Last news in Fakti

17 Август, 2012 17:13 1 686 0

Кметът на Куклен арестуван за присвояване на пари

  • куклен-
  • кмет-
  • димитър сотиров-
  • иван апостолов-
  • арест-
  • длъжностно присвояване
Кметът на Куклен арестуван за присвояване на пари - 1
Снимка: БГНЕС

Както вече съобщихме, арестувани са кметът на Община Куклен Димитър Сотиров и заместникът му  Иван Апостолов. Двамата са задържани за 24 часа по досъдебно производство за длъжностно присвояване и злоупотреба с държавни пари в особено големи размери. Това научи Нова ТВ от Окръжната прокуратура в Пловдив.

По предварителни данни Димитър Сотиров и заместникът му са сключили над 900 филшиви граждански договори с жители на Куклен. Те отговаряли за поддръжката на чистотата. Някои от тях работили само по 10-15 дни, но по документи били наети за шест месеца.

Работещите твърдят, че са получили само по една заплата. Хората разбрали, че са измамени, когато получили писма за данъчни задължения.

Разследващите все още уточняват кой е прибирал парите от фиктивните договори.

Димитър Сотиров се проверява и за продажбата на чужди земи на нереално ниски цени. Тази сутрин Иконономическа полиция иззе цялата документация от кметството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА