Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 15:20 5 042 16

20-години затвор за тираджията, който уби и се изгаври с доцент Нейков

  • тираджията илия стоичков-
  • 20 години затвор-
  • изнасилил и убил доцент

Освен, че убил доцента, тираджията Илия Стоичков разкъсал аналния отвор на пребития, като е пъхнал бухалката в него

20-години затвор за тираджията, който уби и се изгаври с доцент Нейков - 1
Снимка: БГНЕС/Архив на делото

Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 20 години затвор 43-годишния Илия Стоичков, обвинен за жестокото убийство на преподавателя в Института по растителни генетични ресурси в Садово доц. Стефан Нейков.

Стоичков застана пред съда по две обвинения - убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, както и кражба на златен синджир. На 3 юли м.г. шофьорът на камион преби до смърт с бухалка 70-годишния преподавател. Нейков е получил тежки наранявания по главата и тялото, множество кръвонасядания, две рани на главата, емболия, множество счупени ребра и кръвонасядания. Освен това Илия Стоичков се изгаврил с него. Той разкъсал аналния отвор на пребития, като е пъхнал бухалката в него, предаде Dir.bg.

След убийството шофьорът и 32-годишната му съпруга задигнали и златен синджир на стойност 747 лева от жертвата, след което младата жена го оставила в заложна къща в Стамболийски.

Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и доц. Стефан Нейков. Младата жена карала част от студентското си обучение при 71-годишния преподавател, който последните години преди смъртта си е бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово.

По обвинението за умишлено убийство 43-годишният Стоичков получи 18-годишна присъда. За кражбата съдебният състав начело със съдия Хаджиев определи 3 години лишаване от свобода. Така общото наказание бе кумулирано на 20 години затвор и ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

Съпругата и двете деца на убития, които бяха конституирани като частни обвинители по делото, ще получат общо 220 000 кръвнина. Сто хиляди лева ще трябва да изплати Стоичков на Ирена Нейкова за причинени неимуществени вреди. Наталия и Николай Нейкови ще получат по 60 000 лв. Близките заявиха, че са доволни от присъдата.

Осъденият ще трябва да заплати и разходите по делото, които възлизат на 3360 лв. Той ще трябва да възстанови и разноските на семейството в размер 1800 лева.

Прокурорът по делото, което се гледа при закрити врата, Георги Пенев бе категоричен, че ще обжалва и ще иска доживотна присъда. "Над 30 години съм прокурор по тежки дела, но такава жестокост не сме виждали. Страшно е", заяви обвинителят.

Защитата на Илия Стоичков - адвокат Красимир Алдъров, заяви, че неговата теза е, че убийството е настъпило по непредпазливост и, че клиентът му не е имал намерение да се стига до тази драматична развръзка. Той също ще обжалва, защото смята, че присъдата е висока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жбнм

    37 17 Отговор
    Искащия си секс учител от студентките явно на тази жена не е уцелил
  • 2 Ивайло

    29 5 Отговор
    Публикувано във Фактите:Зaщитaтa нa Илия Cтoичкoв - aдвoкaт Крacимир Aлдърoв, зaяви, чe нeгoвaтa тeзa e, чe убийcтвoтo e нacтъпилo пo нeпрeдпaзливocт и, чe клиeнтът му нe e имaл нaмeрeниe дa ce cтигa дo тaзи дрaмaтичнa рaзвръзкa. !!!!!!!!!!! Честно ли??? Тоя адвокат с какви очи ги говори тея глупости, грехота е!!! Все пак добра присъда, браво на съда в този случай!!!Ако го пратят и доживот, още по-добре!!! Такива трабва да знаят, че не сме в джунглата, а живеем в държава, с претенции да е правова!!!
  • 3 Да беше си карал тира

    48 3 Отговор
    И да плющиш котенцата по паркингите 😂😂😂за кво ти требваше да се занимаваш с глупостиии😂😂😂са ти ше умреш у затвора а женската ше си живее живота 😂😂😂каи са кои е глупака

    Коментиран от #5

  • 4 Да беше пуснала на даскала

    34 2 Отговор
    Сега и дипломка щеше да си има и мъжо и немаше да умре у затвора и да плаща стотици хиляди на дъртия ама на пуста слива до какви лудости докарва хората😂😂😂😂😂
  • 5 Ивайло

    34 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да беше си карал тира":

    100 % си прав!!! Не си заслужава заради изневяра на някава к*рва да си съсипеш живота, а тя сама няма да остане - ще си намери нов тъпкач и паралия!!! Ама като му е толкова акъла и да убие по такъв начин човек на 71 години - това заслужава!!! Да му порят сега на него аналния отвор всеки ден!!!
  • 6 ЪРП

    20 4 Отговор
    Пo oбвинeниeтo зa умишлeнo убийcтвo 43-гoдишният Cтoичкoв пoлучи 18-гoдишнa приcъдa. Зa крaжбaтa cъдeбният cъcтaв нaчeлo cъc cъдия Хaджиeв oпрeдeли 3 гoдини лишaвaнe oт cвoбoдa. Тaкa oбщoтo нaкaзaниe бe кумулирaнo нa 20 гoдини зaтвoр
    АЛОУУУУУУУУ 1-ВИ КЛАС НЯКОЙ ДА ГО Е ПРОСПАЛ??????

    Коментиран от #7, #9

  • 7 СссереМ

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    Явно ти е чуждо БЪЛГАРСКОТО ПРАВО.
  • 8 Няма съд в Бълхария и това е

    8 5 Отговор
    Прост тираджия, кво да очакваш:-) До живот заслужава говедото:-)
  • 9 Фатмак

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЪРП":

    Никой нищо не е проспал, гьотверен. Думата "кумулирано" явно не ти говори нищо на теб. А, да не от "акумулатор"...
  • 10 Шляхтиц

    8 0 Отговор
    Силно се съмнявам как ищците ще получат присъдената кръвнина и разходите, които са направили по съдебния процес.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Behemoth

    7 0 Отговор
    Прости и диви хора в България колкото щеш....нищо ще подлежи и ще излезе таман за пенсия и студенткътъ ще го чака дефствена!
  • 13 Сомат

    10 0 Отговор
    Аз затова си плющим мъстиите по паркингите и хич ми не е на теглича мойта дали и със кой се дъни. Тая млада ковра си е взимала изпитите със правене на вятър на доцента и накрая кога колегата я е усетил е почнала да се оправдава че е по принуда. Само че сега на балъка ще му гният кокалите в пандиза а тая още след 5 дни ще е забила следващия доцент.... пък може и професор.....И ще е физшистка
  • 14 Рошко

    9 0 Отговор
    Значи за убийствона детр четохме дават 6 години, за професор коцкар 20, я дайте един ценоразпис колко се лежи за утепан политик или съдия
  • 15 Не съм виждал

    3 1 Отговор
    Такъв тъпан от тоз тираджия. Жената си намери друг. Ако беше умен трябваше да беше оставил жената да се наебб с дъртия. Той го е направил защото той знае че не може да си намери друга. Ние мъжете много трудно се оправяме в живота отколкото жените.
  • 16 Бай Кольо

    3 0 Отговор
    20год, при първоначално общ режим, алоооо автора, хал хабер си