Last news in Fakti

20 Април, 2020 15:36 7 546 68

Повдигат обвинения на дрогирания, който уби Милен Цветков

  • милен цветков-
  • кристиан николов

Джипът на Кристиан Николов е собственост на фирмата на майка му - Десислава Пешева. Тя е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат

Повдигат обвинения на дрогирания, който уби Милен Цветков - 1

Журналистът Милен Цветков загина в тежка катастрофа, причинена от 22-годишен дрогиран шофьор. Инцидентът стана снощи малко след 18 ч, на кръстовище в столичния квартал "Хладилника", близо до голям търговски център. Милен Цветков е издъхнал в линейката на път към "Пирогов".

Делото за катастрофата е взето под наблюдение на Апелативна прокуратура-София и под специален надзор на Върховната касационна прокуратура, по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев.

Очаква се до часове на 22-годишния Кристиан Николов да бъде повдигнато обвинение. Според БНТ, той ще бъде задържан за 72 часа и ще се иска постоянен арест.

Милен Цветков е спрял на червен светофар, секунди след това, със зверска скорост от над 100 км в час, в задната част на автомобила му се забива джипът, управляван от Кристиан Николов.

След удара, автомобилът на Цветков се озовава в средата на кръстовището, а джипът на дрогирания шофьор се забива в огражданенията на близката метростанция и по чудо не помита други хора.

Главен комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР: Направената проба отчита употреба на канабис и на амфетамин. Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества, като предвиденото наказание е между 3 и 15 години, тук са утежняващи вината обстоятелства. От огледа, който е направен, към момента не се установява никакъв спирачен път.

Джипът на Кристиан Николов е собственост на фирмата на майка му - Десислава Пешева. Тя е съдружник на Миню Стайков и управлява компанията му за винопроизводство в Карнобат.

Фирмата е усвоила половин милион лева средства по европейски програми. Започва проверка на всичките ѝ финансови активи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    119 4 Отговор
    КАКВО ОБВИНЕНИЕ..ДРОГИРАН ЛИ Е, ДРОГИРАН...ДО СТЕНАТА БЕЗ ПРАВО НА ПОСЛЕДНО ЖЕЛАНИЕ...СЛЕДВАЩИЯ, МОЛЯ...
  • 2 Софиянец

    81 5 Отговор
    Разстрел за всички дрогета от немската, не затвор
  • 3 Бг-то

    77 1 Отговор
    Да му пръснат халката вътре!
  • 4 бай кръстан

    76 2 Отговор
    Като знаем какво е българското правосъдие-на този ша му дадат условна(чисто съдебно минало)!
  • 5 Хахо

    64 2 Отговор
    МЕЖДУ 3 И 15 ГОДИНИ - - МЕЖДУ--ТОВА МЕЖДУ НЕ ТРЯБВА ДА СЪЩЕСТВУВА В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС ЧОВЕКА СИ ОТИДЕ"" МЕЖДУ ЧЕРВЕНОТО И ЗЕЛЕНОТО НА СФЕТОФАРА.....

    Коментиран от #66, #67

  • 6 ни ще лежи ни ще плаща

    51 2 Отговор
    Тия и ДДС от горивото даже краднат, какво остава за рушвета на съдичето.
  • 7 Иво

    66 3 Отговор
    НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВАТ КРУМОВИ ЗАКОНИ.... ТОВА Е ИСТИНАТА.....

    Коментиран от #11, #28

  • 8 Чума

    38 2 Отговор
    Джипът е виновен! И не мога да разбера защо произвеждат вино, а се напиват с канабис!? Поне кокаин да беше! Като за хора от елита!
  • 9 А знаете ли че

    76 3 Отговор
    джипът на убиеца в деня на катастрофата не е имал "Гражданска отговорност" и днес някой му е направил? Това е защото не е арестувана и майка му, която се опитва да заличава следи. Разпространявайте тази новина.
  • 10 Напушен!

    34 9 Отговор
    Къде са сега радетелите за узаконяване на канабиса?
  • 11 Чума

    25 6 Отговор

    До коментар #7 от "Иво":

    Крумови, ама за теб! Ти да не мислиш, че друго ще стане! Точно тия, срещу които трябва да се приложат законите на Крум, ще присвоят тези закони и ще ги използват срещу теб! Ще кажат - вирус, пандемия, ковид, въвеждам извънредно положение, крумови закони - справям се! И ще те залостят в къщи, и ще стоиш на КПП - то докато те глобят и осъдят, и ще те интернират на вилата да чакаш там края на диктатурата!
  • 12 Утрепки

    34 1 Отговор
    А онзи,дрогирания,който уби 3-ма човека с Аудито си,в Пловдив преди две години,къде е?

    Коментиран от #14, #45

  • 13 Бай Страхил

    43 4 Отговор
    Г-н Гешев докажете,че въпреки всичко в България има независима прокуратура.Нека съдът се произнесе все едно е син на обикновени българи.И да не забравя,че е бил дрогиран.Жалко,че не са действащи Крумовите закони.Бог да прости Милен Цветков.
  • 14 препатил

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Утрепки":

    Предадоха го за скрап!

    Коментиран от #46, #47

  • 15 Кой

    32 2 Отговор
    още е бил в джипа и бяга от него непосредствено след удъра , който убива Милен ? И защо се пилеят милиардите от ЕС , пари от труда на европейските данъкоплатци , и пръскат неконтролируемо от мошеници "бизнесмени" за имения , прескъпи джипове , коли , лукс пътешествия по света и и и.......................
  • 16 Рошко

    33 1 Отговор
    Утре ше е болен, и на свобода
  • 17 Мим

    25 2 Отговор
    Да го задържат и повече да не се вяска на бял свят това келеме-пичлеме.Но и майката да задържът,защо му е предоставила на фирмата този джип,брониран ли е какъв не знам,но знам,че и тя носи морална отговорност,ако изобщо има морал..
  • 18 А бе

    38 2 Отговор
    Този случай ме подсеща да попитам какво стана с Явор Бахаров? Май покрай коронавируса тихомълком го скатаха, а уж трябваше да е в затвора! Ще чакаме да убие някой и той ли, за да го накажем?
  • 19 niki

    23 2 Отговор
    А обвинение че притежава и употребява наркотици?
  • 20 Някой

    21 6 Отговор
    Идеално е всичко.22 годишен идиот,мислеш за наркотици пари е идеалния извършител.Ето ти едно куфарче с пари направи това онова 1 месец ще се тръби за теб.накрая ще изкараме че Милен не е внимавал в огледалата разсеян говрил по телефона имал време за реакция да избегне до по малко сериозен удар.Е няма да имаш книжка за 1 година но няколко милиона в чужбина.Условна накрая че си в депресия .Няма кой да се осъмни че е поръчка важни са парите.ако беше някой друг си е направо поръчкаво убийство.колко добре измислено

    Коментиран от #23, #35

  • 21 🐵маймунката я стигнаха хорските клетви

    8 12 Отговор
    Дори и на доживотна да го осъдят, маймунката Миленчо няма да се върне. 🐵

    Коментиран от #33

  • 22 Ловеца

    22 4 Отговор
    Защо да се губи време, една едноцевка изотзаде и децата на Милен да дръпнат спусъка!!! Око за око, зъб за зъб? Живот за живот! Или да се направи анализ, колко още можеше да живее Милен, да кажем още 20 - 25 години. Ако не дръпнат спусъка, да ги натикат 25 в бумбака. Мръсни новобогаташи, с пари от ЕС и далавери се правят велики и си провалят децата си!

    Коментиран от #37

  • 23 Койня

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    С тази изолация някой съвсем изкукаха.Намали гледането на конспиративни филми.Гледай повече филми за възрастни.

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 А Местан

    27 1 Отговор
    С този като със Стависки, а? А какво стана с ЛЮТВИ МЕСТАН???
  • 26 Някой

    10 2 Отговор

    До коментар #23 от "Койня":

    Може може но в България всичко е възможно.Мокрите поръчки вървят най добре.И аз не вярвам много но има го този сценарий.както казах тук е държавата на абсурдите

    Коментиран от #34

  • 27 Иван

    17 4 Отговор
    И после разправяйте, че наркотиците не вредят и трябва да се либерализират. Всеки наркоман е потенциален убиец.

