Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 14:40 3 569 12

Влюбената банкерка Невена иска да се прибере у дома

  • банкерка-
  • невена йорданова-
  • мирослав михайлов

38-годишната Невена бе привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай

Влюбената банкерка Невена иска да се прибере у дома - 1

Днес Варненският окръжен съд ще разгледа частно наказателно дело по молба за изменение на мярката за неотклонение на Невена Й., обвинена за длъжностно присвояване, като банков служител на над 1 022 060 лв., съобщиха от пресслужбата на институцията.

Варненският окръжен съд одобри искането на Окръжната прокуратура във Варна и остави в ареста специалистката в отдел "Банкиране на дребно“ към варненски клон на банка.

38-годишната Невена бе привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. В съдебната зала по представена справка от банката, където е работила Невена, стана ясно, че точно 19 вложители са били ощетени от присвоителните действия на обвиняемата, като точната сума е 1,22 млн. лева.

Както вече информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма "Еконт“ на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село.

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на "Еконт“ тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест. В дома на Сергей са намерени и иззети едва 30 000 лева в брой.

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имало само три негови снимки.

В съдебната зала на Варненския окръжен съд обвиняемата Невена изрази съжаление за действията си и поиска да ѝ бъде определена мярка за неотклонение "Домашен арест“.

Състав на Варненския окръжен съд прие аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена е извършила длъжностното присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, както и че има опасност, ако е на свобода, тя да се укрие и да извърши друго престъпление. Това престъпление се наказва от закона с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

На 27 януари 2020 г., Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност и 30-годишния Сергей М. от Монтана. Той е вторият обвиняем по воденото досъдебно производство срещу банковата служителка Невена Й.

На Сергей М. е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Наложена му е мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева за продължавано престъпление по член 211, във връзка с член 209, ал. 1 от НК.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    21 0 Отговор
    На тази господ ще и даде крила. Ама не ангелски, а патешки.

    Коментиран от #8

  • 2 Рошко

    24 1 Отговор
    Пуснете я бе хора момичето, то това да обереш банка не е грях
  • 3 влюбена свиня

    28 1 Отговор
    Тая като я гледам е влюбена единствено...в спорта гребане...с черпак!
  • 4 русенец

    29 1 Отговор
    Тази история ми вони! Ако е истина, то тогава да питаме банката как е възможно да наема такива тъпи служители?! Ама от друга страна миналата седмица закопчаха милиционерски началник, опитал се да осребри фиш, който е заявен за откраднат и то в неговото управление.... Така, че в Булгаристан всичко е възможно!
  • 5 мани мани

    13 3 Отговор
    тая свиня още ли не е в затвора ва?
  • 6 Breh

    6 2 Отговор
    Като я гледам убава сочна, само за задна спирачка с големия диференциал.
  • 7 trol

    3 0 Отговор
    вижда се че ги е вложила в едене и я е изяла
  • 8 Коооо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    What a f
  • 9 гост

    4 0 Отговор
    Що за глупаво извинение е това? Три години се познава с някой и не го е виждала. Дава му милион лева безапелационно. Позле тя съжалява и била жертва. Да, бе да. Вероятно са се надявали да й сложат условна и да си харчат милиона после заедно. Макар че с хора от онзи край не трябва да си имаш общо, всеки е замесен в нещо, от личен опит.
  • 10 Гост

    1 1 Отговор
    УФЦА
  • 11 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Само шарани като мен могат да повярват на голяма част от "басните" на "влюбената" !! Естествено и всеки български съдия без вила по гръцко крайбрежие....! Сергей се е облажил само със късче от баницата! Невена / язък за хубавото име / е лапала като български политик през прехода към "демокрацията" ! За нея ще е полезно да си възстанови теглото от моминските години - може и в сливенския.
  • 12 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Да ходи пак да работи в банката,а най добре да стане министър,така и така всички са за затвора, ще бъде в своите води,сред близки по духа,поредна калинка.