Last news in Fakti

12 Август, 2012 13:57 1 843 6

Илиев: Атентаторът от летище Бургас е камикадзе

  • бургас-
  • атентат

 

Доказано е, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе. Това съобщи пред БНР следователят Георги Илиев от Националната следствена служба.

Той допълни, че българските власти вече са изпратили в Израел въпросите си към част от свидетелите на взрива, които не са могли да дадат качествени показания в първите часове след атентата. След като бъдат разпитани от израелските власти показанията на оцелелите от автобуса туристи, ще бъдат върнати в България и приложени към материалите по делото, обясни Георги Илиев.

"Някои от свидетелите, на които е оказана медицинска помощ, са обработени с лекарства, които не им даваха възможност към този момент да дадат правдоподобни показания и именно тези свидетели се наложи да бъдат разпитани допълнително. Като се съпоставиха нещата, се оказа, че към някои свидетели би следвало да се поставят допълнителни въпроси", каза Илиев. Той бе категоричен, че атентатът в Сарафово е дело на атентатор въпреки десетките версии, които опровергават това. "В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта.

Има случаи в световната практика, в които подобни терористични актове се разкриват след години, обясни още следовател Илиев. "Международната практика показва, че такива атентати се разследват при тежки условия и много пъти те продължават 2-3 до 5 години", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kiop

    0 1 Отговор
    Шерлок Холмс си каза тежката дума.
  • 2 ...........

    0 1 Отговор
    Аз си мислех до последно,че е някакъв академик или професор,на който не му се е получил експериментът.
  • 3 Петър Дошев

    0 0 Отговор
    Има взети отпечатъци, лицето му е ясно, но разследването ще траело 2-3год.?!!! Що ли се спряха на нашата държава? Щото сме най баламите ли?
  • 4 Гуньо

    0 0 Отговор
    Абе нали разбрахте, момчето е трябвало само да остави раницата, но са се спречкали нещо с двама от качващите се туристи в автобуса. Тези, които са го наели са подслушвали и следили действията му и като видели, че нещата може да се объркат...бум и това е то! Обещали са му да му платят...спестили са, пък тъй или иначе са щяли да сготвят курбан... да не излезе някой "алабуга" от родопския край само...
  • 5 GOGO

    0 0 Отговор
    Вече забравихме колко дни минаха от атентата, а скоро изобщо ще забравим за него! За това време нашите велики разследвщи служби разследваха, разследваха и пак разследваха, и установиха особено важния и съдбоносен факт, че атентаторът е камикадзе! Учузваща бързина и връх на логическата мисъл! Сега трябва да почакат някой и друг месец, междувременно ББ да разпореди да дадат на някой служебен пес телешки пържолки, а може и да ги похвали някой шеф на ЦРУ за добре свършената работа! Едва след това ще се отдадат отново на титанична мисловна дейност и до 3,4 или 5 години - може би! - ще стигнат и до някой следващ извод!
    Ето, за това на мерника на атентаторите е нашата държава!
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    DOBRO UTRO