20 Януари, 2020 08:14 13 447 35

Ето кой автокрадец спипаха в Драгалевци

  • пери-
  • автокрадец-
  • драгалевци

Павлин Петров е дясна ръка и работи в тандем с друг авторитет в кражбите – Асен Колев-Хастара

Ето кой автокрадец спипаха в Драгалевци - 1
Снимка: Фейсбук

Павлин Петров-Пери, който бе задържан при спецакция в столичния квартал "Драгалевци", е много добре познат на полицията. Минава за "краля на автокрадците".

За последно той бе арестуван през март 2019 г. Тогава откраднал луксозен автомобил. Полицаи се опитали да го спрат, но автокрадецът успял да избяга и започнала драматична гонка като от екшън филм, съобщава "Монитор".

В столичния квартал "Хиподрума" Пери се е ударил в полицейски автомобил и така бил задържан.

През август 2017 г. Павлин Петров също бе арестуван от спецотряда "Кобра" след кражба на луксозен джип. Тогава от МВР съобщиха, че Пери и съучастниците му са изнасяли крадените коли в Русия. Джиповете се карали в софийски гаражи, където престоявали за кратко - докато се подготвят фалшиви документи и се поставят специални "тапи", които заглушават GPS сигнала.

След като колата станела непроследима, се изкарвала от София.

Групата на Пери била следена близо 3 месеца. В хода на разследването стана ясно, че той получавал поръчки от Русия и бивши руски републики за джипове от марката "Санта Фе". Изискването било да са чисто нови или на максимум 1-2 години. В неделя през нощта Пери и Станислав Тъпото излезли на лов.

Предварително набелязали кола от район под 2-ро РПУ. За броени минути свили луксозното возило модел 2016 г. и тръгнали в посока "Овча Купел". Тъй като Пери се славел с агресивния си нрав, в акцията по задържането били ангажирани и баретите от "Кобра''.

Кобрите задържали Пери и авера му - Тъпото точно, когато паркирали колата пред таен гараж, където криели откраднатите джипове. Джамбазът дори не успял да реагира, докато му слагат белезници. Единствено успял да напсува полицаите.

Преди около седмица контейнер на Пери, натоварен с 6 джипа "Санта Фе" - модели от 2016 г и 2017 г - бил спипан в Пловдив. Гепените коли били подготвени за експорт през пристанище Варна с крайна точка Русия. По думи на ченгетата всъдеходите стрували от 80 000 лева нагоре, а печалбата му от всеки е около 20 000 евро. Пери и групата му крадели обикновено по 2-3 джипа месечно.

Павлин Петров-Пери е дясна ръка и работи в тандем с друг авторитет в автокражбите – Асен Колев-Хастара. Той е известен като единак, който допуска само Пери до себе си. Двамата са "звездите" на новото поколение, за което автоелектрониката няма тайни.

Преди 4 години Асен Колев бе задържан след 7-месечно издирване в столичния кв. "Симеоново". 9 г. по-големият от него Пери обаче беше в неизвестност.

Хастара е човекът, който блъсна колата на тогавашния и.д. председател на ДАНС Константин Казаков на бул. "България". Месец по-късно МВР бе на косъм да го спипа, но Хастара се измъкна от ареста, изблъсквайки полицейския "Опел Астра" от пътя.

В столичния ъндърграунд се говори, че ако искаш луксозна лимузина, трябва да се обърнеш към „услугите“ на Хастара и Пери.

Двамата имат особена слабост към джиповете БМВ Х5, но не отказват поръчки за "Ауди" и "Мерцедес".

За престъпния тандем се знае, че няма тайни в електрониката и автокомпютрите. В момент на акция им трябвали точно 10 секунди, за да отключат колата, да разблокират електрониката и да офейкат с нея. За способностите на Хастара и Пери знаели дори в централите на БМВ в Мюнхен и на "Ауди" в Инголщадт.

Според вещи в занаята, апашите инвестирали най-малко 500 000 евро в специализирана електроника, за да могат да сканират и декодират в движение компютрите и да "обучат" свой ключ, така че да могат да проникнат и запалят автомобила.

Хастара вилнее в България през 2008 г. Преди това събирал опит в Италия и Испания. Двамата буквално за година пощурили столицата. Крадели отвсякъде - от центъра до "Младост", където живеели. Изпълненията на Асен и Пери са достойни за учебник.

