Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 20:33 2 111 9

Осъдиха майка, унищожила учебниците на детето си

  • учебници-
  • кочово-
  • социални служби

Деянието е квалифицирано като унищожаване на чужди движими вещи - обществено имущество

Осъдиха майка, унищожила учебниците на детето си - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Майка на 6 деца от преславското село Кочово получи присъда от три месеца затвор условно заради унищожаване на учебниците на един от синовете си. Деянието е квалифицирано като унищожаване на чужди движими вещи - обществено имущество.

Случаят станал през май т. г. в село Кочово. До социалните служби и Детската педагогическа стая във Велики Преслав стигнала информация, че 40-годишната Е. М. е изпонакъсала всички учебници на 12-годишния си син, ученик в СУ "Черноризец Храбър" във Велики Преслав. Социалните служби започнали проверка по случая, тя се прехвърлила и в Детска педагогическа стая, оттам сезирали прокуратурата.

След като се запознали с казуса, от обвинението констатирали, че 11-те броя учебници по различни предмети са собственост на СУ "Черноризец Храбър" и вкарали в съда обвинителен акт за унищожаване на чужди движими вещи.

"Не сме страна по делото, от нас само искаха да дадем цената на учебниците и информация от кои издателства са.“ – коментира пред "Монитор" директорката на учебното заведение Жасмина Станчева. Жената е възстановила в пълен размер нанесената на училището щета.

Съдия Дияна Петрова от Районния съд във Велики Преслав признала Е. М. за виновна, а тъй като учебниците били оценени на 134,51 лева и случаят минавал за маловажен, я осъдила на три месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието било отложено за срок от три години.

Е. М. има общо 6 деца и през август 2018 година вече е била осъждана веднъж на три месеца затвор условно и на обществено порицание, защото през август 2017 ги оставила без надзор и достатъчно грижа и така създала опасност за тяхното развитие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    12 4 Отговор
    Скъсала ги е щото не са на майчин език.

    Коментиран от #4

  • 2 Обикновен човек

    29 5 Отговор
    А за източването на КТБ нищо ,а за два мърляви учебника съд ! Браво на съдебната система ,браво на съдиите, браво на главните прокурори :бившата свиня Цацаров и новия ушат гном Гешев. Всички счупиха тъпомера ! А между другото свинята Цацаров е предложен за шеф на антикорупционната комисия това е единствената страна в света където вкарват лисица в кокошарника да пази кокошките!

    Коментиран от #3

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    24 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обикновен човек":

    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не са

    6 2 Отговор
    да,там е пълно с помаци и турчеещи се Орки.
  • 6 пламаплевен

    2 0 Отговор
    Ужас!Майка не иска децата и да се учат и унищожава учебници. Предната година пък зарязала децата си и ги оставила сами. Какви според вас ще станат тези деца?!? Само като четеш ти е ясно,че тази майка е от друга етническа група.А после се обиждат като кажеш,че около тях само проблеми.Един двама работят, двеста рушат.Правилно има присъда, но както гледам, тя сега почва.А и ефективни рядко им дават на етноса, че няма място по затворите.Обществена тайна е.Оставили са ни на саморегулация.
  • 7 Ивайло

    4 0 Отговор
    Вероятно са от тъмнозеления контингент??? И все пак три месеца затвор, макар и условно за учебници за 140 лв, изглежда прекалено на фона на източените милиони от КТБ, за които няма осъдени, а чичо Цецо си живее на свобода в Сърбия и си пийва ракийка и нагъва плескавици!!! Браво на съдебната система!!! Браво, господине!!!
  • 8 гост

    2 0 Отговор
    И защо я съдите? Те не знае какво е това учебник. Държавата я храни и пои, а тя само трябва да ражда деца и да виси на банкомата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.