31 Октомври, 2018 16:52 1 879 1

На "Дунав мост" 2 заловиха "усти" за банкомати

  • банкомат-
  • банкомати-
  • скимиращо устройство-
  • дунав мост-
  • видин

Задържани са двама души

На "Дунав мост" 2 заловиха "усти" за банкомати - 1

Мобилен екип от гранични полицаи и митничари задържа пакет със скимиращи устройства за банкови карти, транспортиран с лек автомобил за страна от Западна Европа.

Автомобилът, с българска регистрация, в който пътували двама български граждани, е спрян за проверка около 10:00 часа сутринта на 27 октомври в района на "Дунав мост" 2. Пътниците казали, че отиват на работа в страна от ЕС. При извършения щателен оглед на автомобила, митническите служители открили подозрителен пакет, укрит в арматурното табло. Оказало се, че в пакета има 3 комплекта „уста“ за банкомат, оборудвани с електроника за сканиране на кодовете на банкови карти, пластики и други електронни компоненти, използвани за скимиране на банкомати.

Двамата пътници са задържани със заповед за полицейско задържане. По случая в ГПУ-Видин е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.