Апашите най-често удряли преди изгрев - между 4-6 часа сутринта.

Най-голямото препятствие, след като подкарвали автомобилите, било да намерят GPS-а на колата. Бързали да сложат специална тапа, която заглушавала устройството. Тя се пъхала в запалката на автомобила, откъдето се захранвала с ток. След това колата влизала в специален гараж, който на практика я скривал от сателитите с дни.

Там следвала друга майсторска операция – двамата намирали къде е монтиран GPS-ът. След кражбата следвал инкубационен период от десетина дни.

В това време собственикът на автомобила или застрахователят можели да откупят колата срещу 10-15 000 евро. Ако никой не се обадел, двамата пласирали колите към арабския свят или Русия. В Близкия изток търсели автомобилите с бензинови двигатели, а при руснаците на почит били дизелите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Бурисов

    43 17 Отговор
    И аз лежах в чешки затвор за кражба на кола

    Коментиран от #2

  • 2 майстора

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Бурисов":

    мара бе ицо
  • 3 Майор Костов

    51 9 Отговор
    Закъснели са с с изплащане на вноската и Бурисов се активизира. Нормално. Ще е внесат и ще ги пуснат.
  • 4 почитател

    75 2 Отговор
    Като всичко това толкова подробно и в детайли е описано , какво са предприели всички правозащитни органи, защо са на свобода???
    Или след като са ни прославили и зад граница трябва да им издигнем паметник????
    Къде сте Господа управляващи??????
    Слави е прав:" Нема такава държава"
  • 5 krasi

    33 3 Отговор
    "за джипове от марката "Санта Фе"." Марката е Хюндай :) моделът е Санта Фе. #ДаСиЗНАЕШ , защото не ти е за СЕФТЕ да не правиш разлика между марка/модел.. имаше и подобен случай с един GTR, а го беше писала Порше..
  • 6 Гост

    33 0 Отговор
    Боклука и в пряк и в преносен смисъл вирее у нас е на почит.
  • 7 юрист

    38 0 Отговор
    Е, като се знае всичко и всички които вършат престъпления, ОРГАНИТЕ каво чакат ? каво правят? Защо тези хора не се неутрализират ? Или от глупост,или от немощ или срещу нещо друга , А?
    Ами размърдайте се вече.Стига 30 години едно също. Знаеха се мутрите кои са ,къде са и каво правят,но това беше в сценария. Времето свърши на тази схема. В една и съща вода немож се окъпа два пъти. Или ирганите да си вършат работа или пълна подмяна и търсене на отговорност за бездействие. По резултатите и делата ще Ви познаят. Нали?
  • 8 оцелял от градежа СДСарски българин

    30 5 Отговор
    Може да се каже,че Драгалевци е свърталище на крадците в България. Но най-великият за всички времена крадец,който окраде народ,държава и родина,известен още като "Великият Драгалевски Крадец" никой не го закача повече от четвърт век!
  • 9 Някой

    32 0 Отговор
    И кога ще са в затвора? Като ги осъдят искам да прочета толкова подробна статия.
  • 10 Иван

    34 1 Отговор
    И в цялата статия не става ясно, колко време лежат и защо ги пускат след 1-2 години, защото си плащат по над 50 000 на прокурори и политици. Ние сме малък, но много прост народ
  • 11 Някой си

    40 0 Отговор
    Три пъти арестуван миналата година за кражби и пак на свобода?!
  • 12 Някой си

    15 0 Отговор
    Три пъти арестуван миналата година за кражби и пак на свобода?!
  • 13 русская сволочь

    20 0 Отговор
    Няма бивши руски републики, а съветски. Русия е федерация а не сбор от републики!!!
  • 14 Шляхтиц

