова" кола. След гощавките кой пиян, кой дрогиран, кой и двете, се отправят по пътищата и или се утрепват, или убиват някой нещастник, изпречил се в полезрението им.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Чук

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Просто обяснение":

    За последните 3 год. съм бил в България месец и половина, в които имам 2 катастрофи, а работя като шофьор. Нямам претенция, че съм много добър шофьор, но ако не ми се отдава изобщо, защо другаде не ми се случва? И двете не са по моя вина, просто идват отгоре ми!
  • 10 Холдинг,,Гроб"

    0 0 Отговор
    Собствениците на тези школи да изкарат по съкратената процедура по две години в затвора за опресняване на Кама сутрата със свойте клиенти от циганската мафия!!И никога докато са живи, да нямат права да се правят на инструктори и биснесмени!Ама това кога ли ще се сбъдне в бостаня на Тиквун първи и неговите слуги поданици от циганските гета???