Last news in Fakti

19 Юли, 2012 07:36 3 650 5

Борисов: Терористът може да е бил камикадзе

  • бойко борисов-
  • бургас-
  • атентат
Борисов: Терористът може да е бил камикадзе - 1
Снимка:БГНЕС

Една от версиите по които се работи е, че извършителят на кървавия атентат на летище "Сарафово" в Бургас е бил камикадзе, заяви по БНР премиерът Бойко Борисов.

Междувременно стана ивестно, че един от тежко ранените е починал през изминалата нощ. По този начин загиналите са седем, сред които е и българин-шофьор на взривения автобус.

"Това е една от работните хипотези. Имаме обаче сериозно основания да работим по нея. Извършителят не е бил човек от групата на израелските туристи, той се е присъединил по-късно към тях, в момента, когато те се качвали на автобуса. Минал е през терминала, камерите са го засекли. Имал е паспорт от щат Мичиган, фалшив паспорт, затова работим по версията в сътрудничество с американските служби.

Никой не го е спрял, всеки може да мине през терминала. Това че е тръгнал с израелците не означава нищо - може да е отивал с тях на ресторант.

И друго: останал е без пръсти. От личен опит знам какво означава това - че е боравел с взрив", каза Борисов, като подчерта, че това е само една работна хипотеза."

Българският премиер бе категоричен, че атентатът не би могъл по никакъв начин да е следствие от външнополитически действия на България.

Работи се и по версия за дистанционно задействан взрив, поставен по-рано в автобуса.

Израелски военен медицински екип и служители на израелските служби за сигурност са пристигнали с два самолета в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GOGO

    3 1 Отговор
    Жалко за загиналите. Лека им пръст!
    Прави са хората като казват: "Голям залък хапни, голяма дума не казвай"! То какво ли не преборихме - и корупцията, и организираната престъпност, и отвличанията, и .... ?!? В сътояние сме да предугадим всяка престъпна дейност свързана с тероризма, да предотвратим всеки терористичен акт! Вечра - при изявление по една от телевизиите - ЦЦ мъдро заяви, че много е вероятно взривът да бъде терористичен акт! Голямо прозрение!
    Сега дори и цялото правителство да се изсипе в Бургас, няма да има никаква полза! И президент и Светия Синод няма да помогнат!
    Явно някой само е говорил, а не си е вършил работата! Кой ли е това? Тройната коалиция - естествено!!!
  • 2 Фатмака

    2 0 Отговор
    Даааа правилно отсъжда колегата.Цялата вина е на тройната крадлива коалиция.Не разбирам защо толкова се коментира инцидента?!Не виждате ли,че се строят магистрали?!Това е важното.Отворете си очите и вижте важните теми на деня.Вижте как Цвъ. Цвъ. наистина пребори всичко,дори и данъчните "метна".И всичко това под мъдрото ръководство на Боко тиквата и любимата на целия народ партияГЕРБ,свидна рожба на БКП.
  • 3 georgi

    2 0 Отговор
    Такава трагедия може да се случи във всяка държава, за съжаление. Мотивите ще са много, извършителите не се знаят и няма да се открият, по всяка вероятност.
    Всичко от тук нататък е българската простотия-изказвания и удари под кръста от политици и журналисти, смятани от мен за най-низшата и ненужна, вредна класа в РБ.
  • 4 Г(Е)РоБ

    1 1 Отговор
    "ЦЦ мъдро заяви, че много е вероятно взривът да бъде терористичен акт! Голямо прозрение!" - имаше и по голямо - в национален ефир Цв. Цв. заяви относно местоположението на братя Галеви - "или са извън страната или са още в страната" - Компетентно и най-вече верно!
  • 5 Захарче

    0 0 Отговор
    Не е бе , не е камикадзе ! На сила го натикаха в автобуса .