Last news in Fakti

27 Април, 2020 16:36 10 465 51

Адвокатът на ЛиЛана: Делото е поръчково

  • лилана-
  • арест

Кой кретен краде със собствените си фирми от европроекти, пита Хаджигенов

Адвокатът на ЛиЛана: Делото е поръчково - 1

Това е обичайната пунта мара или бъркоч, който прави спецпрокуратурата. Ясно е, че това е поръчково дело, ясно е, че търсят под вола теле. Обявиха, че търсят връзка с Васил Божков. Явно това е посоката на това дело. В обвинението са набутали заедно някакви европроекти, които обаче са одитирани и няма проблем с приходите от тях, с жалба до прокуратурата срещу АПИ и тол-системата.

Това каза пред Фрог Нюз адв. Николай Хаджигенов, който пое защитата на Мартин Димитров и Лиляна Деянова, които имат общ бизнес и брат ѝ Александър Деянов, известен като бийтбоксъра SkilleR. Вчера стана ясно, че те са задържани и са получили обвинение за организирана престъпна група. Ето какво още каза Хаджигенов пред екипа ни.

Когато започна акцията срещу Васил Божков, на база опита ми с поръчкови дела от този сорт, казах някъде по медиите, че Божков ако има куче Гешев ще му скача по главата докато не го затрие и ще му вземат всичко. Има приложен един лист хартия, в който се споменава, че Божков има участие в някаква фирма 50 на 50. Той е съдружник е с някакъв човек, който не ми говори нищо и не е от хората с обвинения. Няма причина това да е в делото, освен, ако Божков не е целта. Очевидно нищо не излиза от това което Гешев тръбеше по телевизията, за изнасилвания, изнудвания и т.н. и сега са ги подкарали по домова книга всички, които са имали нещо общо с него или някакъв съвместен бизнес. Чудя се, нямам представа Божков колко фирми има, сигурно са хиляди, предвид мащабите му, но кой прави менте бизнес с фирма със собствено участие. Задавам си такъв въпрос - дори тези които крадат ДДС, големите успешните кражби, които вървят от както има ДДС у нас, фирмите им са с разни измислени лица. Както са ПИБ с кипърски собственик или Жирардели или нещо такова.

Кой кретен краде със собствените си фирми от европроекти. В това обвинение са направили всъщност някакъв бъркоч от европроекти, които обаче са одитирани и няма проблем с тях, с разработката за тол-системата. Лиляна Деянова и Мартин Димитров направиха грандиозен скандал по темата за тол-системата, за това, че АПИ не са имали достъп до нея, направили са пресконференция, сигнализирали са прокуратурата, стигнали са до премиера и т.н., но на финала се оказва, че трябва определена компания да спечели, не тази на Мартин и Лиляна.

Жалбата, която са подали е няколко стотин страници, което е многомесечен аналитичен труд. Свършили са работата на де що има контролен орган у нас по темата за тол-системата. Но вместо прокуратурата и институциите да направят нещо, сигурно само аз съм разлистил сигнала, за да видя за какво става въпрос, той е приложена по делото. Какво общо има тази жалба с обвиненията е хубав въпрос, но без отговор. Реално производството срещу тях е започнало въз основа на жалбата, която те са подали. Освен обвинението за ОПГ, злоупотреба с евростредства, укриване на доходи, Мартин Димитров и Лиляна Деянова имат обвинение и за заплахи към ръководството на АПИ и комисията свързана с тол-системата. Това трябва да е страшна забава, защото те са поискали оставките на ръководството на АПИ, заради всички тези бъркочи с тол-системата. Ще си позволя да дам личен пример, защото аз не просто искам оставката на Сотир Цацаров в продължение на 5 години, но се опитах да го уволня по всевъзможен начин. Иван Гешев все още беше кандидат, когато аз започнах да говоря, че и него не харесвам и също се опитвам да го уволня. Ако това е криминално деяние, защо аз не съм обесен на жълтите павета.

На вчерашното заседание за мерките бяхме само с Лиляна Деянова, брат ѝ Александър и съдружника ѝ Мартин Димитров. Прокуратурата обяви, че са задържани петима. Другите двама души са задържани само за няколко часа и са пуснати под гаранция от по 5 000 лв. Гаранцията на Александър Деянов е 100 000 лв. Явно да си брат на сестра си е скъпо удоволствие. Самият него по делото го няма изобщо, освен че му е повдигнато обвинение за участие в ОПГ. Това са от новите, модерни ОПГ-та, в които, за да оправдаят подсъдността в Специализирания съд и да формират такава група, събират баба, зет и тъща примерно. Както са Баневи и Арабаджиеви, така са събрали Лиляна, брат ѝ и съдружника ѝ. Другите двама са за някакъв разкош предполагам. Александър Деянов има собствена компания, има едно участие в европроект и той е правил именно криейтив частта - това, с което се занимава бийтбокс. Има обвинение за участие в ОПГ и за укриване на данъци, но в 20 тома по делото него го няма изобщо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пунтамария

    81 22 Отговор
    Накрая като падне карантината и тая булка ще осъди държавата в Страсбург за неприлично висока сума.
  • 2 При

    79 15 Отговор
    Гешев няма непоръчкови дела, както няма и неманипулирани такива. Съдии и прокурори трябва да се избират пряко от населението.
  • 3 извращенията на капитализма

    89 7 Отговор
    Как човек, дето цъка и подсвирква с уста може да извади 100000лв да си плати гаранцията.

    Коментиран от #5, #34

  • 4 256

    48 39 Отговор
    Тя, таз певачка Лилана, е света вода ненапита!! И нейното братче, наградено от президента Радев!!! Смешни сте - нали искате престъпниците да са наказани. Нека ги разследват - ако са невинни, няма да ги осъдят!!

    Коментиран от #10, #32, #45

  • 5 2553

    29 15 Отговор

    До коментар #3 от "извращенията на капитализма":

    ами той е награден от президентина Радев, като много кадърен певач - макар много, много да не знаем за него!!!
  • 6 Като гледам РЕЗУЛТАТА му като..

    37 26 Отговор
    Защитник на ИВАНЧЕВА (20г),..не ми се МИСЛИ и за тия!😂
    Българските ОЛИГАРСИ като Баневи, Арабаджиеви,Ц.Василев, ЧЕРЕПАХАТА,Прокопиев и още хиляда,...са НЕВИННИ, ВИНОВНИ са тези които ги разследват и..Българските граждани!
    ПАРТИЯТА (БКП) ...Е НЕВИННА,...ДОРИ КОГАТО... СЪГРЕШИ!!!😂😂😂😂😂
  • 7 И защо

    22 8 Отговор
    Поръчково защо? Да не би да е напопържала Бо'ко?

    Коментиран от #37

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гойко Митич

    50 4 Отговор
    ОТ 30 Г. ПРОКУРАТУРАТА Е ТРАГЕДИЯ И ЩЕ БЪДЕ ТАКАВА ДОКАТО НЕ ВЪВЕДАТ ПЕРСОНАЛНАТА ОТГОВОРНОСТ НА РАЗСЛЕДВАЩИЯ ПРОКУРОР КОГАТО НЯКОЙ ГИ ОСЪДИ В СТРАСБУРГ. ПЕЧЕЛИШ ДЕЛА ВДИГАТ ТИ ТОЧКИТЕ,ГУБИШ ДЕЛА СВАЛЯТ ТИ ТОЧКИТЕ.ТОГАВА ВЕДНАГА СПИРАТ БЕЗОБРАЗИЯТА.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ташун Касапа

    41 12 Отговор
    Закривайте ненужните ДАНС,КОНПИ, спецсъд и спецприкуратура . Много станаха бухалките в ръцете на властта.

    Коментиран от #19, #22

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТАКА Е,..

