Last news in Fakti

28 Април, 2020 16:16 3 381 11

Постоянен арест за шеф на охранителна фирма, откраднал 1,5 млн. лева от банкомати

  • банкомати-
  • охранителна фирма

Определението на Апелативния съд в Пловдив съда е окончателно

Постоянен арест за шеф на охранителна фирма, откраднал 1,5 млн. лева от банкомати - 1
Снимка: Shutterstock

Апелативният съд в Пловдив остави в ареста шеф на охранителна фирма в Пловдив, обвинен за присвояване на крупна сума от 1.5 милиона лева.

От 13 години Е. К. работел като ръководител на местния офис на "ВИП Секюрти" ООД, като в продължение на година и половина крадял пари от касетите, с които фирмата зареждала банкомати в града. При задържането му полицията е иззела две такива разпломбирани касети с пари от бюрото му, съобщи БНР.

Апелативният съд наложи най-тежката мярка с мотива, че при всяка друга обвиняемият може да се укрие при майка си, която живее и работи в Италия. Този риск произтича от тежкото наказание предвидено от закона - лишаване от свобода от 10 до 20 години, конфискация на половината имущество, както и лишаване от право да заема определена длъжност и професия, изтъкнаха магистратите.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Заседанието се проведе чрез поддържана през цялото време видеоконферентна връзка между ареста и съдебната зала.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    9 1 Отговор
    Шефа днес на кеф е
  • 2 Емил

    23 1 Отговор
    Година и половина никой не забелязал липси на стотици хиляди!!! Дръжте си парите в банки! Там са на "много сигурно" място! ;) Охраняват ги от ВИП Сигурност!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Много

    14 0 Отговор
    "скромен" !
  • 4 Последния софиянец

    14 0 Отговор
    Във Вип Секюрити бачкат най големите отрепки, щото са най малки заплатите.
  • 5 Какви са ТИЯ БАНКИ БЕ???

    8 0 Отговор
    Няма ли ежедневен КОНТРОЛ?Няма ли описи-приемане/предаване,няма ли броячи,електроника,камери,друго видеонаблюдение,няма ли експерти?Че то не е веднъж-два.Цели 13 ?????? години??????
  • 6 Джипсикюрити

    7 0 Отговор
    На тези фирми за охранване, не им ли проверяват служителите и шефовете за криминални регистрации, преди да им дадат лиценз.
  • 7 Спас безделника

    8 1 Отговор
    Лакомо дупе планина повдига, защото сговорна дружина кръв сере!
  • 8 Чувала

    6 2 Отговор
    Ей това е готин ШЕФ, знае защо рискува.
  • 9 Не са стотици хиляди

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    А милион и половина
  • 10 Тва си е сделка

    2 0 Отговор
    1.5 милиона и отиваш в приюта да те хранят и поят без пари 😂😂😂😂10 години са 120 месеца а ти вънка ше можеш ли да правиш за този период 12 бона месечно а😂😂😂
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.