    32 6 Отговор
    По Татово време такива ВИСОКО ИНТЕЛЕКТУАЛНИ СПЕЦИАЛИСТИ не излизаха от мините, каменните кариери, тухларните, металургичните заводи и порядъчните хора спяха спокойно с Москвичите, Волгите и Трабантите. След промените, списователите на новата история написаха,че комунизъмът УБИЛ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИТЕ на българския народ. Тъй като завърших инженерство в чужбина и се бях самоизключил от ДКМС, когато се върнах в България, ми предложиха три ПРЕСТИЖНИ ВЪЗМОЖНОСТИ за започване на работа, тъй като по онова време беше необходимо РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ, НАЗНАЧЕНИЕ от съответните органи. И АЗ можех да ИЗБИРАМ къде да започна ТРУДОВАТА СИ КАРИЕРА. Всякакви приказки за ДИСИДЕНТИ, ТРУДОВИ ЛАГЕРИ, ТОТАЛИТАРИЗЪМ и т.н. за МЕН, ШЛЯХТИЦ, са приказки и писания на некадърни, мързеливи неудачници, на които всичко им пречи и нищо не може да им помогне. Сега ВИСОКО ИНТЕЛЕКТУАЛНИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ крадат, рекетират, мамят, рекетират, обират банки, фалират банки, посредствени лекари с фалшиви и измамни диагнози си докарват 35 000 лв. на месец и т.н. и т.н. и т.н. А порядъчните хора тънат в мизерия и нищета. Поне АЗ, ШЛЯХТИЦ благодаря на тази демокрация. Уродливи изчадия убиват невинни хора, Русе, Галиче и АЗ трябва да хрантутя тези изчадия 20, 30 години. ........
  • 15 Рошко

    16 0 Отговор
    Айде бе нали са наспаха в ареста време е за кафе, пускайте ги, иначе няма да са известни
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 незнайко

    8 0 Отговор
    НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ НА НАПИСАНОТО ??? АЗ НЕ !!! Щом ги знае полицията и продължават с дейноста си, защо е тази статия ???
  • 18 Т.ж.

    7 1 Отговор
    До 8. Може да се каже, че си прост човек. Тия айдуци живеят в Младост. А крадат от Драгалевци. Май само ти знаеш кой е "най-великия драгалевски крадец". А тия дето го мразеха повече и от теб, не откриха нищо. А бяха и главни прокурори. Филчев, Велчев, Цацаров.
  • 19 Джинката

    8 2 Отговор
    Пери авери всички са били ученици на БОЙКО БОРИСОВ!
  • 20 боцмана

    26 0 Отговор
    Крадат и ги пускат , пак крадат и пак ги пускат , докато някой не издържи и застреля някой от тези изроди и за награда , че е свършил работата на прокуратура и съд отива в затвора , просто родна идилия!
  • 21 Траян

    14 0 Отговор
    Отрежете им ръцете и повече няма да има кражби. Или ги самоубиете в ареста.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Антиелектрика

    4 7 Отговор
    Не обвинявайте хората в престъпление. Направили са едно добро дело. Отървали са нещастните собственици от скапаното Санта Фе и са им спестили мъките от ходене по сервизите.

    Коментиран от #34

  • 24 Гост

    16 0 Отговор
    Голяма реклама му спретнаха, а някой пита ли се как се изнасят 10 джипа с контейнер от пристанището? Това да не е да се разхождаш с вестник под ръка?
  • 25 Боко Суджука

    4 1 Отговор
    Да се извини и да го пускат!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Селянин

    5 0 Отговор
    А Ванко от Волуяк кога? А ма той сега бръмчи с емигранти значи ще почака.
  • 28 Арефостата

    5 2 Отговор
    Санта Фе е модел на Хюндай, не на DJEEP. Акъл и мензис не ти ли дойде, не го чакай.
  • 29 Арефостата

    1 0 Отговор
    Jeep бре исках да напиша.
  • 30 Townboy

    1 2 Отговор
    И сега какво, след 48 часа ще ги пуснат и с начале? Държавата може да се справи с тези кокошкари, само че шефът им е премиер.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тони

    0 0 Отговор
    Продават защото не им стигат парите а работещите пенсионери в мвр са добре ренсия и заплата всеки месец без да работят само
    Чакат преводи на банкомата. И само се хвалят че ще работят до 60 години до като системата не ги отхвърли
  • 34 Хайдук

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антиелектрика":

    Много си виждал ти ново Санта Фе, че даваш такова мнение, наркоман изтръпнал. Ходи си карай вмирисания Голф.
  • 35 Brett Braswell

    0 0 Отговор
    Hi,

    Do you know that your Wordpress site fakti.bg is very slow to load and that you lose visitors, leads and customers every day?

    We have already optimized more than 2000 sites since 2015, why not yours? : http://crurl.xyz/SIZkn

    Best Regards,

    Brett