    Коментиран от #29

  • 28 А защо само в България

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Иво":

    Законите на шериата се наричат крумови?
  • 29 Някой

    4 5 Отговор

    До коментар #27 от "Иван":

    Най добре да се легализират с акциз 1000 лв на грам.да видим тогава кой ще купува
  • 30 Лъжа

    12 4 Отговор
    Анфети, че имат пари стрнно е. Те до колкото съм запознат остават в кръвта до 3 месеца. Може в Де да е друсал, че тука белото е трудно за намиране и е доста разредено. Незнам дано не го покрият пак този мамин златен. Но на празно кръстовище да се удариш в спряла кола си е чиста неадекватност. С нетърпение очаквам подробности, но за съжеление те ще бъдат спестени. Жалко за Гд Цветков, забавен беше и на моменти лигав. Лека му пръст. Ако беше между не толкова известни хора нямаше и да се отчете като новина. Нема самосъзнание , жалко е за това напуснах Бг. Тъпо
  • 31 Да пита Ангелина Жамбасова

    5 3 Отговор
    Къде да направи кръвна проба и готово
  • 32 SDS

    15 1 Отговор
    джипът нa убиeцa в дeня нa кaтacтрoфaтa нe e имaл "Грaждaнcкa oтгoвoрнocт" и днec някoй му e нaпрaвил? Тoвa e зaщoтo нe e aрecтувaнa и мaйкa му, кoятo ce oпитвa дa зaличaвa cлeди. Рaзпрocтрaнявaйтe тaзи нoвинa.
  • 33 Кефко от КЕФИНЯ Софийско.🙌

    2 28 Отговор

    До коментар #21 от "🐵маймунката я стигнаха хорските клетви":

    Да наистина тоя Милен Цветков си получи заслуженото много се лигавеше с хората в ефир в глупавите си предавания и аз съм го псувал и кълнал постоянно и ето най накрая му счупиха яйцата на връх велик ден браво както се казва направо "умирам от кеф кефя се на макс".

    Коментиран от #60

  • 34 Койня

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Някой":

    Може и да си прав,ако жертвата беше някой политик или мафиот/не че е голяма разликата/.Но такъв сценарий за убийство на журналист не ми се вярва.
  • 35 Шекспир

    12 7 Отговор

    До коментар #20 от "Някой":

    Боже колко мъка има по тоя свят.Защо му е куфарче с пари при положение че има няколко.Защо да дават куфарче с пари при положение че за 30-40хил.лв щесе нареди опашка от килъри.Защо ще го убива по толкова несигурен начин.Не знае дали Милен ще умре не знае дали и самият той няма да умре.Защо ви дават клавиатури в ръцете на такива

    Коментиран от #38, #62

  • 36 666666

    25 3 Отговор
    Като знам ,какво е нашето правосъдие да не се установи как Милен е карал на заден с над 100км.и потрошил джипа на прекрасния добър младеж !?!?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Врътки

    13 2 Отговор
    Благодарение на въведеното извънредно положение депутатите от герп, патриоти, воля и ДПС не успяха да гласуват нови лобистки поправки към НК , предложени още декември 2019 от Лъчо Мозъка.С тях искаха да неглижират и тотално омаловажат употребата на дрога при шофиране. Разбираемо е,като знаем, че хората във властта и с пари здраво употребяват. Какво ли значат десетки невинни убити по пътищата? Надрусал се някакъв мамин златен да се прави на безсмъртен.
  • 40 Шекспир

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Забелязъл.":

    Слагаш ли си плюсче оли:))

    Коментиран от #43

  • 41 оцелял от турското робство

    11 1 Отговор
    А на Лютфи Местан какво му е или на един възмургав бивш министър?
  • 42 Местан

    15 1 Отговор
    Ееееее, аз си платих и ме оправдаха. Добре че няма българско правосъдие
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ГостО

    13 1 Отговор
    Вижте само, кой защитава убиеца на Цветков, разбира се това е адвоката на Миню Стайков. Изненадани няма, нали?

