Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 14:42, обновена 21 Октомври, 2019 14:42 10 677 25

Банев зове в съда: Разпитайте Борисов!

  • николай банев-
  • баневи-
  • полимери

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, делото е отложено за 20 ноември

Банев зове в съда: Разпитайте Борисов! - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави в ареста Николай Банев, който поиска мярката му да бъде изменена в по-лека. Това искане беше отправено, след като насрочените разпити на свидетели по делото бяха отложени заради липсата на счетоводни документи, които да докажат твърдението на прокуратурата, че Банев не е декларирал коректни суми от дружествата „Полимери“ и „Партнърс комерс“ в периода от април 2007 г. до февруари 2013 г., предаде БГНЕС.

Магистратите уважиха искането на защитата да бъдат присъединени към делото материали, които в момента са част от другото дело срещу Баневи, а именно за присвояване на средства, както и за пране на пари и държане на сума в големи размери в Швейцарска банка.

Съдът изиска да се разкрие съдържанието на 27-те чувала, които са обект на второто дело и да се приложат всички данни и документи, с които разполага РУ Девня към сегашното дело. Заради възникналите обстоятелства съдията отложи разпита на свидетелите Анна Главинова, Виолета Бошкова, Милена Шопова и Венцислав Генов. Свидетелят Владимир Владимиров не се яви.

Адвокатът на Банев, Ивета Анадолска поиска от съдебния състав да му позволи да даде интервю пред медиите, но това му беше отказано. Направи впечатление, че сем. Баневи се защитава от десет адвоката. Николай беше с четирима, сред които и дъщеря му Мария. Евгения – също с толкова, а майката на Банев, Мария – с двама.

В днешното заседание съдът разгледа единствено искането на Николай Банев да бъде пуснат под домашен арест, за да може да се грижи за съпругата и двете си непълнолетни деца.

Пред съда, Банев разказа за ужасяващите условия в ареста и обясни, че дневно залагали по 20 капани за мишки, и на сутринта те били пълни.
„Мръсотията е страшна, няма топла вода. Идва зима, а в нито едно помещение няма радиатори“, разкри бизнесменът и добави, че се къпе със студена вода и спи, обграден от хлебарки. Той подчерта, че е лъжа и твърдението, че води луксозен живот.

Банев заяви още, че за 50-ия си рожден ден през 2009 г. получил поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов като важен и стратегически инвеститор.

„Ще съдя всички физически лица и институции, които осъществиха тази репресия срещу мен, бизнеса и семейството ми“, закани се той и добави, че в кориците на дело няма нито един документ, подписан от някой от тримата, който да ги уличава в престъпление.

В заключение бизнесменът поиска да бъдат разпитани като свидетели Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трайчо Трайков.

БГНЕС припомня, че Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач. Обвиненията завариха семейството в Ница в края на миналата година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синдикат на Ало Измамниците

    73 4 Отговор
    Тя работата малко стана крадеца вика дръжте крадеца. Не че и двамата не са!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 alf

    34 2 Отговор
    Айде изведнъж прокур. нямала доказателства видиш ли и то спец. прокур. където са само .....курата май без началото. Кво дремаха до сега. Сега ще се окаже че ако банев купи 100000 гласа няма да ги намерят доказателствата поне тия дни това се чу

    Коментиран от #10

  • 4 Онзи

    45 9 Отговор
    Веднага разпитайте тиквата !!!

    Коментиран от #25

  • 5 ТРОПЧО

    41 7 Отговор
    МИ ДА САМО БОИКО ЛИ ДА ТРУПА ТО ГОЛЯМА СМЕХОРИЯ КАТО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ПЪРВАТА ГОДИНА БОИКО ТЕ НАГРАЖДАВА ЗА БАНКА НОМЕР ЕДНО НА ДРУГАТА ТЕ УБИВА ЩОТО МАЛКО МУ ДАВАШ ТАКА И БАНЕВИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОР ДОГОДИНА В ПАНДЕЛА ПАЗЕТЕ СЕ ОТ БОИКО САМО ЗЛО МОЖЕ ДА ВИ ДОКАРА
  • 6 Хахаха

    37 10 Отговор
    Е в ареста е така,не е като на Ривиерата!Да беше питал преди да крадеш!

    Коментиран от #22

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 София

    31 3 Отговор
    боклук
  • 9 Село

    34 6 Отговор
    Не се обяснявай не ни се слушат глупости в затвора и това е.
  • 10 ???

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "alf":

    Шеф Димитър Франтишек Петров, избран единодушно с 11 гласа по предложение на Гешев -лятото на тази година. "Честито! Избран си!" -думи на Цацаров.
  • 11 Един от вас

    43 4 Отговор
    Банев, ти че си за панделата и пълна конфискация на всичко (до 9-то коляно Баневи), то това е ясно на всички. И понеже ТИ и цялото ти котило през живота си само сте грабили и сте направили хиляди хора нещастни, понеже сте разрушили не една съдба и от вас е текла само отрова, то вземи та направи нещо полезно в края на краищата! Разкажи за всички далавери за които знаеш. Там тва Бойко, Цецо, разни от БСП-то и ДПС-то....Разкажи за всички тия неща и дори дай доказателства! И да знаеш, че ще ти олекне, а след това може спокойно да се гръмнеш, обесиш, отровиш и въобще каквото решиш. Направи ни тези две добрини, пък ние няма да те проклинаме много!
  • 12 hdkajs

    25 5 Отговор
    Късно е, глупако! Преди не даваше зор да го разпитват. Сега е късно. Ще лапаш...
  • 13 Кажи си Банчо

    13 4 Отговор
    Кажи си истината
  • 14 Боко тиквата

    14 3 Отговор
    Аз ще си назнача съд, прокурор и тез дет ги подгоня дет не си плащат, да си плямпат каквото искат, джурналистите какво пишат си е тяхна работа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ЦенкоЧоко и ТиквоБоко

    9 0 Отговор
    Човека взе парите и каза чакай малко
  • 17 Бенчо🙈🙉🙊😂😅😂

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "Така става като не знаеш кога да сапреш":

    Еее не става Пуста Алчност🙄
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 пурус хумус

    3 0 Отговор
    бизнесменът и добави, че се къпе със студена вода и спи, обграден от хлебарки. БЕБЕ СЕ КЪПЕ ВЪВ ВАНА С ТОПЛА ВОДА И ШАМПОАН И СПИ ОБГРАДЕН ОТ МАГНОЛИИ. С АНЦУНГ И ФАНЕЛКА НА "ЧЕЛСИ".
  • 22 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    А Ти пита ли Тиквоча,Цв.Цв.,Милен Велчев,Царя ,Пеевски,Доган колко са откраднали ..???Да ти изброявам ли още...Цървул..???
  • 23 Ученика

    3 0 Отговор
    Банев с парите за десет адвоката да си беше купил специалист уши нос гърло и вече да е вън
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    И приватизаторката