Last news in Fakti

10 Декември, 2019 14:10 1 874 3

Осъдиха кмета на община Септември

  • марин рачев-
  • присъда

Присъдата е за укриване на данъци през периода 14 февруари 2005 – 5 април 2007 година

Апелативен съд-Пловдив потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик, с което бе осъден на 2 години и 6 месеца условно кметът на община Септември Марин Рачев. Това става ясно от решение, публикувано на страницата на Апелативен съд-Пловдив.

Потвърден е и изпитателният срок от 4 години. Присъдата е за укриване на данъци през периода 14 февруари 2005 – 5 април 2007 година. Тогава в качеството си на едноличен търговец и при условията на продължаващо престъпление, Марин Рачев е избегнал плащането на данъци в особено големи размери – 118 923 лева. Освен това е потвърдил неистина в Данъчни декларации.

Освен наложеното му наказание на първа инстанция той бе осъден да заплати 115 106 лева в едно със законовата лихва от 2006 година до сега, а също и разноски по делото в размер на 6 034 лева.

Апелативен съд-Пловдив осъжда Рачев да заплати в полза на бюджета на съдебната власт по сметка на съда 4604 лв. и 24 ст. държавна такса върху уважения размер на гражданския иск.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен срок от съобщението до страните, че е изготвено.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гавра

    8 0 Отговор
    Бълха го е ухапала, той милия така се е нагушил. Всеки в Септември знае, че той е човекът за всичко...
  • 2 ддд

    4 0 Отговор
    По-скоро напишете, че съдията пак е гушнал тлъста сума за изписване на условна присъда. Никой в развита страна не получава условна за присвояване на 120х.лв. У нас условните се раздават на килограм, ама дали е убийство, дали е огромна измама, дали е рекет или корупция, все тая, важното е да се напише осъден, пък на какво е осъден никой не го вълнува, съдът ще изпише осъдителна присъда.
  • 3 факт

    1 0 Отговор
    на софия кога!?