Last news in Fakti

19 Май, 2020 09:22 2 083 6

Условна присъда за пияния кантонер, причинил катастрофа с жертва на жп прелез

  • кантонер

61-годишният Кирил Македонски призна вината си за инцидента

Условна присъда за пияния кантонер, причинил катастрофа с жертва на жп прелез - 1
Кадър: NOVA

Окръжният съд в Пловдив призна за виновен, но произнесе условна присъда за 61-годишния Кирил Македонски, обвиняем за тежката катастрофа между влак и лек автомобил на жп прелез на Околовръстния път за Асеновград.

Тъй като обвиняемият се призна за виновен и делото протече по съкратеното съдебно следствие, присъдата бе намалена с една трета. Така Македонски получи наказание от 2 години и 8 месеца "лишаване от свобода" с изпитателен срок от 4 години.

Сигналът за инцидента бе подаден около 7 часа на 12 ноември м.г. на тел. 112. На охраняемия жп прелез на Околовръстния път за Асеновград, пътнически влак, движещ се от Пловдив за Асеновград, е ударил лек автомобил Opel Astra, в който са пътували трима мъже. Те бяха откарани в болница, а пет дни по-късно единият от тях - 30-годишен мъж от село Караджово, почина. Причина за пътното произшествие се оказа неспусната железопътна бариера на прелеза. Пробата с дрегер на Македонски показа 1,8 промила алкохол в издишания въздух. Кръвната проба обаче сочи, че пазачът на охраняемия прелез е бил с 2,61 промила алкохол.

Окръжните магистрати осъдиха условно на 2 години и водача на автомобила, затова че е преминал прелеза с 60 вместо с 40 км, като не се е уверил първо дали не преминава влак. Той също призна вината си и наказанието му бе намалено с една трета.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтц

    5 5 Отговор
    Е как ги правите тия каскади бе , до 8 мастики и 5 треви карам перфектно ... егати лабавия народ има , като не държите въобще не пийте, като не ставате за шофьори не се качвайте на кола ..толкова ли е трудно да мислите малко и да се контролирате

    Коментиран от #2

  • 2 Айде,айде

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тцтц":

    Железопътен прелез на който не е спусната бариерата 90% от шофьорите минават уж сигурно !!!!В статията обаче хубавото че присъдата е в кавички!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.