Last news in Fakti

23 Юли, 2012 08:46 3 847 0

Търсят и жена за атентата в Бургас

  • бургас-
  • атентат-
  • сарафово-
  • летище-
  • израел
Търсят и жена за атентата в Бургас - 1
Снимка: МВР

Полицията във Варна е вдигната накрак да издирва и жена, свързана с атентатора камикадзе от Сарафово и неговия съучастник. Това научи "Труд" от собственици на хотели в центъра на морската столица. Още в четвъртък - деня след терористичната атака, униформени плъзнали по всички хотели и квартири в района на Фестивалния комплекс. Най-вероятно от там е бил засечен сигнал от мобилен оператор. Подозренията паднали на тризвездния "Перфект", разположен на тиха улица. Любопитното е, че той е на хвърлей място от един от офисите на туроператорската фирма "Ортанна" ЕООД, организирала пристигането на туристите от Израел. Отскоро офисът не функционира.

Варненски шофьор на такси пък е убеден, че атентаторът е бил негов клиент. "Да няма проблем?", попитал камикадзето на английски таксиметровия шофьор, докато пътували за летището, когато изпищял радар в колата и светнала  червена лампичка. Внезапният звук стреснал пътника с бермудите, който и бездруго се държал доста напрегнато, разкриха запознати, пише „24 часа“.

Терористът хванал такси от Равда петнайсетина минути преди 17 часа на 18 юли. Шофьорът, който го е возил, бил убеден по време на разпитите, че в колата му е седял човекът от видеозаписа, разпространен от МВР ден след взрива. До ключовия свидетел полицаите от Несебър и Бургас стигат след разпити на близо 600 таксиметрови шофьори.

Според източници на бТВ атентаторът от Бургас е нощувал няколко дни във Варна. Предполага се, че терористът е влязъл у нас през Румъния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА