7 Май, 2020 19:52 12 491 57

Прокуратурата с още разкрития за ЛиЛана

  • лилана-
  • мартин димитров

Публикуват се три протокола за разпит на свидетели, в които те заявяват за оказан натиск и заплаха от страна на обвиняеми по делото

Прокуратурата с още разкрития за ЛиЛана - 1

С оглед високия обществен интерес към досъдебно производство срещу организирана престъпна група, създадена с цел незаконно усвояване на евросредства по програма "Иновации и конкурентноспособност", Специализирана прокуратура публикува част от доказателствения материал по делото.

Публикуват се три протокола за разпит на свидетели, в които те заявяват за оказан натиск и заплаха от страна на обвиняеми по делото спрямо длъжностни лица от Агенция "Пътна инфраструктура", с цел сключването на договор с "Телетол" АД като Национален доставчик на услуги.

Публикуваните по-долу цитати са от приложените протоколи за разпит на свидетели:

Разпит на свидетеля О.А.:

"Още след подаването на първоначалния пакет документи на 08.03.2019 г. започна системен натиск върху мен по всички възможни канали за комуникация, мобилен телефон, електронна поща и "na mobilno prilovenie "VIBER" на телефонен номер: тези факти и обстоятелства мога да удостоверя със записи на самите разговори и "скрийн шоти" на съобщенията и историята на обажданията и копия на имейли от електронна поща с адрес: Основната цел на всички обаждания беше без разглеждане по същество на документите, незабавно вземане на решение от страна на комисията и в частност от мен в ползи на Телетол АД, за да бъде вписан в регистъра на националите доставчици на услуги като бяха ми определени срокове това да стане в рамките на една седмица от лицето Мартин Димитров, като по закон няма такъв срок."

"След като не се продадох на този натиск и той не даде резултат се премина в директни заплахи от страна на г-н Мартин Димитров, който в телефонен разговор проведен на 18.03.2019г. в 15,47 часа пред свидетели в кабина на Директора на Дирекция "Връзки с обществеността, протокол и международно сътрудничество" Й.А. ме заплаши, че ако не получи регистрация в регистъра в рамките деня има лостове да поиска и получи моята и на господин В. оставките и че това е само началото."

"Помислих си какво може да се случи с мен и близките ми хора само защото искам да си изпълня служебните си задължения. Почувствах страх, че наистина мога да остана без работа, както и да не мога да си намеря работа за в бъдеще. Започнах и да се оглеждам по пътя, да проверявам колата си, монтирах камери в апартамента си и други технически средства за охрана и защита. На практика неговата заплаха започна да се реализира като на 05.04.2019 г. в 13,48 часа г-жа Ш. и г-жа Деянова проведоха телефонен разговор на " шпикерфон" на микрофон с мен. В този разговор г-жа Деянова ме заплаши, че е събрала достатъчно информация за мен от областните пътни управление и ако не ѝ се обадя до края на деня с положително становище за регистрирането на Телетол АД ще си загубя работата като настоятелно искаше да разбере, в какви трудови правоотношения съм с АПИ, вероятно, за да изпълни заканата си."

"В резултат на този натиск комисията се ограничи до формално разглеждане на документите, които документи, имах съмнения, че бяха с невярно съдържание. Не ги разгледахме по същество и в съдържание. Не извършихме специфични контролно-разследващи действия относно вярност на декларираните данни, за които имах съмнения, че са неверни, а именно-за наличните пунктове за продажни на тол продукти, сервизни пунктове за обслужване на бордови устройства и мобилни пунктове за обслужване на бордови устройства".

Разпит на свидетеля Р.В.:

"Във връзка с процедура в АПИ през 2019 г. възникнаха сериозни проблеми с дружеството "Телетол"АД."

"Една реплика в края на срещата ми направи впечатление, този господин Мартин Димитров на излизане се обърна към нас и каза цитирам: "Да знаете, че ние по един или друг начин, ще сключим договор с Вас", което изказване не кореспондираше с добрия тона на цялата среща и остави странен, неприятен привкус у мен. От днешна гледна точка и след поредица от събития, които се развиха мога да кажа, че това може би е вид заплаха към нас."

"Първо ми се обади г-жа Ш. от мобилен номер: която настояваше документи на фирма "Телетол" да бъдат веднага разгледани и да се пристъпи към сключване на договор с тях."

"След първите няколко разговора с г-жа Ш. , започна да ми се обажда г-н Мартин Димитров от мобилен телефон номер:- който вече беше доста по настъпателен от г-жа Ш. и започваше да ми обяснява, как щял да ми иска оставката, както моята така и на А., а дори и на министъра, ако не задвижа документите му и процедурата за подписване на договор за НДУ с тяхната фирма "Телетол"АД.

"Като цяло неговото държание беше изключително арогантно и без никакво зачитане на правила и държавни органи. От моя страна мога да кажа, че това тяхно поведения ми оказа сериозен психически тормоз и възпрепятстваше възможността ми да си върша нормално работата, като дори изигра роля и бе едно от нещата да напусна Управителния съвет на АПИ, защото това е една доста напрегната работа, в която ежедневно се налагаше да се решават сериозни проблеми и като имаш един такъв случай, като това дружество и неговите представители, с непрестанните им обаждания , което за мен си представляваше един вид психически тормоз."

Разпит на свидетеля Г.Т.:

"От 31 януари 2019г. работя в Агенция "Пътна инфраструктура" като Председател на управителния съвет."

"Бях уведомен от А., че представители на "Телетол" са изключително настоятелни в телефонните си обаждания, с което се опитват да влияят върху работата на комисията и това предизвика организирането на среща с представителите на това дружество, за да бъдат изяснени условията, при които може да бъде сключен договора."

"До подписване на договор не се стигна, тъй като от страна на дружеството "Телетол" АД не бяха представени необходимите доказателства за оперативна съвместимост и комуникация между технологиите на дружеството и Агенцията. По време на срещата ние постоянно бяхме прекъсвани от г-н Димитров с един единствен въпрос: "Защо са извикани на среща за подписване на договор като такъв нямало да се подпише", като на моите обяснение, че предлаганата от тях технология е несъвместима със системите на Агенцията , той отново питаше защо са били извикани, като нямало да се подпише договор и конкретно ме обвини, че аз лъжа и ме заплаши, че те ще свикат пресконференция с журналисти, на която ще кажат, че Агенцията лъже фирмата им."

"Нито една от тези две срещи не беше официално протоколирана, но на втората среща на 30.04.2019 г. г-жа Деянова попита дали сме съгласни да я протоколира, като я запише на мобилния си телефон и ние се съгласихме, но не мога да твърдя със сигурност, че това е станало."

"Г-н Р.В., член на УС на Агенцията и А. устно ме уведомиха, че срещите с представителите на Телетол Ад, а именно г-н Мартин Димитров са протекли в подобен дух на заплахи и натиск от негова страна. В следствие на упражнен тормоз и натиск, чрез заплахи от представители на "Телетол"АД и най-вече на г-н Мартин Димитров да не си изпълнява нормално работата, О.А. заведе негов доклад до мен, изготвен през месец юни 2019 г. Там той посочва подробно и ясно, че е бил обект на тормоз и заплахи, основно от г-н Мартин Димитров, който е имало дни, в които в рамките на няколко часа му е звънял десетки пъти, като е посочен конкретен ден, в който му е звънял около 70 (седемдесет) пъти за няколко часа. Тук мога да посоча, че в един конкретен ден на месец май 2019 г., аз също бях многократно, подложен на телефонен тормоз като може би около 100 (стотина) пъти бях търсен от стационарен номер, който е посочен документацията на дружеството "Телетол", като служебен."

"На 04 юли 2019г. в около 16 часа Мартин Димитров, Лиляна Деянова, Т.Ш. и С.Ш. се опитвали да нахлуят неправомерно в сградата на Националното ТОЛ Управление... Пояснявам , че този трети етаж е със специален режим на достъп. Те са нанасяли физически удари по вратите като настоявали да бъдат допуснати до служебните помещения. Обиждали са служители, които са физическата охрана на сградата, като са заплашвали, че ще дойдат "качулките"."

"В този ден са отправяли заплахи и към едно от лицата за контакт с дружеството по отношение на процедурата."

Доказателствата се публикуват при спазване на презумпцията за невиновност, без да се застрашава ходът на наказателното производство и с разрешение на наблюдаващите прокурори по реда на чл.198 от НПК, уточняват от прокуратурата.

Лиляна Деянова (известна като ЛиЛана), брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) и още трима души бяха арестувани при специализирана операция на СДВР и ДАНС, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    105 7 Отговор
    Горките чиновници от Агенцията. Насила им пъхали парите в джобовете. ХА ХА ХА ХА!

    Коментиран от #44

  • 2 Жоро

    75 5 Отговор
    Много анонимно,бе
  • 3 габровец от варна

    48 27 Отговор
    Бе като са яли кифтаците гот а?Порше да караш пак гот.Сега да му мислят.
  • 4 Ръмпези

    95 4 Отговор
    КАКВА ПРОКУРАТУРА...КЬОВЕШИ СЛОЖИ В МАЛКИЯ СИ ДЖОП ТАТАРЧЕВ, ФИЛЧЕВ, ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ...СРАМ МЕ Е КАТО ВСЕКИ БЪЛГАРИН..СТРАХ ГИ Е И ТОВА Е...

    Коментиран от #37

  • 5 Бачкатор

    32 10 Отговор
    Къв ЕС, ква цивилизация?! То бетер 90те! Мислех, че само шефа ми са заплашвали, а още реват от Телепол... ццц
  • 6 Нилой

    66 3 Отговор
    Случаен не трябва да бърка в касата на мафията
  • 7 2882

    82 6 Отговор
    Сега ще им изкарат един куп кошаревски свидетели
  • 8 Никой

    49 2 Отговор
    Случаен не трябва да бърка в касата на мафията
  • 9 Ташун Касапа

    77 4 Отговор
    Гешев пак включи в употреба шанаджиите-кошаревски свидетели. Какъв"чист"метод на работа само,вие така може да осъдите и Снежанка или Червената шапчица.

    Коментиран от #39

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бай Ганьо

    38 2 Отговор
    Следващите Маргините ама надали )
  • 12 Де Факто

    66 7 Отговор
    Всичко това е толкова пошло, толкова жалко, че на всеки нормален човек, ще му се доповръща.Знае ли някой в коя държава, прокуратурата си позволява подобни своеволия?!

    Коментиран от #16

  • 13 Бай Ганьо

    41 1 Отговор

    До коментар #10 от "Звезделин Ленивов Сталинсик":

    И за прасеевски ли става въпрос, или не?!
  • 14 Дърт

    20 15 Отговор
    Русо гладно нема!
  • 15 Поповски

    47 1 Отговор
    Я, вижте кмета на Кресна - яде и пие. Чак се снима, а ние сме по къщите си. Къде е главният прокурор. Да го махнат тоя кмет
  • 16 Бай Ганьо

    24 12 Отговор

    До коментар #12 от "Де Факто":

    Кое е пошло че го цункала на Божков и всички знаели ха ха

    Коментиран от #21

  • 17 Гербав трол

    58 3 Отговор
    Тъй тъй веднага се появиха "свидетели" ама от показанията им разбрах че са били психически тормозени ама не разбрах защо тогава не са се обърнали към полицията а сега охотно "свидетелстват" ама без доказателства.

    Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на европейски средства по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

    Та от всичко не стана ясно как "престъпната група" е щяла "незаконно да усвои" европейски средства. Ако някой соросоид може да ме осветли.
  • 18 Да ама не

    22 1 Отговор
    Нямам сестра!
  • 19 Шекспир

    49 5 Отговор
    Нещо не ми се вярва някой да заплашва и дава"заповеди" по телефона че и съобщения.Съшито с бели конци.Тези работи не се правят така.

    Коментиран от #50

  • 20 Таратута

    35 3 Отговор
    Аз съм свидетел пък че те убиха Кенеди......
  • 21 Де Факто

    45 8 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Ганьо":

    Ганьо, арестуваните са носители на наградата "Джон Атанасов".......

    Носителите на Наградата и Грамотите „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и професионалисти.......

    Те са хората, които създадоха БЕЗПЛАТНО ПРИЛОЖЕНИЕ, за борба с корумпираните свине.

    А сега си грабвай дисагите с мускалчетата, и газ на село....хахаха.
  • 22 или така поне ги изкараа

    38 2 Отговор
    Мноо страшни тия дечурлия бе .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 А КЬОВЕШИ

    40 0 Отговор
    КАКВО МИСЛИ ГЛАВНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОКУРОР ГОСПОЖА ЛАУРА КЬОВЕШИ
  • 25 Някой си

    33 2 Отговор
    Пак като историята с подслушването на Президента.......
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 От кого по

    11 4 Отговор
    Напред да се пази борисов, Сретан , Божков, със сигурност го е шубе, сигурно няма и здрав сън
  • 28 бюрократите от брюксел дремат по бюрата

    29 3 Отговор
    Егати Европейския съюз , дето можеш да си направиш диктаторски режим от латиноамерикански тип.
  • 29 Гост

    34 2 Отговор
    Какви са тези "показания" бе? Без подкрепата на други доказателства са голямо нищо... Аз мога да "свидетелствав", че Лилана ме е "изнасилила" - ще ми повярва ли някой? От самолет се вижда осъдително присъда за България в Страсбург!

    Коментиран от #49

  • 30 big

    25 1 Отговор
    Ние сме новаторска държава, прокуратурата провежда медиен съдебен процес, където хора без всякаква правна подготовка и знание на фактите - коментира! За съжаление тук имаме само някакви "факти", представени от прокуратурата, които са само техни "доказателства", т.е. може и да са неистина. Да не забравяме, че тя е инструмент на мафията у нас!
  • 31 898

    25 0 Отговор
    Значи да караш чиновник от АПИ да си върши работата е престъпление? Ако ,му се обадиш да го питаш ще подпише ли договора или не е престъпление? Не били обвързани със срок за сключване на договор! Че по голям мегдан за корупция накъде? Значи ,ще ги мотаят седмици наред ,после били ги плашили да подписват.Те толкова се уплашили,че не подписали ,ами се обаждат в прокуратурата,оттам на правилния човек в МС и хоп келешите с обвинения и в яреста! Някой да вижда престъпление!?
  • 32 Неделко

    19 1 Отговор
    Мутрата от СИК е известен ! Четете книгите за мафията , биографията му , вижте снимките и връзките му с подземния свят , прегледайте близките до неговите лейтенанти фирми ! Човекът е пътник и никой няма да го спаси или затвор или куршум ! Мислете българи !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Борислав

    18 0 Отговор
    Тези от прокуратура наистина ли мислят народа за толкова тъп. Шита работа, от януари 2019г чак сега оплашените чиновници свидетелстват. Не е ли странно. И това че свидетелят така се е наплашил че си е направил къщата на Биг брадър? Айде стига бе!!! Ще се скъса народа да плаща като ни усъдят в ЕСПЧ.
  • 35 гого

    18 0 Отговор
    През 1996г един човек,който се имаше за господ го пратиха при свети петър,сега подозирам ,че историята ще се повтори.Въпрос на време е.
  • 36 Зайко Байко многознайко

    24 2 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственото успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 иван тешев

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ташун Касапа":

    ще осъдя ако трябва и карлсон за превишена скорост какъв ти е проблема
  • 40 MUXOBOIKO

    10 1 Отговор
    Случаен не трябва да бърка в касата на мафията kato tazi ku4ka
  • 41 Гого

    16 0 Отговор
    Всичко това е много хубаво г-н Главен прокурор, но не виждам нищо да се говори за този, който е държал чадъра над тези персони и благодарение на когото са имали гръб да вършат тези неща. Та ще огласите ли този чадър г-н Главен прокурор? Ако не, значи пак ловите дребни рибки в мрежа за едри. И те ще се изплъзнат. Пък и големите. Тези мушмуроци едва ли са се държали така нагло, без подкрепа отгоре. Въпроса е колко високо стига? Иначе ще излезе, че са играли "ва банк", т.е. "ако мине - мине", а това е смешно. Та преди да ви кажем "браво", покажете лицата на хората в сянка и тогава. Иначе само надувате парата, ама тя отива само в свирката.
  • 42 Дръвчо

    12 0 Отговор
    Жената не е виновна. Всички знаем, че е държанка на Черепугата. Парите са поделени м/у него и нашите хора. Както и при магистралите. Нашите станаха алчни и изгониха партньора. Сега ще спасяват Левски -914.
  • 43 Джоркаеф

    5 4 Отговор
    Написах Лилана ,а ми излезе колана....тая даже и името и е смешно!Не разбрахте ли бе хора,че никъде няма безплатен обяд.Е има ама за бездомниците и бедните!Всеки на този свят,който се прави на тарикат си го получава рано или късно....Това е!Кой повече,кой по малко-всичко зависи от заслугите....
  • 44 Прокурорски резил

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Показанията на чиновниците са диктувани от Прокурор, пригодени за умряло обвинение.Отврат от всякъде.

    По- продажни от прокурорите на Гешев, няма никъде по света.
    Тези ще останат в историята, не като прокурори а като продажни телета.Доган гейт гаранция.
  • 45 123

    10 0 Отговор
    При прочитане се разбира че служителите на АПИ въобще и не са възнамерявали да им разглеждат документите за търга, нито са си направили труда да предатът изиискванията за техническа съвместимист на Телетол. Целта разбира се е да държат настрана и извън играта на тези млади наивни Българи, от големите пари предназанчени за целевия предварително избран печеливш на договора с АПИ.Как са могли да вземат пари от Евро фондовете ако не със съучастието и затваряне на очи на на Български държавни чиновници тука мирище на корупция на ниво държавни чиновници разаполагащи със ЕС финанси и корупция в АПИ.
  • 46 Додо

    6 0 Отговор
    Който е имал работа с хората на дебила по общините знае за какво става въпрос.Останалите само слушат продажните новини и губят представа,къде се намират.Има една стаичка до която опираш при сериозни бизнес намерения и там едно същество прилича на човек мърда с пръстета знака на парите.Ако не дадеш изпадаш от надпреварата в живота,ако дадеш ти казват "ще видим".Тези които ги е страх от вируса днес са същите от които държавата(мафията) няма полза,но се сеща за тях,когато и трябват бройки
  • 47 БРАВО СМЕЛИ ХОРА

    6 0 Отговор
    ОЧАКВАМЕ ПРОКУРОР КЬОВЕШИ ДА ЗАДЕЙСТВА НЕЩАТА
  • 48 генчев

    5 0 Отговор
    подобни далавери има и във ТЪРГОВИЩЕ един ФЕОДАЛ от години раздава порциите на ОБЛАСТА европейските фондове минават са в негова полза конкурс за АВТОБУСНИТЕ ЛИНИИ така се СКАЛЪПИХА надали в БЪЛГАРИЯ има такава далавера возим се за смешни стотинки а разликата се поема от ОБЩИНАТА като СУБСИДИЯ
  • 49 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    А, на Кой му пука, а?
  • 50 Басри

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Шекспир":

    Точно така става. Ти какво си мислиш, че ще заплашват по билбордове ли?
  • 51 Президента

    0 1 Отговор
    Ще ги награда с нов медал още по висока степен.
  • 52 Ъъъъх

    5 1 Отговор
    Някои още вярва ли на тези измислени свидетели? Това е пълен фарс, те ни имат за малоумници. Като са го заплашвали защо веднага не е съобщил ами чака да ги арестуват и сега почва да дръжка каквото му кажат!!
  • 53 ооох

    1 0 Отговор
    Срок за взимане на решение от чиновник е 7 дни. В този срок казва да или не.
  • 54 айде

    2 0 Отговор
    Вкарвайте ги в панделата, аман от тарикати!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Иван

    1 0 Отговор
    Нашата прокуратура задмина и Вишински,прокурора на Сталин . Не го четох,защото знам ,че е урдурма. Четох коментариите. 90 процента не вярват на прокуратурата. И това ако е държава?
  • 57 Иван

    1 0 Отговор
    Поздравявам всички истински хора с ден победий.