    Коментиран от #53

  • 45 Рошко

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Утрепки":

    А де къде е? Сигурно е под карантина
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Софиянеца

    4 3 Отговор
    А това дете на 22 още не видяло живота употребило наркотици като всяко 2 ро на неговата възраст не видяло защо е забил спирачки и то отнесло и той не погледнал назад да види че някой няма намерение да спре докато кара на скорост и вместо това си докарва собствената смърт .Това как звучи на мен така ми прилича . Всички сме виновни и невинни въпрос на интерпретация .Много нелепи смъртни случаи има на тази планета .Горкото дете.

    Коментиран от #52

  • 49 Реалист

    16 0 Отговор
    Поредното разглезено лайно,дете на фирмаджийка,бизнес дама което в превод от абсурдистански на български означава бивша,а твърде вероятно и настояща пачавра пратила говедото да учи в Германия,но за съжаление Германия е твърде неправилно място за избиване на балкански комплекси. Говедото се върнало в меката на абсурдистан-софето и хей живот здравей. Нищо. Спокойно сега. Мама ще оправи нещата. Седмица ще се пошуми тук там и после никой няма нищо да чуе за случая. Не вярвате,а? Много добре. Тогава някой да ми каже нещо за убиеца на убитата жена в Русе миналото лято ? Въпросът е риторичен.
  • 50 Снимки от абсурдистан

    9 0 Отговор
    А присъдата щял да я излежи в избран от него град в Германия
  • 51 Gia

    15 0 Отговор
    На малкия дрогиран келеш трябва да се даде максималната възможна присъда, а богатата му мамичка трябва да плати милиони обезщетения на децата на Цветков!
    За съжаление, нито пари, нито правосъдие могат да върнат човека.
    Светъл ти път, Милене, и дано близките ти да намерят утеха.
  • 52 Gia

    10 1 Отговор

    До коментар #48 от "Софиянеца":

    Бе к'во дете на 22? Млад, да, но в никакъв случай не и дете! Като навършиш 18 ставаш възрастен и получаваш всички права И задължения на възрастните. 22-годишните отлично разбират, че ме може да се качват зад волана пияни и друсани без последствия.
  • 53 абе

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "ГостО":

    Абе те си имат адвокат с който работят бе... кой да го защитава - някой служебен защитник ли? Вие съвсем изтрещехте!
  • 54 Моше лихваря

    7 0 Отговор
    Фирмата усвоила полвин милион.Ами сега някой друг ще ги усвои и пито платено.
  • 55 Адвокат

    4 0 Отговор
    Извънредно положение е ! Може и без адвокат! Прокурор,съд и на стрелбището!
  • 56 Дано

    6 0 Отговор
    Живеейки в "правова държава" би следвало правосъдието да се стовари с цялата си сила.
    Не защото става на въпрос за публична личност, а защото на мястото на Милен Цветков можеше да е всеки гражданин.
    Като граждани на тази държава имаме право на сигурност.
    Без значение от възрастта и родствените връзки, трябва да има наказание.
    Това поколение трябва да проумее, че думата ОТГОВОРНОСТ означава нещо.
  • 57 1234578

    3 0 Отговор
    Цялата държава става за пореден път за смях, раздават субсидии от 0,5 млн. лева на мултимилионер. И това не е първият случай помните ли гербаджиите, бесепарите, депесарите, Валери Симеонов с къщите за годти и те мултимилионери, а държавата им раздава субсидии. За смях станаха и прокуратурата и КПКОНПИ под носа им източват държавни и европейски фондове.

    Лъсна и, че не само българските, но и политиците от ЕС са толкова некадърни и корумпирани, щом не са предвидили да има общоевропейски закон, който да забранява да се дават субсидии на милионери.

    А относно отмъстителите, не трябва да има двоен стандарт. Максим Стависки след употреба на алкохол уби момче и направи момиче доживотен жив труп.

    Присъдите трябва да са еднакви за всички.

    В случаят с Лютви Местан, той не е бил нито пиян, нито дрогиран.

    Според мен на виновни за смърт при катастрофи трябва да им се отнемат книжките за минимум 5 или 10 години и доживот. И да им се налагат глоби в размер на по голямото 5000 лева или половината годишен доход за предходната година.

