Last news in Fakti

15 Май, 2020 09:54 4 786 19

Американски булдог нахапа жестоко две деца и майка в Пазарджик

  • американски булдог

Все още не е известен собственикът на животното, полицията го издирва

Американски булдог нахапа жестоко две деца и майка в Пазарджик - 1
Снимка: Shutterstock

Куче, порода американски булдог, нахапа жестоко две деца и майка от ромски произход в Пазарджик. Към момента все още не е ясно кой е собственикът на агресивното животно.

Първо, било нападнато дете на 3-годинки, а по-късно същото куче се спуснало и върху 8-годишно момиченце и неговата майка. Инцидентът е станал пред един от големите хипермаркети в града.

3-годишното дете има леки рани по ръцете. До по-тежки не се е стигнало, тъй като хора са се притекли на помощ.

8-годишното момиче все е в болница и се възстановява, тъй като раните са дълбоки.

"Ние отидохме към магазина и не видяхме кучето. То нападна внучката, а аз започнах да го удрям с портмонето. За 2-3 минути нямаше никого, а кучето не пускаше детето. Изкарах го от каишката, но то пак нападна внучката. След това две момчета дойдоха да помогнат" - казва пред бТВ бабата на 8-годишното дете - Златка Борисова, която била заедно с дъщеря си и внучето.

"Най-важното е да намерим кой е собственикът, това е голяма трагедия." - допълва дядото на детето.

Районната прокуратура в Пазарджик започна разследване на нападение на куче над две деца. Предполага се, че кучето е домашно, тъй като е носело нашийник.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучелюб

    18 9 Отговор
    Милото ми кученце, какво ли са му направили тези лоши деца????
  • 2 Лабрадор

    11 10 Отговор
    Това обаче е лабрадор, не хапят. Сменете снимката!

    Коментиран от #15, #17

  • 3 JEFF

    9 9 Отговор
    Не е ли задължително да има чип ? Кучето е прекрасно, стопанинът му е безотговорен.
  • 4 JEFF

    7 2 Отговор
    Не, не е лабрадор.
  • 5 osk.bg

    4 0 Отговор
    това не е булдог ве

    Коментиран от #19

  • 6 1111

    23 9 Отговор
    Решението е само едно - да се убие кучето с инжекция и да се наложи глоба на собственика (поне няколко хиляди лева 3-5-10 хиляди левове), защото подобни случай много! Да не забравяме - това е животно (куче) и е несъпоставимо с човек/дете - само трепане и глоби.
  • 7 Генетично

    23 4 Отговор
    всички кучета имат алергия към циганите. Могат ли да бъдат обвинени в расизъм?
  • 8 Митко

    26 1 Отговор
    имам доберман за чието възпитание съм положил много старание и усилия.Като цяло е много кротък и дружелюбен но види ли представители на малцинството сякаш в него се вселява демон и го обзема някаква неистова агресия.Говорил съм за това с ветеринарен лекар но и той няма обяснение на "феномена" и ми каза,че и други кучета реагират така като видят "тъмни".

    Коментиран от #12, #13

  • 9 веднага

    8 0 Отговор
    Да го експулсират(изгонят) в САЩ.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 еш па тоа

    15 3 Отговор
    Понеже кучето ги е нахапало,пишете,че са роми. А,ако те го бяха нахапали нямаше да пишете.
  • 12 1234

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    И миризливи, Митко, миризливи. Миризмата, побърква кучетата!
  • 13 От гените и миризмата е

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Митко":

    Наблюдавал съм немска овчарка как реагира на патладжани и дрогирани– лае до побъркване и ще скочи от 6 метра високо. В същото време в ромската махала техните кучета реагират кръвожадно срещу нас( по работа съм ходил).
  • 14 сиганин

    3 3 Отговор
    Дано не го открият хубавото кутре!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    4 3 Отговор
    Приспиване на кучето, като намерят собственика го бутат в ареста и преди да излезе заплаща по 10 бона на дете и сметката за тяхното здравно обслужване. Щом не е с чип, отива на инжекцията и точка. Няма природозащитници, няма 4 лапи, няма милост. Инак излиза, че всеки прост и тъп човек може да си отглежда колкото си иска кучета, да ги възпитава да са зли и опасни, после да не носи никаква отговорност, така ли? Самите закони са скапани. Навсякъде в ЕС си има списък с породите, в някои страни са забранени за развъждане, в други само с къс повод и наморник може да изкараш такова куче, в трети като се изтропка на поляната пристига полицая и ти пише фиш като не си вдигнеш дрисканото. У нас навсякъде е в кучешки бомбички, от общината сложили кошчета даже, ама няма кой да събира, нали са тарикати, как така някой ще го накара да си събере дрисканото, какво като аз ще стъпя, децата ми ще стъпят или ще се изцапат, като с короната, няма ум, няма проблем.
  • 19 Не вярвам да е булдог

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "osk.bg":

    Ето какво пише за него.. "Нрав: Енергично, Уверено, Лоялно, Самоуверено, Дружелюбно, Нежно, Доминиращо" Това не е агресивна порода!