Last news in Fakti

22 Август, 2012 18:56 924 1

Кметът на Куклен отстранен от длъжност

  • кмет-
  • куклен-
  • димитър сотиров-
  • отстранен-
  • длъжност-
  • иван апостолов

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на община Куклен Димитър Сотиров и заместника му Иван Апостолов.
Решението на Пловдивския окръжен съд подлежи на обжалване пред апелативния съд.
Сотиров отказа да коментира решението на съда. На въпрос дали в делото има политически мотив, той каза само: "Вие сами преценете".
Димитър Сотиров и заместникът му са на свобода, първият  срещу парична гаранция от 10 000 лева, а Апостолов - срещу 5000 лева.
Димитър Сотиров и заместникът му  Иван Апостолов бяха  задържани за 24 часа по досъдебно производство за длъжностно присвояване и злоупотреба с държавни пари в особено големи размери.
Според прокуратурата Сотиров и заместникът му били сключили над 900 фалшиви граждански договори с жители на Куклен. Те отговаряли за поддръжката на чистотата. Някои от тях работили само по 10-15 дни, но по документи били наети за шест месеца. Държавното обвинение каза, че присвоените от двамата средства са между 800 и 900 000 лева.

Работещите твърдят, че са получили само по една заплата. Хората разбрали, че са измамени, когато получили писма за данъчни задължения.
Димитър Сотиров се проверява и за продажбата на чужди земи на нереално ниски цени.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Bear

    0 0 Отговор
    Ей на тоя Бай Ганьо искам да му проследя историята! След като толкова тъпанарски и открито е правил далаверките си, не би трябвало да има начин да го скрият покровителите му! Дали ще го жертват в името на очистване на имиджа си или пак най-нагло ще го защитят!