    Коментиран от #58

  • 58 Хайде

    11 0 Отговор

    До коментар #57 от "1234578":

    Господа - Премиер и Главен Прокурор на Републиката! Да ви види народа имате ли топки в гащите.Това,че Гешев е разпоредил арест на мамчето е добър старт.Тук разни умни глави ръсят мозък,че било " полицейщина" нарушаване на закона! Абе пуешки трътки,или сте от същото тесто,и ви боли,или сте пуеъшки трътки.Имате ли представа,че в конкретната ситуация,(фирмен автомобил за стотици хиляди ) е участник в ПТП със смърт след употреба на наркотици? Ако е на свобода,мамчето с дебелите сметки,може за часове да направи хиляди документни трикове.Както за колата,така и с фирмена документация.Нали адвокатите първо това ще е посъветват,като застраховка срещу пълен одит!Ненапразно Гешев праща Бопаджии и Дансаджии да прибират всичко до лист...Колкото до Лъчко,ако съм Борисов,ще го изхърля като въшлив помиар.Давай оставката до един час! Днес по ТВ лично!

    Коментиран от #63

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Макаров

    2 0 Отговор
    Лайната винаги изплуват над водата, и сега е така.
  • 62 Някой

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Шекспир":

    Ако беше килър щеше да си личи че е поръчково убийство.А работата трябва да изглежда доста добре замазана.
  • 63 Тук Гешев ще работи

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Хайде":

    Доган, отдавна е хвърлил окото на Миню Стайковите активи,
    поради тази причина, Гешев ще им изсмуче и кръвта в сърцето.
    Иначе, ако беше сина на Доган, щеше да се затварят телевизий и вестници та и сайтове, по бързата процедура за короната.
    Тези, които са от личностите ,които плуват срещу течението разбират коментара.Тези, които се носят по теченито няма да искат да ме разберат.
  • 64 Защо

    2 0 Отговор
    До всички коментиращи тук!
    Въпросче?
    Защо ли,нито един депутат, министър, както и министър-председателят

    , не изказаха съчувствие или мнение?
    Тема за размисъл!
  • 65 Защо

    0 0 Отговор
    До всички коментиращи тук!
    Въпросче?
    Защо ли,нито един депутат, министър, както и министър-председателят

    , не изказаха съчувствие или мнение?
    Тема за размисъл!
  • 66 менгеле

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахо":

    ЗНАЧИ АКО НЕ ДАДЕ ПАРИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ 3 ГОДИНИ А АКО НЕ ДАДЕ СА СИ 15-НЕ ЧЕ ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ НАСЪРЧАВА КОРУПЦИЯТА.така е и със всички глоби по здп .тъпунгери "работeщи" за народа
  • 67 Именно

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахо":

    Не е проблемът това че е голяма разликата м/у мин. и макс. присъда.
    Има основателни причини да е така, за да може инциденти по непредпазливост примерно да не се осъждат толкова тежко като случаите с утежняващи вината обстоятелства, каквито в този случай има предостатъчно.
    Проблемът е в липсата на изпълнителна и съдебна власт, тоест че е толкова корумпирана, че случаи за макс. присъда работят активно да ги замажат до минималната че както вече има такива случаи даже да е условна. За тия случаи ако имахме работеща система за правосъдие трябваше да бъдат разследвани и всички които са ги манипулирали да гният по затворите за по 30+ години.
    В случая на тая гнида Кристиян би трябвало дори и само това че е бил надрусан да е достатъчно да му дадат макс. присъда, защото това е нещо което той съзнателно е направил и е близо до предумишлено убийство (единствената разлика е че знаеш кой точно ще убиеш). Дори и да "изгубят" фактите че е бил без гражданска и че има предишни провинения да минава на червено горното трябва да е достатъчно за да му дадат ефективна присъда от 15г. (ако ще и да го пуснат след 12 за добро поведение примерно).
    Но както и един пловдивски адвокат каза, само гледайте как ще го изперат и след 3г. ще е пак на улиците с нов джип и ще се друса и гази пак!
    И проблемът не е че е от 3 до 15 години възможната присъда, а че полицаи, прокурори и съдии са тоолкова корумпирани, че манипулират тия дела както си искат.
    А без правосъдие изобщо не може да и
  • 68 Именно

    0 0 Отговор
    ... има и държава.
    Ние сме някаква територия, или в най-добрия случай губерния