    10 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гойко Митич":

    И...СМЪРТНА ПРИСЪДА + КОНФИСКАЦИЯ (до 9 колено) ЗА ДОКАЗАНА ВИНА
  • 15 Тони

    26 9 Отговор
    Брат й ( Скилър ) издава звуци все едно някой пърди : е това ли е певец ?!
  • 16 Тони

    21 6 Отговор
    Брат й ( Скилър ) издава звуци все едно някой пърди : е това ли е певец ?!
  • 17 РЕД Е НА...

    15 14 Отговор
    Милиончева,Импекса,Фърчилото и так дале
  • 18 Истината

    30 5 Отговор
    Майка им има магазинче за дрехи и твърдяха в квартала че от това се издържат !!!
  • 19 ЪХЪ...

    19 10 Отговор

    До коментар #11 от "Ташун Касапа":

    ОТ КЪДЕ, НАКЪДЕ ЩЕ.... ТОРМОЗЯТ.... ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ БКП БСП-ДПС-ДС

    Коментиран от #21

  • 20 Шопо

    16 6 Отговор
    Абе като не са ударили колата и отзад , късметлийка е
  • 21 Ташун Касапа

    25 7 Отговор

    До коментар #19 от "ЪХЪ...":

    ..забравил си топкрадците ГЕРБ,начело с Барцилоната

    Коментиран от #23

  • 22 Ангелова

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ташун Касапа":

    бухалките на Еленка Йончева???? Ха-ха
  • 23 За БАРЦИЛОНАТА..

    15 10 Отговор

    До коментар #21 от "Ташун Касапа":

    Питай ХРИСТО СТОИЧКОВ,....виж къщите за гости на Милиончева,Офшорни сметки от КТБ, милиони от серГЕЯ, ТОВА е налице😂
  • 24 ПЕНКО

    5 5 Отговор
    ПЪЛНА ГРЕШКА !!! ТОВА НЕ Е "иЛИ ЛАНА " ...А Е --- "АНАЛ ИЛИ " !?!?!?
  • 25 Коце Маца

    25 11 Отговор
    Тази съсипана и ограбена държава от герберастите,
    никога няма да може да се възстанови след 10-годишния
    и организиран грабеж, така че всички да ни арестува
    Каскетчето . . .все тая !
  • 26 оцелял от турското робство

    15 2 Отговор
    Журналистката, идете да гръмнете учителката си по граматика и български език. Нивото спада все повече.
  • 27 Дако Панделата

    14 3 Отговор
    Я до сега у Дрънголника виновен не сам видел!
    Чесно!
    ТУКА Сите са невинни и погрешка
  • 28 Стоян

    26 11 Отговор
    Тоя (топ) адвокат ме защитаваше преди 12год. Още главен прокурор беше Борис Велчев,и за него казваше че за нищо не става. Вечно са му криви прокурори и съдии. На първа инстанция ми дадоха 2год. Тогава един приятел ми каза,абе ти луд ли си да го хванеш тоя некадърник,по добре служебен адвокат да ти назначат. Така и направих, и на втора инстанция със служебния ми дадоха пробация. По празна глава от тоя няма
  • 29 Мони

    16 8 Отговор
    Усетиха се мутрата от СИК и бухалките около него и все живо дето е опонент в кауша . Колко калинки има в Гроб като Баневи и останалите , умът ви няма да го побере ! В днешни времена защо да стрелят по улиците , то по-лесно било да се сложи ръка на успешния бизнес и после преразпределение на послушните . Лошото е че българите четат кои ги управляват , знаят фактите от криминалното им минало и си траят . Ми хск да ви е !
  • 30 Боби

    17 1 Отговор
    Ако имаше организирана престъпна група половината от задържаните трябваше да са държавните чиновници одобрили проектите по тази изсмукана от пръстите програма включително и отговорник за нея.
  • 31 Най-добре е

    10 6 Отговор
    Професор Деянов да издрънка една песня на китарата , че хубави деца е отгледал . Лошото е , че ги фанаха !
  • 32 Ново

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "256":

    Много знаеш адвокат ама не се хване с топлфикация или енергото все с хора невидни с фирми за милиони
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Йее

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "извращенията на капитализма":

