22 Януари, 2020 15:55 4 578 14

Братът на убиеца от Галиче също е имал агресивни прояви

  • галиче-
  • аксел олеков-
  • андреа руменова

Срещу самия Аксел не са били подавани сигнали в социалната служба преди инцидента

Братът на убиеца от Галиче също е имал агресивни прояви - 1
Снимка: БГНЕС

Братът на 17-годишния Аксел, обвиняем за убийството на Андрея Руменова от Галиче също е имал агресивни прояви и отправял заплахи за физическа саморазправа. Това съобщи директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане” във Враца Мария Търнавска, цитирана от BulNews.

Преди дни семейството на Аксел се е преместило в друго населено място извън областта. От социалната служба са сигнализирали в отдела на закрила на детето в района, където се е преместило семейството на обвиненият в убийството на Андрея, за да може веднага да се започне работа с по-малкия му брат.

Търнавска съобщи също, че сигнали срещу самия Аксел не са подавани от никого преди инцидента.
„Ако е имало такива сигнали да сме реагирали веднага. При подобни случаи излизаме виновни ние – институциите, а не извършителите или родителите“, заяви още директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане".

Тя уточни, че социалните работници редовно посещават ромските квартали. Разчитат също и на сигнали за деца в риск от граждани и се отзовават, дори ако са анонимни. В същото време, щатът на социалните за община Бяла Слатина е едва двама служители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    25 1 Отговор
    Едно време, тия тъмните на центъра не излизаха, като минаваха през кварталите бяха с наведени глави и по тихи от шума на листата.
    Сега не могат да ги спрат... едно време Милицията като ги хванеше първо ги биеше после ги разпитваше, сега те ядат бой... палачинката се върти, да видим кой ще я изяде най-накрая.
  • 2 Тодор Живков

    20 2 Отговор
    По мое време бразилците работеха и у кеча хващаха занаят,сега са нагли и марзеливи и работят единици от тях
  • 3 ссс

    18 0 Отговор
    И чичото, и вуйчото, бащата и майката са неизвестни, а също и други братя. Ама вий все едно, че падате от някое високо дърво, не знаете що е туй патладжан и как живее.
  • 4 Бивш служител

    12 0 Отговор
    Ало социалните, влизате само по подаден сигнал, ведно с ъс служител на Детска педагогическа стая( когато става въпрос за непълнолетни) и задължително с представители на МВР. Иначе никой не влиза– инкасатори за вода–въобще, а Ел дружествата изнесоха(доколкото е възможно) електромерите и отчитат дистанционно. Там важат законите на гетото.
  • 5 Йозеф

    2 2 Отговор
    Искам кожен абажур...

    Коментиран от #14

  • 6 КЕРПЕДЕНА

    3 0 Отговор
    УДРИИИИИИИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 матев

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Едно време, тия тъмните на центъра не излизаха, като минаваха през кварталите бяха с наведени глави и по тихи от шума на листата.Публикувано във факти.бг: По мое време бразилците работеха и у кеча хващаха занаят,сега са нагли и марзеливи и работят единици от тях.Браво!НАРОДЕН СЪД!ПРЕКАЛИ ХА ГО!
  • 9 Зъбчето

    6 1 Отговор
    Като чета коментарите и гледам колко грамотно са написани, си правя извода колко сте Българи- На Коледа- Християни, на 3ти март-Патриоти, после цяла година Идиоти!!!
  • 10 Зъбчето

    3 2 Отговор
    Като чета коментарите и гледам колко грамотно са написани, си правя извода колко сте Българи- На Коледа- Християни, на 3ти март-Патриоти, после цяла година Идиоти!!!
  • 11 Зъбчето

    0 2 Отговор
    А вие педалите от факти си оправете сайта,и дайте шанс по един път да пуснем нещо в сайта!
  • 12 Факт

    6 0 Отговор
    Като беше Чоков кмет, май май нямаше такива извращения. Тъмните се оплакваха по прасешките твта всеки ден,като вдовички за....
  • 13 Смока

    0 0 Отговор
    Ако Ценко беше кмет това нямаше да се случи ама нали много знаете
  • 14 Йоси

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Йозеф":

    Ще ти се вмирише крушката