    Точна цъка с уста и за цъкането усвоява около половин милион за “обучение и музикална бийтбокс транскрипция”Как звъчи гръмко и научно. Но със същия успех някой може да получи евро пари за най- силно пърдене или далечно плюене. , щото няма голяма разлика .
  • 35 тдз

    10 4 Отговор
    Бойковщина под всякаква форма е обхванала цяла България !
  • 36 ФЕН

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Кольо":

    Много си прав за този адвокат!!! Мен лично се напъваше да ме изнудва и го осъдих имахме 4 дела 3 аз към него и 1 той към мен и резултата е 4:0 за мен накрая Му беше неприятно даже да идва на делата...Иначе е първи по простотия по медите .Пълно копие на ББ с просташки изказ и обиди търси симпатия иначе и слаб адвокат...не съм сигерен но мисля че е завършил в нов български университет незнаинокак...Ако ги е прилагал са изгорели децата....
  • 37 Не четеш ли бе?

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "И защо":

    Напопържала е рекетьорите с ТОЛ системата!
  • 38 Бе нали и тая

    6 0 Отговор
    Е в тая схема. Яд е че тя не е взела парите за себе си. Ба ако имам тежка бих започнал да ги соля яко но патроните няма да ми стигнат много крадци и крадли също.
  • 39 Аха!

    11 1 Отговор
    щом Аджигенуф щом ги защитава, със сигурност няма вероятност да са невинни. 😎
  • 40 Перник

    10 1 Отговор
    Квичене се чува. Не напразно крадците се плашеха от Гешев!

    Коментиран от #47

  • 41 Мая Безпартийная

    9 0 Отговор
    Само като видях кой ги защитава, стана ми ясно кой какъв!

    Коментиран от #42

  • 42 Чак се просълзих

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Мая Безпартийная":

    .Такива едни,невинни,чисти като сълза! ..Давай смело господин Гешев.Народа започна да те нарича" железния Префект".С бухалката на закона,докато не им бръмне главата. Подкарвай по телефонния указател наред.Така ще докажеш,че пред Темида всички са равни,а Народа ще те носи на ръце!Че ни писна от " невинни" болни" и кристално чисти.Чисти,докато не изплуват гомна с тонове!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иванов

    5 1 Отговор
    Адвокатът на Лилана - Николай Хаджигенов не е ли също така и адвокат на фараон Цветан Василев, беглеца Васил Божков и няколко видни протестъра, които се свързват с името на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев? Този си е направо като Адвокат на Мафията!

    Коментиран от #46, #48

  • 45 БабаТи

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "256":

    Да, ама такива като Гешев-т.е.мафията в прокуратурата, ползват банки кадри от криминиални психопати,педофили, садисти и пр. на които се прощава крим.регистрация срещу услуги. Те се обичат и са си верни - по мачин извън представите на нормалните хора. И ако се избира от народа мафията неосъждани престъпници и разни негодници пак Гешев ще е збере

    Престъпници? Това злобата на бездарник неудачен ли ти го каза? Гледай тв на престъпниците, ходи им в болниците и се кланяй на бай Мутрата премиера, нас ми е срам да се наречем бг заради такива дребни озлобени и завлепени слуги като теб
  • 46 Лала

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иванов":

    И какво доказват твърдения и епотети - че трябва да се срамува човек да живее а народ като теб. Въобще не мога да разбера хората, тръгнали да прявят и се борят в тази държава. Тя е на психопатите, завистливите и некадърните глисти алпинисти и несретници слуги като теб
  • 47 Ахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Перник":

    Хайде на бас че си нялакъв криминален,психо,педофил или насилник, но нерегистриран галеникна прокуратурата или милицията. Или ай-кю-то ти е 70
  • 48 ФЕН

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иванов":

    Не е този е рядко тъп!!! Даже в адвокатската гилдия избягват да се свързват с името му!!Но той може да се представя за техен клиент а клиентите да не знаят!ВСичко се свежда да го дават по ТВ , че другото не му се отдавал
  • 49 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    ГЕРБ ТРЕПЕРЯТ , КОЧИНАТА ИМ ЗАСМЪРДЯ !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.